Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απειλή με κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη 78.108 οφειλετών

Απειλή με κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη 78.108 οφειλετών              
 
 ΚΑΤΑΛΟΓΟ με τα περιουσιακά στοιχεία 78.108 οφειλετών του Δημοσίου από τους οποίους θα ξεκινήσουν άμεσα τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έχουν καταρτίσει οι 13 μεγαλύτερες εφορίες της Αττικής. Πρόκειται για φορολογούμενους που δεν έχουν ρυθμίσει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και απειλούνται τώρα με κατασχέσεις αυτοκίνητων, ενοικίων ή άλλων αμοιβών που εισπράττουν. Στους καταλόγους του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται και ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου που έχουν κατασχεθεί και μπορούν να βγουν άμεσα σε πλειστηριασμό.

Οι 13 μεγάλες εφορίες της Αττικής (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Α' Αθηνών, Ψυχικού, Παλλήνης, Αγ. Παρασκευής, Δ' Αθηνών, ΦΑΕ Αθηνών, Α' Πειραιά, ΦΑΕ Πειραιά και ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων) προχώρησαν σε 6 διαφορετικές διασταυρώσεις ανάμεσα στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών. Οι εφορίες εντόπισαν συγκεκριμένες περιπτώσεις φορολογουμένων από τις οποίες μπορούν να ξεκινήσουν τα αναγκαστικά μετρά είσπραξης. Ειδικότερα:

1.     34.713 οφειλέτες που εισπράττουν ένα ή και περισσότερα ενοίκια τα οποία μπορούν δεσμευτούν από το Δημόσιο

2.     8.585 ιδιοκτήτες ακριβών αυτοκινήτων που έχουν μπει στο στόχαστρο της εφορίας

3.     446 δικηγόρους με μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο. Εάν δεν τα ρυθμίσουν τότε οι εφορίες θα εισπράττουν, αντί για αυτούς, τις αμοιβές που ζητούν από τους πελάτες τους μέχρι να κλείσει η οφειλή

4.     Η επόμενη διασταύρωση έφερε στο φως 18.474 οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη έως και 3.000 ευρώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα γίνουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά οι εφορίες θα πρέπει να δεσμεύσουν το 25% των μισθών ή συντάξεων που λαμβάνουν οι οφειλέτες εφόσον τα ποσά δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ μηνιαίως

5.     Από τη διασταύρωση στα περιουσιακά στοιχεία των φυσικών και νομικών προσώπων προέκυψε ότι έχουν ήδη κατασχεθεί 263 σπίτια τα οποία μπορούν να βγουν σε πλειστηριασμό ώστε το Δημόσιο να εισπράξει άμεσα ρευστό.

6.     Η τελευταία διασταύρωση είχε ως στόχο να εντοπιστούν περιπτώσεις όπου το Δημόσιο μπορεί να συμψηφίσει χρέη των φορολογούμενων με επιστροφές φόρου ή ΦΠΑ κ.λπ. Στις 13 μεγάλες εφορίες εντοπίστηκαν 15.627 φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου. Οι εφορίες θα παρακρατήσουν από τα ποσά των επιστροφών τα χρέη του φορολογούμενου και μετά θα του καταθέσουν στον τραπεζικό του λογαριασμό... ό,τι έχει απομείνει!

Μόνο στην εφορία της Παλλήνης εντοπίστηκαν 6.589 οφειλέτες του Δημοσίου που εισπράττουν ενοίκια και 1.646 ιδιοκτήτες ΙΧ με ανοιχτά χρέη προς το Δημόσιο. Στα νότια προάστια η εφορία της Γλυφάδας έχει ήδη κατασχέσει 11 πολυτελέστατα σπίτια τα οποία σύντομα θα βγουν στο σφυρί ενώ στο στόχαστρό της θα μπουν 4.074 οφειλέτες που εισπράττουν ενοίκιο και 1.203 ιδιοκτήτες ακριβών ΙΧ με σημαντικά ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σε δύο εφορίες στον Πειραιά βρέθηκαν 1.698 ιδιόκτητες ακινήτων που αρνούνται να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με το Δημόσιο αν και εισπράττουν ενοίκια και 593 φορολογούμενοι με χρέη και ακριβά αυτοκίνητα που μπορούν να κατασχεθούν.

Η ΦΑΕΕ Αθηνών και η Δ' Αθηνών έχουν εντοπίσει 237 δικηγόρους που χρησιμοποιούν διάφορα «τρικ» για να μην πληρώνουν τις οφειλές τους. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ειδοποιήσει τον δικηγορικό σύλλογο ότι θα γίνουν κατασχέσεις αμοιβών που δικαιούνται οι συγκεκριμένοι δικηγόροι (έξοδα παράστασης δικαστηρίου κ.ά.).
Στην Κηφισιά έχουν κατασχεθεί 14 βίλες που θα βγουν σε πλειστηριασμό. Στο Μαρούσι έχουν κατασχεθεί 19 ακίνητα, στο Χαλάνδρι 9 σπίτια και άλλα 100 περίπου ακίνητα σε όλη την Αθήνα.

Οι εφορίες θα πρέπει να κυνηγήσουν κατά προτεραιότητα όσους οφειλέτες εισπράττουν ενοίκια ή κατέχουν πολυτελή αυτοκίνητα ή είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από άλλα πρόσωπα καθώς και όσους χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ και κατέχουν ακίνητη περιουσία. Το υπουργείο ζητά ακόμη και την άμεση κατάσχεση ποσών που βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών του Δημοσίου, τη διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών απαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη τους, ακόμη κι αν αυτά τελούν υπό αναστολή, καθώς επίσης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος οφειλετών με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.
Για μικρού ύψους οφειλές πρέπει να επιλέγεται η κατάσχεση απαιτήσεων στα χέρια τρίτων αντί της κατάσχεσης ακινήτων.
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Thanos | Ιουλίου 17, 2012 3:00 μ.μ. | Reply
ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΚΩΜΩΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΔΙΣΤΡΕΣ ΤΗΣ TV ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;
ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΛΟΥΝ;
ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ;
ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑΚΙΑ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΣΤΕΓΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο