Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012

Σε συμφωνία για τα επόμενα βήματα κατέληξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτος στόχος, όπως ανέφερε, είναι η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και αφετηρία για την αναθεώρηση είναι η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.  Ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, πλην της εφαρμογής όσων είχαν αποφασιστεί, αλλά και αυτά θα εφαρμοστούν με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία. Σημείωσε, ακόμα, ότι θα βρεθεί λύση και για τα ειδικά μισθολόγια με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων. Επίσης θα συγκροτηθεί διυπουργική Επιτροπή για τα άτομα με αναπηρία.

Σχετικά με την εξεύρεση των 11,5 δισ. για τα έτη 2013-2014, είπε ότι συμφωνήθηκε να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα.
 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "συμφωνήσαμε σε όλα", διευκρινίζοντας ότι συμφώνησαν στις βασικές κατευθύνσεις και όχι σε συγκεκριμένα μέτρα.

Σε ερώτηση για το εάν θα ληφθούν και οριζόντια μέτρα απέφυγε να απαντήσει.


Ευ. Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Σε συμφωνία για τα επόμενα βήματα κατέληξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρώτος στόχος, όπως ανέφερε, είναι η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και αφετηρία για την αναθεώρηση είναι η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει ένα νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο προϋπολογισμός του 2013. Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει αξιοπιστία και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων για τις διαρθρωτικές αλλαγές, περιλαμβανομένων και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως και να αλλάξει η κατάσταση στην αγορά, ώστε να υπάρξει ρευστότητα.

Ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, πλην της εφαρμογής όσων είχαν αποφασιστεί, αλλά και αυτά θα εφαρμοστούν με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία. Σημείωσε, ακόμα, ότι θα βρεθεί λύση και για τα ειδικά μισθολόγια με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων. Επίσης θα συγκροτηθεί διυπουργική Επιτροπή για τα άτομα με αναπηρία.

Σχετικά με την εξεύρεση των 11,5 δισ. για τα έτη 2013-2014, είπε ότι συμφωνήθηκε να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα. Έχουν, πρόσθεσε, πιθανά μέτρα τα οποία θα οριστικοποιηθούν μετά τη συνάντηση με την τρόικα.

Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συγκροτηθεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης η οποία θα ονομάζεται Εθνική Επιτροπή Οικονομικού Σχεδιασμού, ενώ συμπλήρωσε ότι αποφασίσθηκε και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό θα κινηθούν στο ανώτατο επίπεδο στην Ευρώπη, ώστε να παρουσιαστεί ο άθλος που πέτυχε η Ελλάδα και να ανατρέψει τη λανθασμένη εικόνα που υπάρχει στην Ευρώπη για τη χώρα μας.


Δηλώσεις Φώτη Κουβέλη

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2012», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά τη συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι όσα συμφώνησαν στη Προγραμματική Συμφωνία τα τρία κόμματα θα τηρηθούν.

      Ο κ. Κουβέλης, χαρακτήρισε γόνιμη την συζήτηση, προσθέτοντας ότι θα αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα και μπορεί να υπάρξουν αντί για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

      Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ακόμη ότι αποφασίστηκε να δοθεί επίδομα με εισοδηματικά κριτήρια σε κοινωνικές ομάδες που θα θιγούν από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης ενώ για την πληρωμή του τέλους ακινήτου που εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κατέστησε σαφές ότι θα ρυθμιστεί σε αρκετές δόσεις που θα φτάσουν μέχρι τους πρώτους μήνες του 2013.

      Σχετικά με το ευρύτερο ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι οι τρεις αρχηγοί «επεξεργάζονται ένα συνολικό σχέδιο με κύριο στόχο την επιμήκυνση της προσαρμογής». Γι΄ αυτό υπογράμμισε ότι «το επόμενο διάστημα οι επαφές με τους εταίρους θα γίνουν πέραν της τρόικας και σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με αξιωματούχους της Ε.Ε.».

      Ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε επίσης την ανάγκη για ταχεία διερεύνηση υποθέσεων φοροδιαφυγής που έχουν συντελεστεί ακόμη και για πολιτικά πρόσωπα εφόσον, όπως είπε, έχουν φοροδιαφύγει ή έχουν αποκτήσει με παράνομο τρόπο εισοδήματα.

      Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για αναθέρμανση της αγοράς με τα χρήματα από τη δόση της χρηματοδότησης που αναμένεται, για την άμεση προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την χαλάρωση των ρυθμίσεων του Τειρεσία ώστε να ανασάνουν η αγορά και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Πηγή: Express.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ | Ιουλίου 19, 2012 7:23 π.μ. | Reply
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΧΤΙΖΕΙ ΑΝΩΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΙΑ
image description Ναι Σε Ολα | Ιουλίου 19, 2012 1:39 μ.μ. | Reply
O TOTOΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΑΤΑΚΙ !!!!!!
image description Trip_Accountant | Ιουλίου 19, 2012 6:24 μ.μ. | Reply
Οχι νέα μέτρα, χιλιομετρα
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο