Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ποιες φοροαπαλλαγές απειλούνται με περικοπή

Ποιες φοροαπαλλαγές απειλούνται με περικοπή

Νέο κύμα καταργήσεων και περικοπών φοροαπαλλαγών φέρνει το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή στο ετήσιο φορολογικό συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου αποκάλυψε ότι θα καταργηθούν οι περισσότερες φοροαπαλλαγές και θα παραμείνουν σε ισχύ μόνο όσες έχουν θεσμοθετηθεί για κοινωνικούς λόγους και μόνο για όσους φορολογουμένους πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια.

«Οι φόροι πρέπει να επιβάλονται σε όσο το δυνατόν πιο διευρυμένη φορολογική βάση με ελάχιστες και κοινωνικά επιβαλλόμενες περιπτώσεις απαλλαγών και ειδικών ρυθμίσεων, ώστε τα δημόσια έσοδα να είναι υψηλά και οι συντελεστές όσο το δυνατόν πιο χαμηλοί» υπογράμμισε ο υφυπουργός προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την κατάργηση μεγάλου αριθμού φοροαπαλλαγών που δεν εξυπηρετούν πλέον κοινωνικούς σκοπούς.

Παρά τις τελευταίες μεγάλες περικοπές που έγιναν στις βασικές φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων (εκπτώσεις φόρου για ιατρικά έξοδα, στεγαστικά δάνεια, δίδακτρα, ενοίκια) η τρόικα θεωρεί ότι ακόμη υπάρχουν πάρα πολλές που προκαλούν σημαντικές απώλειες εσόδων. Όλες οι φοροαπαλλαγές θα αξιολογηθούν με βάση εισοδηματικά, κοινωνικά και δημογραφικά κριτήρια ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται:

1. Οι εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος σε ποσοστό 10% των δαπανών για ιατρικά έξοδα, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.

2. Οι μειώσεις στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους.

3. Οι φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων και πιο συγκεκριμένα:

Το αφορολόγητο όριο 150.000 ευρώ για γονικές παροχές και για κληρονομιές ή δωρεές περιουσιακών στοιχείων από τους γονείς στα παιδιά και από τον έναν σύζυγο στον άλλο.

Τα αφορολόγητα όρια για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές πρώτης κατοικίας, τα οποία ανέρχονται σε 200.000 ευρώ, εάν ο αποκτών την κατοικία είναι άγαμος και σε 250.000 ευρώ εάν ο αποκτών την κατοικία είναι έγγαμος και προσαυξάνονται κατά 25.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα και κατά 30.000 ευρώ για κάθε ένα από το τρίτο και τα επόμενα.

4. Οι φορολογικές απαλλαγές από έμμεσους φόρους από τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους.

5. Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για αγρότες, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.λπ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Αναυδος | Ιουλίου 17, 2012 9:14 π.μ. | Reply
Τι να πει κανείς. Ακόμα και η πλούσια ελληνική γλώσσα στερείται εκφράσεων που να μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της ξεφτίλας.
image description tONI | Ιουλίου 17, 2012 12:38 μ.μ. | Reply
Απορώ γιατί μένετε άναυδοι μερικοί.. Τόσα χρόνια που γινόταν χιλιάδες φαγοπότια τριγύρω σας, που νομίζατε ότι θα οδηγούσαν; Στη "Σουηδοποίησή" μας; Τώρα σκάμε και κολυμπάμε όλοι μαζί.. Κ θύτες και θύματα..
image description Ναι Σε Ολα | Ιουλίου 17, 2012 12:32 μ.μ. | Reply
AN ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΥΑΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ .ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ Η ``ΟΥΓΚΑΝΤΟΠΟΙΗΣΗ`` ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΑΤΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
image description tONI | Ιουλίου 17, 2012 3:27 μ.μ. | Reply
Ας το ξαναπώ διαφορετικά για να το καταλάβεις.. τα θεωρώ άδικα τα μέτρα. Αλλά την ξέρεις τη φράση ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.. Αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει. Προφανώς άδικο. Αλλά στον μη τέλειο κόσμο στον οποίο ζούμε είναι αναμενόμενο. ¨Ηταν αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε αυτό. Αυτό λέω. Κ καλά κάνετε και γκρινιάζετε, αλλά 30 χρόνια που συνέβαιναν εγκλήματα σφυρίζαμε όλοι αδιάφορα. Τώρα ξυπνήσατε ε;; Είναι αργά παιδιά τώρα.. Σκάμε λοιπόν και κολυμπάμε.. Γιατί έχουμε μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα.
ΥΓ: Αν θες να στο πάω και επί προσωπικού μπορώ άνετα, αλλά λέω να το κρατήσω λίγο το επίπεδο..
image description ΣΩΣΤΟΣ | Ιουλίου 17, 2012 6:19 μ.μ. | Reply
Συμφωνά απόυτα μαζί σου. Ξαφνικά ανακαλύψανε την Τροία. Και ξέρεις ποιοί ; Ολοι αυτοί που τρώγανε από παντού και, δεν πίστευαν ότι κάποια στιγμή θα τελειώσουν.
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 17, 2012 8:38 μ.μ. | Reply
Δεν κατάλαβα? "Σφάξε με αγά μου να αγιάσω". Τι είναι αυτά που λές? Και νομίζεις ότι με τα ψίχουλα θα λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν τα λαμόγια? Είσαι στα καλά σου? Επικοινωνείς με το μυαλό σου? Επειδή είναι ανίκανοι και άχρηστοι να βρούν τα λαμόγια (ή τους καλύπτουν) και να εφαρμόσουν ένα δίκαιο και εξορθολογισμένο φορολογικό σύστημα θα την πέφτουν συνέχεια στους συνήθεις ύποπτους (μισθωτούς και συνταξιούχους)? Είναι αυτά μέτρα για τη φοροδιαφυγή ή για την κλοπή του κράτους απέναντι στους απλούς πολίτες? Δηλαδή τι μας λες τώρα ότι επιασαν τους μεγαλοφοροφυγάδες, τα λαμόγια, τους φορικλέφτες και τους φοροαπατεώνες που με χρήση εικονικών τιμολογίων έχουν ξεσκίσει το Δημόσιο χρήμα? Επιασαν αυτούς που πλούτισαν παράνομα και πήγαν τα λεφτά στο εξωτερικό? Οχι μόνο δεν τους έπιασαν αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα για τις περιπτώσεις αυτές. Επίσης βάζουν μερικά Γκαιμπελίστικα παπαγαλάκια σαν και σένα να μας λένε ότι "τι να κάνουμε τώρα, πρέπει να υποστούμε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ". Στο χωριο μου λένε "καλά πέτσα δεν υπάρχει" γιατί έτσι και αλιώς από κάτι φερέφωνα σαν και σένα "έχει χαθεί το φιλότιμο"
image description tONI | Ιουλίου 18, 2012 11:47 π.μ. | Reply
Plapouta μου μεγάλε επαναστάτη, δεν είπα ότι κάνουν καλά. Είπα ότι είναι και ΗΤΑΝ αναμενόμενο.. Γκεγκε; Στο μαντρί του Αλέξη ή της Αλέκας σε έχουνε χωμένο αγορίνα;
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 18, 2012 1:45 μ.μ. | Reply
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ tONI : O PLAPOUTAS φίλε δεν είναι μαντρωμένος... " ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ..... ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" (Καζαντζάκης)... Αλλά απευθυνόμενος στους "ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΥΣ" στο μαντρι των οποίων ανήκεις έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο μου """ ΚΑΙ ΟΜΩΣ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ……………………….

ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ ΜΑΣ» ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΣΚΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΕΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΠ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ «ΚΑΛΑ»!!!!! ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΛΕΣ» ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ-ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΤΕΩΝΩΝ-ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΩΝ.
ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (IRS). ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΒΛΑΛΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000€, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ.
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ "ΚΛΟΠΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ).
ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΟΤΙ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ………"""""
Λοιπόν γιατί δεν κάνουν τα αυτονόητα και την "πέφτουν" συνέχεια στους μισθούς και τις συντάξεις και άσε τα "μαντριά για τον εαυτό σου και για την "παρέα" σου, ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ!!!!
image description ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ | Ιουλίου 17, 2012 1:23 μ.μ. | Reply
Καλα .......αλλα δεν λεγανε προεκλογικα ή κανω λαθος??????????
image description APO CHANIA | Ιουλίου 17, 2012 2:05 μ.μ. | Reply
Ε ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ...."ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ"........ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΒΛΕΠΑΜΕ "ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ" ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ......ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ???????
image description GEORGE | Ιουλίου 17, 2012 3:54 μ.μ. | Reply
ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ... ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΙΡΩΝΙΚΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.
image description zacalys | Ιουλίου 17, 2012 2:26 μ.μ. | Reply
Δεν ειναι λογικο να μην απαλλάσσονται τα εξοδα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομεια κής περιθαλψεως, αφου με αυτα εξασφαλιζεται ότι "το υποζύγιο" θα μπορει να ζησει και να παραγει φορολογουμενο εισόδημα. Δεν ειναι λογικο να μην εκπιπτονται οι -υποχρεωτικές-εισφορές των ελευθερων επαγγελματιών στα ΤΑΜΕΙΑ, αφού μαλιστα απειλούνται και ποινες για τη μη καταβολή τους..
Γι' αυτο το ΚΡΑΤΟΣ ειναι και θα μεινει ΕΧΘΡΟΣ! Και μου βαζει και "εισφορά αλληλεγγύης" για να ειμαι αλληλέγγυος με τους τυφλους ταξιτζηδες και τους παραληγικούς ποδοσφαιριστές.
Η ζωή μας θυμιζει τη ...ΖΕΒΡΑ..Ασπρο-Μαυρο-Ασπρο-μαυρο-Ασπρο-Μαυρο-ΒΩΛΟΣ
image description nikos | Ιουλίου 17, 2012 2:44 μ.μ. | Reply
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ή ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΦΠΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΦΜΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΙΣ
'' ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ'' ΔΕΝ ΜΕ ΒΑΖΕΙ. ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ. ΒΡΕ ΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ. ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ TAXISNET ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ , ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ.
image description elezia | Ιουλίου 17, 2012 2:41 μ.μ. | Reply
Οσο διαβαζω τα νεα περι φορολογιας Μαυραγανη(Κυριε δεν θα το ελεγα) τοσο το δελεαρ για να κανω Offshore το γαμωσπιτο!
10% εφαπαξ κι οποιος εχει την ΜΕΤΟΧΟΥΛΑ 100% κυριος της κτησης ασε που θα ανεβει και η ψυχολογια μου ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ!


Είπαν: Ο κόσμος μας είναι πιο πλούσιος όσο έχουμε ένα διάβολο μέσα του, με την προϋπόθεση ότι έχουμε το πόδι μας στο λαιμό του.
William James

Ελενη
image description αμαν μας γαμαν | Ιουλίου 17, 2012 6:53 μ.μ. | Reply
Βοηθάτε ! βγήκανε οι μπήχτες !!!
image description Me | Ιουλίου 17, 2012 7:21 μ.μ. | Reply
Το πρώτο στάδιο είναι να εντοπίσουμε τις αιτίες του προβλημάτων, το δεύτερο είναι να βρούμε την εναλλακτική λύση και το νέο στόχο και το τρίτο στάδιο είναι να υλοποιήσουμε αυτές τις λύσεις. Ως λαός ακόμα δεν αναγνωρίζουμε καν ποιό είναι το πρόβλημα, πόσο μάλλον tτις αιτίες του. Αλλά και πολλοί από μας που ισχυρίζονται ότι το αναγνωρίζουν, είτε φοβούνται να αγωνιστούν για αλλαγή πορείας γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν όσα τους έχουν απομείνει, είτε έχουν αποδεχτεί το μοιρολατρικό δόγμα ότι δεν αλλάζουμε μυαλά. Συνεπώς είμαστε δυστυχώς πριν καν το πρώτο στάδιο... Καλά τα μπινελίκια, αλλά κατά τη γνώμη μου το διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα της χώρας μας απλώς επιδείνωσε το πρόβλημα, δεν το γέννησε. Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός, που πλέον έφτασε στα όρια του και τρώει και τις σάρκες του καταπίνοντας τη μεσαία και μικρομεσαία αστική τάξη και τις δικές μας σάρκες, δηλαδή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Το θέμα λοιπόν είναι πώς θα ξεπεραστεί η κρίση που ζούμε. Ποιές κοινωνικές ομάδες θα κερδίσουν και ποιές θα χάσουν. Σε ΑΥΤΟ το ερώτημα πρέπει να απαντήσουμε κατά τη γνώμη μου και να μην εγκλωβιζόμαστε σε επί μέρους και ΄"κατασκευασμένα" προβλήματα (όπως π.χ. το πρόσχημα των τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων, που "δικαιολογεί" το ξεπάστρεμα των κοινωνικών παροχών και το ξεπούλημα των φιλέτων του δημοσίου). Κι εγώ δεν περιμένω φυσικά να λύσει το πρόβλημα κανένας απ΄ αυτούς που υπηρετούν το σημερινό σύστημα. Ούτε κανένας σύγχρονος μεσσίας που θα πάρει εργολαβικά στις πλάτες του τη σωτηρία μας, ενώ εμείς θα συνεχίζουμε τον ύπνο του δικαίου. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε για να αλλάξουμε την κοινωνία και όσο αλλάζουμε την κοινωνία θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε κι εμείς. Αλλά αυτά είναι δύσκολα πράγματα...
image description Thanos | Ιουλίου 17, 2012 8:31 μ.μ. | Reply
ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΩΣ:
1]TO MEΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΑΤΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.
2] ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ.
3]ΚΑΛΛΑ............... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ.
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.
ΑΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ Ή ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΑΘΟΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.
image description PLAPOYTAS | Ιουλίου 17, 2012 8:21 μ.μ. | Reply
Φίλε Θάνο θα διαφωνήσω μαζί σου. Είναι αυτά φορολογικά μέτρα που θα λύσουν το πρόβλημα των Δημοσίων εσόδων? Πως με τα ψίχουλα? Είναι αυτό το περιβόητο νέο φορολογικό που θα πατάξει την φοροδιαφυγή? Κάπου έχουμε ξεφύγ' . Θα το πω άλλη μία φορά οι άνθρωποι είναι άσχετοι και ανίκανοι ή είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία για να οδηγήσουν σε πλήρες αδιέξοδο την είσπραξη φόρων, ώστε να ξεσκίσουν μετά ότι έχει απομείνει με τις ιδιωτικοποιήσεις.
image description NIK | Ιουλίου 17, 2012 8:24 μ.μ. | Reply
Όσο θα υπάρχει αυτό το σπάταλο διεφθαρμένο κράτος με το εκατομμύριο και βάλε του βολεμένου κομματικού στρατού δεν υπάρχει φως.
Βουλιάζουν τα πάντα και κανείς δεν τολμά να τα βάλει μαζί τους.
Και χαζομάρες για κομμένους μισθούς δεν θέλω να ακούω.
Οι μισθοί ποτέ δεν έπρεπε να είναι αυτοί που ήταν.
Γκρέμισμα όλα και χτίσιμο από την αρχή.
Αξιολόγηση παντού,και οι άχρηστοι έξω απ'τα γραφεία.
Δεν με νοιάζει τι θα κάνουν,όπως δεν νοιάζει κανέναν πως με νύχια και με δόντια κρατώ την επιχείρηση μου και όσο πάει.
Δεν αντέχουμε άλλους φόρους βάση "θεωρητικών" εσόδων.
Δεν αντέχουμε άλλο φόρο επιτηδεύματος σε μαγαζί που έχει ζημίες και συσσωρευμένες απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές.
Δεν αντέχουμε φόρους ακινήτων όταν στην ουσία το σπίτι μας δεν παράγει εισόδημα.
image description Thanos | Ιουλίου 17, 2012 8:20 μ.μ. | Reply
ΦΙΛΕ PLAPOUTAS ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΆΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΕ ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ.
ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΄΄ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ΄΄[ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ]
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 17, 2012 9:40 μ.μ. | Reply
Φίλε Θάνο η "παρούσα φάση" και το "σήμερα", δεν ήλθαν από το πουθενά. Το έχω ξαναγράψει και στο τέλος θα γίνω κουραστικός. Υπάρχει μακροχρόνιο σχέδιο. Τα Δημόσια έσοδα δεν κατέρευσαν ξαφνικά και τυχαία. Εδώ και χρόνια μεθοδεύθηκε η διάλυση φοροελεγκτικού μηχανισμού και ήταν επόμενο και με μαθηματική ακρίβεια μελετημένο να οδηγηθούν στην κατάρευση τα έσοδα από τη μία και να γίνει το μεγάλο φαγοπότι του ΦΠΑ από την άλλη με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ, με χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ. Την 12.7.2012 ανέφερα σε σχόλιο μου στο οποίο σε παραπέμπω: "Ο υφυπουργός ανάπτυξης κ. Σκορδάς, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ την 11.7.2012, ανέφερε ότι το κράτος οφείλει 6,8 δίς ΕΥΡΩ από επιστροφές ΦΠΑ και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν επιστραφεί τα 4 δις ΕΥΡΩ.
ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΑ 4 ΔΙΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ Ή ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΗΘΕΝ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ».
ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΑ 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ ΜΗΠΩΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΟΡΟΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ?
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΨΙΜΟ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ?
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΠ.)
Από το νόμο προβλέπεται η επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγείς και επενδυτές.
Εκμεταλλευόμενοι τις διάτρητες και ασαφείς διατάξεις περί επιστροφής ΦΠΑ αλλά και την εύκολη και απλή διαδικασία, οργανωμένες συμμορίες έχουν ρημάξει το Δημόσιο παίρνοντας παράνομα δισεκατομμύρια ευρώ με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ. Από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν επιστραφεί 5.000.000.000€ το 2010, άλλα 5.500.000.000 € το 2011 και προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2012 άλλα 3.800.000.000.
Οι "εξαγωγείς" και η "παρέα" τους μαθημένοι στο μεγάλο φαγοπότι των τεράστιων ποσών παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, διαμαρτύρονται συνεχώς γιατί καθυστερεί η άγρια "μάσα", αλλά δεν εκδίδουν επουδενί Ειδικά Δελτία Απαλλαγής ΦΠΑ, που έχουν δικαίωμα και θα έλυναν έτσι το πρόβλημα ρευστότητας, γιατί ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός:
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ."
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο