Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
More news

Σχετικά θέματα

Γ. Μαυραγάνης - Πότε θα κατατεθεί το νέο φορολογικό - Από πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές - Τι θα γίνει με τη εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης - Τι θα γίνει με την αύξηση των αντικειμενικών και το ΕΕΤΗΔΕ

Τις αλλαγές στη φορολογία προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυράγενης, ανακοινώνοντας την άμεση έναρξη της αποστολής των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης:

1.Η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης θα γίνει σε χαμηλότερες τιμές, δηλαδή θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης.
2.Στο «τραπέζι» παραμένει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που είναι σήμερα 23%.
3.Εξετάζεται ρύθμιση για την τμηματική καταβολή του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από τα φετινά εκκαθαριστικά.
4.Ανοιχτό παραμένει το θέμα της παράτασης για της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.


Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη τα εξής:

1.«Παγώνει» η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, καθώς, όπως είπε ο κ. Μαυράγανης, έχουν μειωθεί τμηματικά οι εμπορικές τιμές μετά την κρίση και έχουν πλησιάσει προς τα κάτω τις αντικειμενικές.
2.Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι νέες διατάξεις για εισόδημα, κατάργηση ΚΒΣ και περιουσιολόγιο θα τεθούν σε εφαρμογή από 1/1/2013.
Αναφορικά με το τέλος ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ για να καθοριστεί η διαδικασία επιβολής και είσπραξης του τέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν από τη ΔΕΗ και θα είναι ξεχωριστό έντυπο από το λογαριασμό ρεύματος.
Η αποστολή της πρώτης παρτίδας ξεκινάει από 24 Ιουλίου.

Εξετάζει ακόμα και την κατάργηση των αποδείξεων

Επίσης ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επανεξαταστεί εκ νέου το μέτρο των αποδείξεων ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο