Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έως το τέλος του έτους θα επιστραφούν 4 δισ. ευρώ στην αγορά

Ρευστότητα στην αγορά και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων αποτελούν προτεραιότητες για το υπουργείο Ανάπτυξης, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

Ο κ. Σκορδάς υπογράμμισε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν δοθεί στην αγορά τα 4 δισ. από τα 6,8 δισ.ευρώ που χρωστά το κράτος από επιστροφές ΦΠΑ λέγοντας: «όλη η προσπάθεια, λοιπόν, που κάνει και ο υπουργός ο κ. Χατζηδάκης είναι στο πως θα πάμε πολύ γρήγορα στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος που λέγεται ρευστότητα. Χρωστάει το δημόσιο στους ιδιώτες 6,8 δισ. ευρώ από το ΦΠΑ. Έχει δεσμευτεί το αρμόδιο υπουργείο για τα 4 δισ. ευρώ από αυτά να επιστραφούν, μέχρι το τέλος του χρόνου».

Σε ότι αφορά στις τιμές και τα καρτέλ στην αγορά προειδοποίησε ότι δε θα γίνουν ανεκτά και είπε ότι θα υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα σημειώνοντας: «Το λέω όσο πιο κομψά γίνεται νομίζω ότι, το μήνυμα θα πρέπει να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αθέμιτες πρακτικές, η καρτελοποίηση γενικά της αγοράς, δεν θα είναι μια κατάσταση που θα είναι ανεκτή. Νομίζω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να υπάρχει ένα απτό αποτέλεσμα σε αυτά τα ζητήματα». Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 11, 2012 3:22 μ.μ. | Reply
ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟΥ ΦΠΑ

Ο υφυπουργός ανάπτυξης κ. Σκορδάς αναφέρει ότι το κράτος οφείλει 6,8 δίς ΕΥΡΩ από επιστροφές ΦΠΑ και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν επιστραφεί τα 4 δις ΕΥΡΩ.

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΑ 4 ΔΙΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ Ή ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΗΘΕΝ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ». ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ? ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ ΜΗΠΩΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΟΡΟΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΨΙΜΟ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΠ.)

Από το νόμο προβλέπεται η επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγείς και επενδυτές. Εκμεταλλευόμενοι τις διάτρητες και ασαφείς διατάξεις περί επιστροφής ΦΠΑ αλλά και την εύκολη και απλή διαδικασία, οργανωμένες συμμορίες έχουν ρημάξει το Δημόσιο παίρνοντας παράνομα δισεκατομμύρια ευρώ με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ. Από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν επιστραφεί 5.000.000.000€ το 2010, άλλα 5.500.000.000 € το 2011 και προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2012 άλλα 3.800.000.000. Οι "εξαγωγείς" και η "παρέα" τους μαθημένοι στο μεγάλο φαγοπότι των τεράστιων ποσών παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, διαμαρτύρονται συνεχώς γιατί καθυστερεί η άγρια "μάσα", αλλά δεν εκδίδουν επουδενί Ειδικά Δελτία Απαλλαγής ΦΠΑ, που έχουν δικαίωμα και θα έλυναν έτσι το πρόβλημα ρευστότητας, γιατί ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός:

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο