Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Γ. Μαυραγάνης - Πότε θα κατατεθεί το νέο φορολογικό - Από πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές - Τι θα γίνει με τη εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης - Τι θα γίνει με την αύξηση των αντικειμενικών και το ΕΕΤΗΔΕ

Τις αλλαγές στη φορολογία προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυράγενης, ανακοινώνοντας την άμεση έναρξη της αποστολής των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης:

1.Η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης θα γίνει σε χαμηλότερες τιμές, δηλαδή θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης.
2.Στο «τραπέζι» παραμένει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που είναι σήμερα 23%.
3.Εξετάζεται ρύθμιση για την τμηματική καταβολή του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από τα φετινά εκκαθαριστικά.
4.Ανοιχτό παραμένει το θέμα της παράτασης για της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.


Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη τα εξής:

1.«Παγώνει» η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, καθώς, όπως είπε ο κ. Μαυράγανης, έχουν μειωθεί τμηματικά οι εμπορικές τιμές μετά την κρίση και έχουν πλησιάσει προς τα κάτω τις αντικειμενικές.
2.Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι νέες διατάξεις για εισόδημα, κατάργηση ΚΒΣ και περιουσιολόγιο θα τεθούν σε εφαρμογή από 1/1/2013.
Αναφορικά με το τέλος ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ για να καθοριστεί η διαδικασία επιβολής και είσπραξης του τέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν από τη ΔΕΗ και θα είναι ξεχωριστό έντυπο από το λογαριασμό ρεύματος.
Η αποστολή της πρώτης παρτίδας ξεκινάει από 24 Ιουλίου.

Εξετάζει ακόμα και την κατάργηση των αποδείξεων

Επίσης ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επανεξαταστεί εκ νέου το μέτρο των αποδείξεων ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο