Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο νέας μείωσης στο βασικό μισθό, ο υπουργός Εργασίας

Κατηγορηματικά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο νέας μείωσης του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του υπουργού Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους.

Σε ότι αφορά το αίτημα που τέθηκε χθες από τις ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων, για επαναφορά του βασικού μισθού στα επίπεδα των 701 ή 751 ευρώ με μικρότερες μειώσεις της τάξεως του 5% - 6%, ο κ. Βρούτσης είπε, ότι αυτό αποτελεί ζήτημα της γενικότερης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τόνισε, ότι η επιλογή του χρόνου κατά τον οποίο θα μπορούσε να τεθεί το θέμα, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε, ότι η επιλογή αυτή θα γίνει, «με γνώμονα την αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη και την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής».

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των εργασιακών θεμάτων, χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία της δικαιοσύνης και της ωριμότητας. Το στοιχείο της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, προκύπτει από την ηπιότητα με την οποία θα γίνονται στο εξής οι χειρισμοί και της ωριμότητας από την αποφασιστικότητα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να εργασθούν για τη σωτηρία της χώρας.

Στο μεταξύ, την επόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, για τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ο ΣΕΒ έχει προσκαλέσει στη συνάντηση και τις εργοδοτικές ενώσεις του τουριστικού κλάδου και του κλάδου των πολυκαταστημάτων.

«Θα προσέλθουμε στη διαπραγμάτευση αλλά μόνο με τους 4 κοινωνικούς εταίρους που υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» τόνισε σήμερα μετά τη συνάντηση με τον κ. Βρούτση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, και διευκρίνισε ότι η Συνομοσπονδία θα ζητήσει από τις εργοδοτικές οργανώσεις, να επαναλάβουν τη συμφωνία του Φεβρουαρίου, δηλαδή την άρση των μειώσεων στο βασικό μισθό, τη διασφάλιση του 13ου και του 14ου μισθού καθώς και την διατήρηση της ισχύος της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων στους όρους των ατομικών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζήτησε, επίσης, από την κυβέρνηση να σεβαστεί το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και πρόσθεσε ότι η αγορά εργασίας έχει διαλυθεί και κυριαρχείται από απλήρωτους ή ανασφάλιστους εργαζόμενους, και άτυπες μορφές εργασίας.

«Κατανοούμε την κατάσταση της χώρας, όμως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την κατάσταση των ανέργων συναδέλφων μας. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, όμως θα πρέπει και η κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της προς την κατεύθυνση των δεσμεύσεων των κομμάτων που την στηρίζουν», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Θάνος Βασιλόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, ανέφερε ότι αποτελεί απαίτηση όλων των εργαζομένων η άμεση αλλαγή του πλαισίου των νόμων που έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση και πρόσθεσε, ότι σε διαφορετική περίπτωση "θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση με τα λουκέτα και τις απολύσεις".
 
Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description bill | Ιουλίου 12, 2012 9:33 π.μ. | Reply
όπως αποκλειόταν να μπούμε στο ΔΝΤ, να μειωθούν οι μισθοί, να απολυθούν ΔΥ, να αυξηθεί το ΦΠΑ, να αυξηθεί η φορολογία κτλ κτλ, ε ρε jumbo που σας χρειάζεται!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο