Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα διαδικτυακή εφαρμογή - Υπολογισμός τελών και δικαιωμάτων για συναλλαγές με τα Κτηματολογικά Γραφεία

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.
Τµήµα Επικοινωνίας και ∆ηµοσίων Σχέσεων 
Τηλ : 210 6505600  fax : 210 6505934 

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2012 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 

Νέα διαδικτυακή εφαρµογή - Υπολογισµός τελών και δικαιωµάτων για συναλλαγές µε τα Κτηµατολογικά Γραφεία 

Από την Κτηµατολόγιο ΑΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

Μια νέα υπηρεσία για τους συναλλασσόµενους µε Κτηµατολογικά Γραφεία παρέχει διαδικτυακά από σήµερα η Κτηµατολόγιο ΑΕ µέσα από τον ιστότοπο www.ktimatologio.gr. Πρόκειται για την εφαρµογή «Υπολογισµού τελών και δικαιωµάτων» µε την οποία µπορεί κάθε ενδιαφερόµενος να υπολογίσει µόνος του το ποσό που θα χρειαστεί να καταβάλει για κάποια συναλλαγή του (π.χ. αγοραπωλησία, εγγραφή προσηµείωσης κ.α.).  

Ο υπολογισµός τελών και δικαιωµάτων µέσω της συγκεκριµένης εφαρµογής αφορά στα Κτηµατολογικά Γραφεία Πειραιά, Χαλανδρίου, Σαλαµίνας, Πατρών,Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Άρτας, Χίου, Ηρακλείου και Χανίων (έµµισθα Υποθηκοφυλακεία). Στόχος µας είναι να επεκταθεί η χρήση της εφαρµογής και στα άµισθα Υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν ως Κτηµατολογικά Γραφεία, προσαρµοσµένη στις ειδικές ανάγκες που προκύπτουν από το καθεστώς λειτουργίας τους.  

Σύµφωνα µε τη νοµοθεσία, υπάρχουν δύο είδη τελών και δικαιωµάτων ανάλογα µε το είδος της πράξης: α) πάγια και β) αναλογικά, που υπολογίζονται επί του ποσού της συναλλαγής π.χ. επί αγοραπωλησίας στο τίµηµα της πώλησης, επί προσηµείωσης ή υποθήκης στο ποσό για το οποίο αυτή εγγράφεται.  

Για τον υπολογισµό του οφειλόµενου ποσού ο ενδιαφερόµενος πρέπει να επιλέξει το σωστό είδος εγγραπτέας πράξης και να συµπληρώσει το ποσό της συναλλαγής.  

Σε περίπτωση που το δηµόσιο έγγραφο (συµβόλαιο, δικαστική απόφαση κλπ.) περιλαµβάνει περισσότερες από µία πράξεις (π.χ. αγορά και γονική παροχή, ή αποδοχή κληρονοµιάς και δωρεά) ο υπολογισµός θα πρέπει να πραγµατοποιηθεί για κάθε είδος ξεχωριστά.  

Εάν κατά τη συναλλαγή, ο ενδιαφερόµενος σκοπεύει να ζητήσει και έκδοση πιστοποιητικού καταχώρισης, µπορεί να συµπληρώσει το πλήθος των πιστοποιητικών που θα αιτηθεί, ώστε να συνυπολογιστεί το κόστος τους.  

Η εφαρµογή βρίσκεται στον ιστότοπο της Κτηµατολόγιο ΑΕ www.ktimatologio.gr στην πύλη e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ /Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες /Κτηµατολόγιο σε Λειτουργία και η πρόσβαση σ΄αυτήν είναι ελεύθερη (δεν χρειάζεται κωδικός πρόσβασης).  

Σχετικός σύνδεσµος:  
   
Η συγκεκριµένη εφαρµογή έχει αναπτυχθεί εσωτερικά –κατά τη συνήθη πρακτική της εταιρείας- από τα υψηλής εξειδίκευσης στελέχη της Πληροφορικής µε τεχνολογίες που υποστηρίζουν την αρχιτεκτονική cloud. Η αρχιτεκτονική αυτή αποτελεί την πιο σύγχρονη τεχνολογική επιλογή διεθνώς για διαδικτυακές υπηρεσίες και στην Ελλάδα αποτελεί κυβερνητική πρωτοβουλία, στην οποία συµµετέχει και η Κτηµατολόγιο ΑΕ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο