Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Cosmote: Εξαγορά του Γερμανού

Την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote επιβεβαιώνουν με ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρίες. ..

Την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote επιβεβαιώνουν με ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρίες.

Σύμβουλος της Cosmote είναι σύμφωνα με πληροφορίες η JP.Morgan.

Η Cosmote εξαγοράζει το ποσοστό του βασικού μετόχου της Γερμανός το οποίο είναι 35% και κάποιων ακόμη μετόχων, ενώ άμεσα αναμένεται να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση κάτι το οποίο θα σημαίνει και την έξοδο της Γερμανός από το Χρηματιστήριο.

Η Cosmote σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν πρόκειται να προχωρήσει στη συγχώνευση της Γερμανός η οποία θα συνεχίσει την ορθολογική της ανάπτυξη σε Ελλάδα Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη.

Οι βασικές συνέργιες των δύο εταιριών εντοπίζονται σε Ελλάδα Ρουμανία Βουλγαρία και Σκόπια. Oι ίδιες έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι πρόθεση της Cosmote, είναι η Γερμανός να συνεχίσει μέσα από το δίκτυό της να προσφέρει και τα προϊόντα των υπολοίπων εταιριών κινητής τηλεφωνίας, αν και το τελευταίο άπτεται ουσιαστικά των προθέσεων της Tim και της Vodafon , το κατά πόσον δηλαδή οι δύο εταιρίες θα θέλουν να προσφέρουν τα προϊόντα τους μέσα από το δίκτυο του ανταγωνιστή.

Η Cosmote έχει 24 καταστήματα στην Ελλάδα, ενώ το δίκτυο της Γερμανός έχει 950 καταστήματα σε 7 χώρες. Η κεφαλαιοποίηση της Γερμανός με βάση το χθεσινό κλείσιμο είναι 1,469 δισ. ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της Cosmote στα Βαλκάνια.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο