Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπερεξουσίες στις εφορίες με τον νέο Κώδικα Βιβλίων

Σε βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και ενίσχυση των δημοσίων εσόδων αποσκοπεί η πολιτική του υπουργείου Οικονομικών για παραχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις ΔΟΥ. Αυτή εγκαινιάσθηκε με τις ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ στα ακίνητα, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη φάση το καλοκαίρι. Τότε θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του νέου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, που επεξεργάζεται επιτροπή του υπουργείου...

Σε βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και ενίσχυση των δημοσίων εσόδων αποσκοπεί η πολιτική του υπουργείου Οικονομικών για παραχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις ΔΟΥ. Αυτή εγκαινιάσθηκε με τις ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ στα ακίνητα, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη φάση το καλοκαίρι. Τότε θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του νέου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, που επεξεργάζεται επιτροπή του υπουργείου.

Με τον νέο Kώδικα οι εφορίες θα μπορούν να προβαίνουν σε ελαστικότερη ερμηνεία ως προς τον καθορισμό των παραβάσεων στη διακίνηση ειδών, όταν αυτές οφείλονται σε παραδρομή. Επίσης, να εξετάζουν το εάν οφείλεται σε αβλεψία τυχόν πληρωμή με μη δίγραμμη επιταγή ή να αξιολογούν εάν εκ παραδρομής πραγματοποιήθηκε κάποια εγγραφή, ώστε να εξαιρεθεί από τις συνέπειες ανακρίβειας ή ανεπάρκειας των βιβλίων.

Οι προσδοκίες καλύτερης αξιοποίησης των ΔΟΥ φαίνονται ακόμη και από τις εντολές που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας για νυχθημερόν ελέγχους από κλιμάκια εφοριακών και τις 7 ημέρες τις εβδομάδας, προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Πηγή Εxpress
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο