Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρία μέτρα-«φωτιά» για τα τρία δισ. που ζητά η τρόικα

Την άμεση λήψη μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ ζητά η τρόικα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ecofin.

Ουσιαστικά πρόκειται για τρία βασικά μέτρα που είχαν προαποφασιστεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Παπαδήμου και αφορούν στη λήψη του «χαρατσιού» της ΔΕΗ για το 2012, τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

«Μας ζητούν για το 2012 υλοποίηση των μέτρων που έχουμε δεσμευτεί. Μας αφήνουν να πάρουμε ισοδύναμα μέτρα, δεν είναι όμως όλα εύκολα... Θα δούμε τι μπορούμε να παρουσιάσουμε και τι μπορεί να γίνει αποδεκτό. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρέπει να ληφθούν μέτρα ύψους περίπου τριών δισ. ευρώ που είναι οι απαιτήσεις του (περασμένου) Μαρτίου... Η συζήτηση για τα μέτρα γίνεται τώρα. Μπορούμε να πάρουμε και πραγματικά ισοδύναμα για τα οποία μπορούν να πεισθούν... Είμαστε υπό σκέψη για τα μέτρα και θα δοθεί μάχη μήπως μπορούμε να τα πάρουμε σε δόσεις. Είναι δημοσιονομικά μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές που καθυστέρησαν, όπως αποκρατικοποιήσεις. Για τα ειδικά μισθολόγια αναζητούμε ισοδύναμα που να γίνουν αποδεκτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης πως μέχρι να ολοκληρωθεί το πακέτο με την τρόικα δεν προβλέπεται να εκταμιευθεί νέα δόση πριν από το Σεπτέμβριο.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Ιουλίου 11, 2012 5:06 μ.μ. | Reply
Το πρεζόνι άρχισε πάλι να τρεκλίζει και να ζητάει τη δόση του. Το βαποράκι σκληρό όπως πάντα και ο έμπορος αμείλικτος.
Του ζητάνε να κλέψει τα χρυσαφικά της μάνας του και να τα σκοτώσει όσο όσο σε ένα υπόγειο στην Ομόνοια.
Ο εθισμός του στο σάπιο αυτό σύστημα είναι αδυσώπητος. Δεν έχει τη δύναμη, το κουράγιο, τα ψυχικά αποθέματα και την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να δοκιμάσει να φύγει από όλα αυτά. Έτσι, αυτή η άθλια πραγματικότητα μεταβάλλεται σε αναγκαιότητα και πράγματα αδιανόητα ως αυτονόητα...
Ξέρει ότι αυτός ο δρόμος οδηγεί στον θάνατο...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο