Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ειδικά μισθολόγια και ΦΠΑ οι διαπραγματευτικές προτεραιότητες με την τρόικα

Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν αποκρυσταλλωθεί τα μέτρα

«Γλιτώστε τα ειδικά μισθολόγια και μειώστε τον ΦΠΑ 23% στην εστίαση» ήταν η εντολή που έλαβαν από τους πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρας.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενο πριν λίγο στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δήλωσε πως βάρος δόθηκε στα περίπου 20 ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η Ελλάδα για να αποφευχθεί η περικοπή των ειδικών μισθολογίων κατά 12% και να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Όπως ξεκαθάρισε θα καταβληθεί προσπάθεια για να τα αποδεχθεί η τρόικα και την ίδια στιγμή να μην επιβληθούν στη χώρα πρόσθετα βάρη - μέτρα για την κάλυψη των αποκλίσεων του Προϋπολογισμού 2012.

Το στέλεχος εμφανίσθηκε πεπεισμένο ότι την επόμενη Πέμπτη στην συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα θα έχουν αποκρυσταλλωθεί οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Απεκάλυψε δε πως για το θέμα θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Vasilis | Ιουλίου 24, 2012 8:28 μ.μ. | Reply
• Τυγχάνει να είμαι ιδιοκτήτης ενός καταστήματος (συγκεκριμένα μπουγάτσας), εδώ και 2 συναπτά έτη. Παρά τις 2 αυξήσεις ΦΠΑ που δέχτηκα συνέχισα να διατηρώ τις ήδη χαμηλές τιμές που είχα από την έναρξη λειτουργίας μου. Το τελευταίο εξάμηνο δε, για να γίνω πιο ανταγωνιστικός έριξα τις τιμές σε τέσσερα (4) είδη!! Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν, η απόδοση ΦΠΑ επίσης (αφού αγοράζουμε 13% και στο 80% της ποικιλίας πουλάμε 23%), μα οι τιμές έχουν παγώσει από τον Ιούλιο του 2010 κι αυτό επειδή αρνήθηκα να περάσω την αύξηση στον τελικό καταναλωτή!! Το πελατολόγιο θέλουμε να το διατηρήσουμε και αν μπορέσουμε να το αυξήσουμε όχι να το μηδενίσουμε... Αν σκεφτείτε πως οι μισθοί ενός μεγάλου ποσοστού οικογενειών έχει μειωθεί 20-30% και ορισμένοι είναι πλέον άνεργοι θα καταλάβετε πως η μπουγάτσα, ο καφές (εκτός σπιτιού), μια πίτα γύρο, μια μπύρα ή ένα αναψυκτικό δεν αποτελούν απαραίτητο είδος επιβίωσης αλλά ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ πλέον... Εν ολίγης δεν είναι κάτι που καθημερινά χρειάζεται ένας πολίτης! Παρ' όλα αυτά κάναμε και θα συνεχίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όσο αντέχουμε, για να μην περνάνε οι αυξήσεις στον τελικό καταναλωτή κι ας έχουμε την επιβάρυνση εμείς.! Ευχαριστώ για το χρόνο και την κατανόησή σας, ελπίζω να μην σας κούρασα!

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο