Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ το 2007

ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ενός σημαντικού πακέτου μετοχών του ΟΤΕ [OTEr.AT] σε ξένο τηλεπικοινωνιακό όμιλο, το 2007 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ αντίθετα δεν υπάρχουν σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ....

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη στο πρακτορείο Ρόιτερ, σύμφωνα με τις οποίες το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων για φέτος, θα δώσει έμφαση στις τράπεζες, ενώ το 2007, έμφαση θα δοθεί στις αποκρατικοποιήσεις υποδομών, όπως αεροδρόμια και λιμάνια.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον ΟΤΕ, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για πώληση ποσοστού φέτος από το 38,6% που διατηρεί το Δημόσιο, καθώς έχει προτεραιότητα το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομίλου. Πρόσθεσε όμως ότι το 2007, εάν ένας μεγάλος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός όμιλος ενδιαφερθεί, θα εξεταστεί η πώληση ενός σημαντικού ποσοστού του ΟΤΕ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα είναι το σύνολο της συμμετοχής. Δεν μπορώ εγώ να διαβλέψω τη στιγμή που το Ελληνικό Δημόσιο θα πάψει να έχει οποιοδήποτε μετοχικό ενδιαφέρον. Αλλά θα μπορούσε να είναι ένα ποσοστό αρκετό που να ενδιαφέρει κάποιο στρατηγικό εταίρο».

Σε ό,τι αφορά στις επόμενες κινήσεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι «φέτος ο στόχος μας είναι στις τράπεζες» και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι:

Η πρώτη κίνηση αναμένεται με την πώληση μεριδίου της ΑTEbank, όπου το Δημόσιο επιθυμεί να μειώσει το ποσοστό του από το 82% στο 51% σε περισσότερα από ένα στάδια, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας.

H ATEbank, με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 4,58 δισ. ευρώ, διαπραγματεύεται 21 φορές τα κέρδη του 2006, σε premium συγκριτικά με το μέσο πολλαπλασιαστή κερδών 15,4 των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Reuters. Σε ό,τι αφορά στο ποσοστό που θα πωληθεί ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι θα εξαρτηθεί και από την εξέλιξη των αγορών.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο