Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Με διαδικασίες - εξπρές τα «καυτά» ζητήματα των εργασιακών

Στο τραπέζι μπαίνουν με διαδικασίες - εξπρές όλα τα «καυτά» ζητήματα της ατζέντας των εργασιακών. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις. Στο πλαίσιο αυτό συναντάται σήμερα με τα προεδρεία των εργοδοτικών οργανώσεων (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΒ), ενώ αύριο το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν τα μείζονα ζητήματα των μισθών -και κυρίως του κατώτατου μισθού-, της μετενέργειας, των συλλογικών συμβάσεων, της επέκτασης των συλλογικών - κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων κλπ. Σημειώνεται πως ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε στη Βουλή τις συλλογικές διαπραγματεύσεις «ακρογωνιαίο λίθο των εργασιακών σχέσεων», ενώ είπε πως «στρεβλώσεις του παρελθόντος και υπερβολές μπορούν σταδιακά να διορθωθούν με την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων».

Παράλληλα με την πρωτοβουλία του κ. Βρούτση, η ΓΣΕΕ απηύθυνε χθες τη δική της πρόσκληση στους εργοδοτικούς φορείς, προκειμένου να υπογράψουν Εθνική Σύμβαση στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη και υπό την αιγίδα του, στη βάση της συμφωνίας που είχαν καταλήξει τον Φεβρουάριο. Στη συμφωνία εκείνη -την οποία είχε παρακάμψει η τότε κυβέρνηση νομοθετώντας μεταξύ άλλων τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%- οι κοινωνικοί φορείς είχαν καταλήξει:

Να διατηρηθεί ο προβλεπόμενος στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση κατώτατος μισθός (να μην υπάρξει δηλαδή μείωση).
Να μη γίνουν παρεμβάσεις σε 13ο και 14ο μισθό.
Να διατηρηθεί η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων.
Ταυτόχρονα παρέπεμπαν σε διάλογο για ζητήματα μη μισθολογικού κόστους και ανταγωνιστικότητας.

Η Συνομοσπονδία καλεί τους εργοδότες να επικαιροποιήσουν και να κάνουν Σύμβαση εκείνη τη συμφωνία στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, «ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια αμφισβητήσεων και ταλαντεύσεων». Επί της ουσίας ζητείτην κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Παπαδήμου, μέσω της οποίας ο κατώτατος μισθός μειώθηκε από τα 751 στα 586 ευρώ τον μήνα μεικτά.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description α πα πα πα πα | Ιουλίου 10, 2012 10:34 π.μ. | Reply
Κόψτε και άλλα λέω εγώ!! Προτείνω να γίνει ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα 150€ και τα υπόλοιπα λεφτά να πηγαίνουν στην διατήρηση του καρκινώματος των δημοσίων υπαλλήλων, συγνώμη για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας ήθελα να πω. Άλλη μπαρούφα και αυτή… Α ξέχασα δεν πρέπει να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι διότι συμβάλουν στην ύπαρξη ρευστότητας στην αγορά με τα λεφτά που ρίχνουν στην αγορά καταναλίσκοντας αγαθά…, άλλο κουφέτο και αυτό!!! Γιατί δεν τα δίνουν σε εμένα να καταναλώνω και συμβάλω και εγώ?? Και αυτοί κάθονται… και εγώ άνεργος είμαι… και εγώ κάθομαι… μήπως είναι πιο όμορφοι οι δημόσιοι υπάλληλοι?? Α και το άλλο… που θα πάνε λέει μετά όλοι αυτοί οι Δ.Υ.?? Τι που θα πάνε?? Εδώ που είμαι και εγώ εδώ και 2 χρόνια… στο σπίτι… Ακόμα και τώρα η Ελλάδα καίγεται κανείς δεν τολμά να πολεμήσει αυτή την αρρώστια που μας έφερε μέχρι εδώ… Μάλλον όταν απομείνουν μόνο οι στάχτες δεν θα υπάρχουν δυο είδη ελλήνων, οι βολεμένοι Δ.Υ. και οι πεινασμένοι Ι.Υ., θα είναι όλοι ψόφιοι…. Και δεν μπορώ να ακούω άλλο για κατσίκες του γείτονα και σαχλαμάρες τέτοιου είδους… Τόσο καιρό που υπήρχαν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα δεν με έκοφτε…, αλλά τώρα που για την διατήρηση του δημοσίου έφτασαν στο σημείο να διαλύσουν τον ιδιωτικό τομέα με κόφτει και με παρακόφτει!!! Μας κουράσατε? Το ξέρετε? Μας αηδιάσατε!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο