Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τρία μέτρα-«φωτιά» για τα τρία δισ. που ζητά η τρόικα

11 Ιούλιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Την άμεση λήψη μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ ζητά η τρόικα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ecofin.

Ουσιαστικά πρόκειται για τρία βασικά μέτρα που είχαν προαποφασιστεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Παπαδήμου και αφορούν στη λήψη του «χαρατσιού» της ΔΕΗ για το 2012, τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

«Μας ζητούν για το 2012 υλοποίηση των μέτρων που έχουμε δεσμευτεί. Μας αφήνουν να πάρουμε ισοδύναμα μέτρα, δεν είναι όμως όλα εύκολα... Θα δούμε τι μπορούμε να παρουσιάσουμε και τι μπορεί να γίνει αποδεκτό. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρέπει να ληφθούν μέτρα ύψους περίπου τριών δισ. ευρώ που είναι οι απαιτήσεις του (περασμένου) Μαρτίου... Η συζήτηση για τα μέτρα γίνεται τώρα. Μπορούμε να πάρουμε και πραγματικά ισοδύναμα για τα οποία μπορούν να πεισθούν... Είμαστε υπό σκέψη για τα μέτρα και θα δοθεί μάχη μήπως μπορούμε να τα πάρουμε σε δόσεις. Είναι δημοσιονομικά μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές που καθυστέρησαν, όπως αποκρατικοποιήσεις. Για τα ειδικά μισθολόγια αναζητούμε ισοδύναμα που να γίνουν αποδεκτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης πως μέχρι να ολοκληρωθεί το πακέτο με την τρόικα δεν προβλέπεται να εκταμιευθεί νέα δόση πριν από το Σεπτέμβριο.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης