Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καταγραφή εξπρές όλων των ακινήτων του Δημοσίου ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Την εσπευσμένη καταγραφή όλων των ακινήτων υπουργείων και εποπτευόμενων οργανισμών και φορέων ζητεί, με επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, με εντολή του Πρωθυπουργού.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημερώνει τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις προτάσεις των υπουργών για τις περικοπές, ενώ στις 4 συνεδριάζει το οικονομικό επιτελείο.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε προθεσμία μιας εβδομάδας, προκειμένου οι υπουργοί να ενημερώσουν για τα ακίνητα που διαθέτει το κάθε υπουργείο. Στόχος είναι η περιστολή δαπανών για την στέγαση υπηρεσιών, που σήμερα σε μεγάλο βαθμό καλύπτεται με μισθώσεις άλλων κτιρίων που ανήκουν σε ιδιώτες, την ίδια ώρα που πολλά ακίνητα του δημοσίου μπορούν να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, χωρίς να καταβάλλονται υπέρογκα ποσά.

Σημειώνεται ότι το 2011 με έγγραφό του το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε τη Βουλή ότι η δαπάνη για πληρωμή μισθωμάτων υπουργείων, περιφερειών και περιφερειακών υπηρεσιών κόστισε 155,77 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό προέκυψε και μετά τη μείωση στα μισθώματα που αξίωσε το δημόσιο λόγω κρίσης.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η σχετική δαπάνη για το 2009 είχε ανέλθει σε 178,16 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2010 σε 169,70 εκ ευρώ.

Σημαντικά ήταν και τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην προηγούμενη Βουλή από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με τα οποία τα μισθώματα κτιρίων, στα οποία στεγάζονται δημόσιες οικονομικές και κτηματικές υπηρεσίες, ανήλθαν στα 27,2 εκατ. ευρώ, ενώ σε έγγραφο που είχε διαβιβάσει στη Βουλή ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης αναφερόταν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία καταβάλουν κάθε χρόνο για τις στεγαστικές τους ανάγκες σε ενοίκια ύψους 37 εκατ. ευρώ.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Thanos Larissa | Ιουλίου 17, 2012 8:38 μ.μ. | Reply
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ;ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ;
ΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ε9.
ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ - ΛΕΕΙ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.
ΓΕΛΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ.
image description Αποτελέσματα? | Ιουλίου 27, 2012 1:05 μ.μ. | Reply
Σήμερα είναι 27 Ιουλίου. Πέρασε, δηλαδή, η μία βδομάδα προθεσμία.
Ολοκληρώθηκε η καταγραφή; Αν όχι, σε ποιο σημείο βρίσκεται;
Τι κυρώσεις επιβλήθηκαν σ'αυτούς που δε συμμορφώθηκαν με την εντολή;
Δόθηκε από το γραφείο πρωθυπουργού κάποια ιστοσελίδα όπου με τυποποιημένο τρόπο θα καταχωρούνται τα δεδομένα, ή μόνν διατύπωσαν την εντολή/ευχή;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο