Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι αρχηγοί αποφασίζουν σήμερα για τις περικοπές

Οι αρχηγοί αποφασίζουν σήμερα για τις περικοπές


Υπό το άγχος της εξεύρεσης των 11,7 δισ. ευρώ που ζητεί η τρόικα, αλλά και την ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών του κυβερνητικού έργου - θέμα για το οποίο ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται δυσαρεστημένος - συνεδριάζουν σήμερα στις 10 το πρωί οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κκ. Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος της σύσκεψης είναι να βρεθεί ένα modus-vivendi προκειμένου να εξευρεθεί ένα ελληνικό επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που να προσφέρει και εναλλακτικά ισοδύναμα ώστε να τεθεί και επισήμως το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης (επιμήκυνση κ.λπ.). Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης προσέρχονται στη σύσκεψη με «κόκκινες γραμμές»: Να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Οπως είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη σύσκεψη, ο κ. Σαμαράς θα έχει έτοιμο από το υπουργείο Οικονομικών ένα λογιστικοποιημένο και πλήρως αποτιμημένο πλαίσιο εντός του οποίου οι πολιτικοί αρχηγοί θα κινηθούν. Θα ακούσουν τις εισηγήσεις του οικονομικού επιτελείου σε σχέση με τα ισοδύναμα και θα αποφασίσουν από πού συγκεκριμένα θα περικοπούν οι δαπάνες ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 11,7 δισ. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Κουβέλης θα θέσει το θέμα των χαρατσιών που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά το τελευταίο διάστημα και θα ζητήσει να εξευρεθεί μία λύση ελάφρυνσης πέραν των δόσεων, ίσως δε και «κούρεμα» σε ορισμένα εξ αυτών.

Πηγή Κέρδος

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο