Ξεκινά ο διάλογος για τη χαλάρωση των όρων του «Τειρεσία»

Οικονομικές Ειδήσεις

19 Ιούλιος 2012
Στόχος να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων Taxheaven.gr

Σε παρεμβάσεις για τη χαλάρωση των όρων του «Τειρεσία» προκειμένου να εκλείψουν προβλήματα δανειοδότησης των επιχειρήσεων θα προχωρήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως η αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία» εμπεριέχεται στο κείμενο συμφωνίας των τριών πολιτικών Αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη) και έχει ως σκοπό να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Έτσι, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ )για να αλλάξουν οι κανόνες του Τειρεσία.

Οι αλλαγές αυτές δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον «Τειρεσία» για όσους μπήκαν στη «μαύρη λίστα» την τελευταία διετία, κάτι που είχε λεχθεί προεκλογικά, αλλά να κυρίως στο να μην αντιμετωπίζονται αυστηρά επίδοξοι δανειολήπτες που βρίσκονται στον Τειρεσίας γιατί εκδόθηκε εις βάρος του μια διαταγή πληρωμής για ποσά έως 5.000 ευρώ. 



Πηγή: Newsbeast.gr