Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Αναθεωρείται η φορολογική κλίμακα - Η τρόικα θα αποφασίσει.

Αναθεωρείται η φορολογική κλίμακα  - Η τρόικα θα αποφασίσει.

Μέσα από πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα ισορροπίες καλείται να διέλθει η κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με την κυβέρνηση να είναι υποχρεωμένη να ζητεί το ok της τρόικας για κάθε ουσιώδη αλλαγή, χωρίς ωστόσο, από την άλλη πλευρά, να αποστεί σημαντικά από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κυριότερη των οποίων είναι η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.

Οπως όμως έσπευσαν να διαμηνύσουν στο νέο οικονομικό επιτελείο οι επικεφαλής της τρόικας λίγο πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα, ακόμη και απλές αλλαγές εξορθολογισμού δεν θα γίνουν αποδεκτές εάν το κόστος τους δεν αντισταθμίζεται πλήρως από άλλα ισοδύναμα μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για την αντικατάσταση του τέλους ηλεκτροδότησης η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει αντισταθμιστικά μέτρα αξίας 2,5 δισ. ευρώ. Αλλα 5 δισ. ευρώ θα πρέπει να αναζητηθούν στην περίπτωση που αποφασισθεί η άμβλυνση της φορολογικής κλίμακας και του αφορολόγητου ορίου από τα 5.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος με την κατάργηση του μπόνους των αποδείξεων, τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, την περικοπή των φοροαπαλλαγών και την αυστηροποίηση των τεκμηρίων αποφέρουν στο Δημόσιο περί τα 5 δισ. ευρώ, πενταπλασιάζοντας τα αντίστοιχα περυσινά έσοδα, δημιουργώντας δε τεράστιες δυσκολίες ακόμη και για μερική αντικατάστασή τους.

Η ΚΛΙΜΑΚΑ
Κατόπιν αυτών, οι εναλλακτικές για τη λήψη μέτρων στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων περιορίζονται ουσιαστικά σε μία βαθιά αναθεώρηση της φορολογικής κλίμακας και του αφορολόγητου ορίου, τρόικας, βεβαίως, επιτρεπούσης. Με βάση τα σενάρια που έχουν επεξεργασθεί μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, εάν γίνει αποδεκτή από την τρόικα η αύξηση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ, θα εφαρμοσθεί φορολογική κλίμακα αποτελούμενη από πέντε κλιμάκια.

Αντίθετα, εάν η αύξηση του αφορολόγητου ορίου δεν... περάσει, τότε θα εφαρμοσθεί κλίμακα που θα αποτελείται από 6 ή και 7 κλιμάκια και θα έχει ως στόχο την ελάφρυνση των εισοδημάτων μέχρι και τα 25.000 ευρώ. Η κλίμακα που έχει πέσει στο τραπέζι ως βάση εκκίνησης και για τις δύο περιπτώσεις έχει ως εξής:

- Για εισόδημα από 0 - 5.000 ευρώ φορολογικός συντελεστής 0%.

- Για εισόδημα από 5.000 - 10.000 ευρώ φορολογικός συντελεστής 10%.

- Για εισόδημα από 10.000 - 30.000 ευρώ φορολογικός συντελεστής 20%.

- Για εισόδημα από 30.000 - 60.000 ευρώ φορολογικός συντελεστής 30%.

- Για εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ φορολογικός συντελεστής 40%.

Πέραν του βασικού ζητήματος για ελάφρυνση των χαμηλόμισθων, η κυβέρνηση φαίνεται ότι κατατείνει και στη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τα υψηλά εισοδήματα που σήμερα βρίσκεται στο 45%. Οι οριστικές αποφάσεις πάντως αναμένεται να ληφθούν αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής και εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων και προκύψουν από την ΓΓΠΣ τα συνολικά στατιστικά, όπως για παράδειγμα πόσοι από τους φορολογουμένους δήλωσαν οικογενειακό εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ που, για το οικονομικό επιτελείο, αποτελεί κομβικό στοιχείο.

Μόλις τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα, θα γίνουν, όπως ανέφερε πρόσφατα και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάννης, προβολές όλων των σεναρίων πριν οριοθετηθεί επακριβώς τόσο το αφορολόγητο όσο και τα κλιμάκια. Οι συζητήσεις θα κορυφωθούν από τις 24 Ιουλίου και μετά, όταν θα βρίσκεται στην Αθήνα το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας, έτσι ώστε όλες οι φορολογικές διατάξεις να αποκτήσουν την οριστική τους μορφή μέσα στον Αύγουστο και το φορολογικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.

Αν πάντως τα πράγματα, σχετικά με το αφορολόγητο και την κλίμακα είναι ακόμη ρευστά, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την εφαρμογή ενός καθολικού «πόθεν έσχες» για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογουμένους, καθώς η δημιουργία και η εφαρμογή του περίφημου «περιουσιολογίου» θα ξεκινήσει οπωσδήποτε το 2013. Σε αυτό οι φορολογούμενοι θα καταγράφουν στοιχεία για κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία που κατέχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιτρέποντας στην ΓΓΠΣ να δημιουργήσει ένα λεπτομερέστατο περιουσιακό προφίλ για κάθε φορολογούμενο. Πέραν δε, του περιουσιακού προφίλ, η ΓΓΠΣ πρόκειται να δημιουργήσει παράλληλα και το καταναλωτικό προφίλ του κάθε φορολογούμενου, ζητώντας την υποβολή στοιχείων για τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, ασφαλιστήρια ζωής, ακόμη και λογαριασμούς τηλεφώνου ρεύματος και νερού.

Αφού ολοκληρωθεί η διπλή αυτή βάση δεδομένων, θα ξεκινήσουν διασταυρώσεις μεταξύ της περιουσιακής κατάστασης και του επιπέδου διαβίωσης των φορολογουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε αναντιστοιχία, που συνιστά είτε φοροδιαφυγή, είτε απόκρυψη φορολογητέας ύλης. Για τον σκοπό αυτό σε νέο ηλεκτρονικό έντυπο που θα δημιουργηθεί οι φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στοιχεία για καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, ακίνητα, πισίνες, αυτοκίνητα, σκάφη, Εργα Τέχνης, αλλά και συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής.

Τι θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης:

- Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και αντικατάστασή τους από κοινωνικά επιδόματα που θα χορηγούνται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

- Επιβολή δύο ενιαίων φόρων στα ακίνητα. O πρώτος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και θα κατευθύνεται στα κρατικά ταμεία. O δεύτερος φόρος θα ενσωματώνει όλους τους δημοτικούς φόρους και θα εισπράττεται υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Σημειώνεται ότι η πλήρης κατάργηση του Κώδικα δεν είναι ακόμη δυνατή δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμη ηλεκτρονική διασύνδεση των επιχειρήσεων με τις εφορίες. Θα προωθηθούν ωστόσο κάποιες διατάξεις που θα εκσυγχρονίζουν πολλές απόλυτα περιττές σήμερα διαδικασίες.

- Καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 20% για όλα τα νομικά πρόσωπα, με μείωση του φόρου που επιβάλλεται στα μερίσματα από 25% σε 20%. O φορολογικός συντελεστής μπορεί να μειωθεί στο 15%, εφόσον πληρούνται κάποια κριτήρια.

- Αναμόρφωση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

- Ενταξη στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων όλων των γεωγραφικών περιοχών της χώρας, αλλά και καθιέρωση ενός μόνιμου συστήματος αυτόματης αναθεώρησης των τιμών στα επίπεδα των εμπορικών.


Πηγή Το ΚέρδοςΓια το Ιδιο θέμα η Καθημερινή Γράφει


Οι δύο επικρατέστερες εκδοχές – Πότε ανακοινώνονται οι αποφάσεις

Η αύξηση του αφορολόγητου ορίου και κατ’ επέκταση ο αριθμός των κλιμακίων εξαρτάται από την απόφαση που θα λάβει η τρόικα για το επίμαχο θέμα. Η κυβέρνηση, όπως έχει ανακοινώσει στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, επιδιώκει να αυξήσει το αφορολόγητο όριο από τα 5.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 8.000 ευρώ. Εφόσον εγκριθεί η αύξηση του αφορολόγητου ορίου, το οικονομικό επιτελείο θα εφαρμόσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια κλίμακα με 4 ή 5 φορολογικά κλιμάκια.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν η τρόικα δεν επιτρέψει την αναπροσαρμογή του αφορολογήτου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει περισσότερα κλιμάκια, 5 ή 6, προκειμένου να ελαφρύνει τους οικονομικά ασθενέστερους. Δηλαδή θα θεσπιστούν κλιμάκια που θα ανακουφίζουν όσους έχουν εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ.

Οι συζητήσεις για τις αλλαγές στη φορολογία θα ξεκινήσουν με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου, ενώ το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιασθεί τον Σεπτέμβριο και αφού προηγουμένως η κυβέρνηση ολοκληρώσει τις επαφές της με τους κοινωνικούς εταίρους για τις επερχόμενες αλλαγές.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 και θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, το νέο περιουσιολόγιο και την απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Αναφορικά με το περιουσιολόγιο, οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν το 2013 μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις ηλεκτρονική δήλωση «πόθεν έσχες». Στο νέο ηλεκτρονικό έντυπο θα συμπληρώσουν στοιχεία για την κινητή και την ακίνητη περιουσία που κατέχουν σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Ιουλίου 16, 2012 1:11 π.μ. | Reply
Τους ίδιους δεν ξαναψηφίσετε; Τα ίδια και χειρότερα έχετε να τραβήξετε...
image description GEORGE | Ιουλίου 16, 2012 7:49 π.μ. | Reply
Έλα τώρα φίλε doctor όποιος δεν γνώριζε τι θα φέρει το μέλλον είναι τουλάχιστον αφελής.
Τα θαύματα δυστυχώς σταμάτησαν την εποχή του ιησού.
Μας αξίζει ότι ζούμε σήμερα και είναι το μοναδικό κίνητρο για να αλλάξουμε.
image description ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. | Ιουλίου 16, 2012 4:48 μ.μ. | Reply
Άσε μας ρε φίλε που μας αξίζει οτι ζούμε, γιατί να πληρώνουν τα σπασμένα δηλαδή άτομα που δεν έκλεψαν και δεν φταίνε σε τίποτα ? Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε, και για να προλάβω την καραμέλα οτι ναί αλλά ψήφισα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι δεν τους ψήφισα.
image description Εξωγήινος | Ιουλίου 16, 2012 8:08 π.μ. | Reply
Φοβερή ελάφρυνση. Σημερινό εισόδημα 16.000,00, φόρος 1420,00 (από 5000 έως 12.000 συντελεστής 10%, και από 12.000 έως 16.000 συντελεστής 18%).
Με τα προτεινόμενα κλιμάκια "ελάφρυνσης", εισόδημα 16.000,00, φόρος (5000 έως 10000, 10%=500,00 ευρώ + 10.000 έως 30.000, 20%= 1200,00 ευρώ), 1.700,00 ευρώ.
Και βέβαια, οι οικονομικές "ειδήσεις", έχουν όλες τον αστερίσκο της Τρόικα....
image description ΠΙΟΥ | Ιουλίου 16, 2012 8:08 π.μ. | Reply
ΠΑΡΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ....
Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ,ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ.ΠΧ.ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ Ή ΜΕ ΟΙΚΟΓ.ΕΙΣΟΔΗΜΑ 13000 ΚΑΙ ΤΕΚΜΑΡΤΟ 21000 ΝΕ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΟ ΓΙΑ ΤΑ 21000,ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ,ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ.....
image description indoors | Ιουλίου 16, 2012 9:22 π.μ. | Reply
Συγνώμη, ποιος άσχετος γράφει τα άρθρα στο Κέρδος;
Για ποια φοροελάφρυνση μιλάει;
Μέχρι τα 12.000 σήμερα είναι 10% και τώρα θα γίνει 20% από τα 10.001 μέχρι 30.000;;;;;
image description ΆΝΑΥΔΟΣ | Ιουλίου 16, 2012 9:46 π.μ. | Reply
Απορώ πώς είναι δυνατόν site που απευθύνεται σε λογιστές-οικονομολόγους να αναπαράγει αμάσητα ό,τι του πασάρει η καθεστωτική προπαγάνδα. Και άσχετος να είναι κάποιος κατανοεί πως το 10% έως τα 12.000 είναι λιγότερο από το 10% έως τα 10.000. Ότι το 18% από 12.000-16.000 είναι λιγότερο από το 20%. Έλεος πια. Δεν είμαστε ηλίθιοι.
image description gkazan | Ιουλίου 16, 2012 9:02 π.μ. | Reply
Προφανώς ο Κομανέτσης, ο Μπενυ και η Αριστερή Πασιονάρια Μπαρμπα Φώτης, έβλεπαν μικροί το Death Wish με τον Τσαρλς Μπρόνσον και φαντασιώνονταν οτι θα το ζήσουν αλλά τελικά θα το βιώσουν από την άλλη πλευρά... του κλέφτη που τον καθάριζε με το τουφέκι χειρός...
image description Ναι Σε Ολα | Ιουλίου 16, 2012 10:47 π.μ. | Reply
ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!!!!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ .ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΡΙΖΑ!!!
image description mariotsoau | Ιουλίου 16, 2012 11:56 π.μ. | Reply
foroelafrynsh apo 30000E ews kai 60000E, auto ennoei...
image description αλεξανδρος | Ιουλίου 16, 2012 4:34 μ.μ. | Reply
ΝΔ δεν βγήκε? κατ ευθείαν να μειώσει τον συντελεστή στου πλούσιους μέχρι τα 60,000€
image description Roxanne | Ιουλίου 16, 2012 1:13 μ.μ. | Reply
Αυτο που δεν γνωρίζουν οι ..."ιθύνοντες νόες" και θα το μάθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ότι τερμάτισε η φοροδοτική ικανότητα σε αρκετες κατηγορίες φορολογουμένων. Αφήνοντας την κλίμακα εκει που είναι ή μειώνοντάς την ελάχιστα ..ουκ αν λάβουν γιατί τους μετέτρεψαν σε ..μή έχοντες.
image description zoi | Ιουλίου 16, 2012 2:35 μ.μ. | Reply
Είναι σοβαροί οι άνθρωποι θα αλλάξουν την φορολογική κλίμακα και θα φορολογούνται τα εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ τόσο όσο και των 30.000 ευρώ? μας κοροϊδεύουν νομίζουν. Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι παιδιά και με αυτήν την κυβέρνηση δυστυχώς.
image description SARAKINOS | Ιουλίου 16, 2012 3:19 μ.μ. | Reply
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τον Νοέμβριο θα έχουμε νέο πακέτο μέτρων, γιατί η τρύπα που θα ανοίξει μετά την πληρωμή των 2-3 πρώτων δόσεων των φόρων, θα είναι τεράστια γιατί θα κλείσει η κάνουλα, λόγω έλλειψης μετρητών. Η φοροδοτική δυνατότητα και ικανότητα των φορολογουμένων ήδη εξαντλήθηκε, πόσο μάλλον μετά την θύελλα των χρεωστικών που έρχεται. Ποια θύελλα, για τσουνάμι πρόκειται. Βοήθειά μας εδώ που φθάσαμε, εδώ που μας φέρανε...
image description Vlad | Ιουλίου 16, 2012 3:44 μ.μ. | Reply
Κανένας οίκτος για τον Έλληνα. Είχαμε εις διπλούν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε έστω, να ξεφύγουμε από τη μέγγενη της τρόικας και όχι μόνο δεν την αδράξαμε αλλά το 40% προτίμησε να απέχει. Προς τι το παράπονο λοιπόν; Σκύβουμε κι άλλο και μόκο!
image description Justice for All : | Ιουλίου 16, 2012 5:52 μ.μ. | Reply
Σαν αντισταθμιστικά μέτρα να μειώσουν τουλάχιστον στο μισό τους μισθούς και τα προνόμια των βουλευτών (€ 20.000 μηνιαίως).
Δεν σας κάνει εντύπωση ότι και η Τρόικα κάνει γαργάρα τα έξοδα αυτά και ασχολείται μόνο να φορολογεί μισθωτούς και συνταξιούχους ?
image description Ο Απορίας... | Ιουλίου 17, 2012 9:29 π.μ. | Reply
Ολα καλά θα καταγράψουν τα πάντα... τα μετρητά που ο κόσμος έχει στα "στρώματα" πώς θα τα καταγράψουν; ή μήπως ηθελημένα τα ξεχνάνε; Η λύση είναι μία και μοναδική. Καθολικό "Πώθεν έσχες" και δήλωσε ότι γουστάρεις. Ότι και να αλλάξεις στις κλίμακες "ούκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος". Απλά θα αναγκαστούν να τις ξανατροποποιήσουν γιατί το εισόδημα βαίνει μειούμενο, άρα και αυτές δεν θα αποδόσουν τα αναμενόμενα...
image description Thanos Larissa | Ιουλίου 17, 2012 11:59 π.μ. | Reply
OXI ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ Ή ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ.
ΒΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟΥΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ.
ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΤΩΧΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ.
ΤΙ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΩΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΕΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.Σ Τ Ε Ρ Ε Ψ Ε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο