Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ξεκινά ο διάλογος για τη χαλάρωση των όρων του «Τειρεσία»

Στόχος να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Σε παρεμβάσεις για τη χαλάρωση των όρων του «Τειρεσία» προκειμένου να εκλείψουν προβλήματα δανειοδότησης των επιχειρήσεων θα προχωρήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως η αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία» εμπεριέχεται στο κείμενο συμφωνίας των τριών πολιτικών Αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη) και έχει ως σκοπό να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Έτσι, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ )για να αλλάξουν οι κανόνες του Τειρεσία.

Οι αλλαγές αυτές δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον «Τειρεσία» για όσους μπήκαν στη «μαύρη λίστα» την τελευταία διετία, κάτι που είχε λεχθεί προεκλογικά, αλλά να κυρίως στο να μην αντιμετωπίζονται αυστηρά επίδοξοι δανειολήπτες που βρίσκονται στον Τειρεσίας γιατί εκδόθηκε εις βάρος του μια διαταγή πληρωμής για ποσά έως 5.000 ευρώ. Πηγή: Newsbeast.grΤα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο