Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Σ.ΕΠ.Ε. - Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ημερομηνία: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 

Θέμα: Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με αφορμή το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο εξεδόθη από την ΕΜΥ, υπενθυμίζει την από 12 Ιουνίου 2012 εγκύκλιο του Ειδικού Γραμματέα κ. Χάλαρη Μιχάλη σχετικά με την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων. Με την εγκύκλιο δίνονται οι απαιτούμενες οδηγίες και επισημαίνεται εγκαίρως προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. η ανάγκη εντατικοποίησης προληπτικών ελέγχων σε όλους τους εργασιακούς χώρους, όπου αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη θερμική επιβάρυνση, με ιδιαίτερη έμφαση κατά τις περιόδους που εξαγγέλλεται από την Ε.Μ.Υ. η επικράτηση συνθηκών καύσωνα. 

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://et.diavgeia.gov.gr) με ΑΔΑ: Β4Λ1Λ-ΡΡΕ με ημερομηνία ανάρτησης 12/06/12.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο