Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα 5,7 δισ. ευρώ φτάνουν οι προτάσεις των υπουργείων για περικοπές δαπανών

        
Δαπάνες ύψους μόνον 5,7 δισ. ευρώ έχουν εξευρεθεί έως τώρα από τα υπουργεία, για να περικοπούν την επόμενη διετία 2013- 2014. Αυτό δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ύστερα από τη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Συνεχίζεται η προσπάθεια για να "κλείσουμε" τα υπόλοιπα 6 δισ. ευρώ, αλλά δεν θα έχουμε "κλείσει" τους αριθμούς έως αύριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή σύσκεψη των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δεν θα επιδώσει αναλυτικά κωδικό προς κωδικό τις έως τότε προτεινόμενες περικοπές. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να λάβουν ένα «draft» με την ποσοτικοποίηση και τις βασικές κατευθύνσεις για τις προς περικοπή δαπάνες. «Θα λέμε τόσα θα εξοικονομήσουμε από τις συντάξεις, τόσα από τα εφάπαξ, κ.λπ.» ανέφεραν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν, εξάλλου, ότι είναι πιθανόν η συζήτηση για τις δαπάνες, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, να συνεχισθεί έως και στο «παρά πέντε» της έλευσης της τρόικας, την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Ενώ ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ(ΕΚΤ), την Πέμπτη 26 Ιουλίου.


Σημειώνεται ότι για την περικοπή των δαπανών, το υπουργείο Οικονομικών έχει ως «οδηγό» εκτός από τις προτάσεις των υπουργείων και τη σχετική μελέτη του ΚΕΠΕ, την οποία είχε ζητήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο