Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Την επιδότηση των οικογενειών για το πετρέλαιο θέρμανσης μέσω πίστωσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.  
 
Πρόκειται για πρόταση που έχει γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο από τον σημερινό υφυπουργό Ανάπυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιο Σκορδά και προβλέπει την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μετά και την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
 
Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, προβλέπει τη διάκριση της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες, ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία. Ο στόχος είναι να κοστολογηθεί για κάθε κλιματολογικό τομέα και υψομετρική ζώνη μέση κατανάλωση πετρελαίου με βάση τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών.
      
Επίσης θα προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός τετραγωνικών στέγασης ανά άτομο -περί τα 35 τ.μ., που συνεπάγεται 140 τ.μ. για μια τυπική τετραμελή οικογένεια. Ακόμα, θα υπάρξουν και κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, και υπερήλικες.
      
Με βάση αυτούς τους άξονες η πρόταση προβλέπει πως την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους θα πιστώνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ κάθε ακινήτου κύριας κατοικίας το ποσό που αντιστοιχεί στον υπολογιζόμενο φόρο για την αναγκαία ποσότητα πετρελαίου. Μ' αυτό τον τρόπο, ο στόχος είναι κάθε νοικοκυριό να προμηθεύεται το αναγκαίο πετρέλαιο για τη θέρμανσή του, χωρίς στην πραγματικότητα να επιβαρύνεται από την εξομοίωση του φόρου.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δ | Ιουλίου 10, 2012 8:05 π.μ. | Reply
ΚΑΤΙ ΣΕ ΕΜΜΕΣΗ ΤΟΝΩΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΑΛΗΘΕΙΑ... ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ; ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!
image description DimitrisD | Ιουλίου 10, 2012 8:12 π.μ. | Reply
Αυτοί που για θρησκευτικούς λόγους δεν παραλαμβάνουν νέες ταυτότητες είναι στον κόσμο τους ούτως η άλλος. Ας πάνε στην εκκλησία να τους ζεστάνει. Αμάν πια σε αυτήν την χώρα, έχουμε τα προβλήματα μας, έχουμε και τους παπάδες με τα δικά τους...
image description trapezokomos | Ιουλίου 10, 2012 9:07 π.μ. | Reply
Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, προβλέπει τη διάκριση της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες, ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία. Ο στόχος είναι να κοστολογηθεί για κάθε κλιματολογικό τομέα και υψομετρική ζώνη μέση κατανάλωση πετρελαίου με βάση τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών.

μας κάνουνε πλάκα δεν εξηγείται αλλιώς..έχω ρίξει πολύ γέλιο.εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούν να κάνουν το πιο απλό,μου θέλουνε και κλιματικές στατιστικές.ρε πάρτε καμιά στατιστική για το μαύρο χρήμα που υπάρχει και αφήστε τους μέσους όρους θερμοκρασίας ανα τετραγωνικό και ανά χαρακτήρα.
image description asdas | Ιουλίου 10, 2012 10:16 π.μ. | Reply
Το μέτρο έχει λογική.

Βέβαια, είδαν ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράξει τα χαράτσια, και είπαν να τα πιστώσουν εκεί.
image description Τσε και Βάρα | Ιουλίου 10, 2012 10:49 π.μ. | Reply
""""........ανά άτομο -περί τα 35 τ.μ., .............θα υπάρξουν και κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, και υπερήλικες """""

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ 400 € ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΩΡΙΣΕΙ , ΟΥΤΕ ΕΙΧΕΣ ΤΗ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ , ΑΝΕΡΓΟΣ Η ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ........... ΑΝΤΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ 500-1000 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ , ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ...12.000.000
ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΡΕ ΣΕΙΣ
ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ;;;;;;;
ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ , ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ;;;;; ΑΔΥΝΑΤΟΝ
ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΑ.
image description ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ | Ιουλίου 10, 2012 10:07 π.μ. | Reply
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ
image description ΚΡΙΜΑ | Ιουλίου 10, 2012 2:12 μ.μ. | Reply
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63682394

NA EIXAME KATOXH ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!! ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΛΑΒΙΑ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟΣΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ; ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΛΕΜΕ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΣΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ, ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΣΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΤΟΥΣ, ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο