Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εντατικοποίηση των ελέγχων ζήτησε από τις εφορίες ο Μαυραγάνης

Εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων με στόχο την αύξηση των δημοσίων εσόδων έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στους επικεφαλής των 36 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας, με τους οποίους συναντήθηκε τη Δευτέρα.
 
Παράλληλα ζήτησε από τους εφόρους να στείλουν όσο το δυνατόν νωρίτερα για εκκαθάριση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις χειρόγραφες δηλώσεις που έχουν παραλάβει.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description plapoutas | Ιουλίου 10, 2012 12:37 μ.μ. | Reply
Ο Κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ?
ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ?
ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ?
ΜΗΠΩς ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΊ ΑΠΌ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ή ΦΠΑ?
ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ "ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ" ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ.
Η κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων είναι αποτέλεσμα της συνειδητής αδρανοποίησης και στη συνέχεια διάλυσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού βάσει ενός σατανικού σχεδίου διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας που εδώ και χρόνια σταδιακά υλοποιείται και σκοπό έχει:
Α) Να αποδυναμώσουν τελείως τα δημόσια έσοδα με αποτέλεσμα να ξεπουληθεί η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία με Βουλγαροποίηση των μισθών και των συντάξεων και φτωχοποίηση των Ελλήνων γενικά και
Β) Να απενεργοποιηθεί και στη συνέχεια να διαλυθεί ο υπάρχον φοροελεγκτικός μηχανισμός με κατασυκοφάντηση και διασυρμό των εφοριακών ελεγκτών με Γκαιμπελίστικο τρόπο, ότι είναι ανίκανοι και διεφθαρμένοι και για το λόγο αυτό καταρρέουν τα Δημόσια έσοδα, ώστε να παραχωρηθεί ο νευραλγικός τομέας του φορολογικού ελέγχου και η είσπραξη των εσόδων του δημοσίου από φόρους σε ιδιωτικές εταιρείες δημιουργώντας έτσι (σε «Παγκόσμια Πρώτη») τους σύγχρονους «ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ» για να συνεχισθεί πλέον το «άγριο πάρτυ της φοροδιαφυγής και της φοροαπάτης», στην κρίσιμη αυτή στιγμή που η χώρα καταρρέει από την μη ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής με αποτέλεσμα την μη είσπραξη των δημοσίων εσόδων αλλά και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
Η σύσταση του νέου σώματος «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μόνο από την ονοματολογία δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις του υπουργείου, δηλαδή της κατάργησης του θεσμού του εφοριακού ελεγκτή.

Η επάνδρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών με υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου είναι δυστυχώς τελείως αδόκιμη γιατί είναι πολύ λίγοι έως ελάχιστοι οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες για ελεγκτική Υπηρεσία γιατί αν υπήρχαν τέτοιοι υπάλληλοι σίγουρα θα υπηρετούσαν ήδη στις ελεγκτικές υπηρεσίες οι οποίες είχαν και έχουν πάρα πολλές ελλείψεις προσωπικού και μάλιστα ικανού και με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.

Ο στόχος των διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας, της αποδιοργάνωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών επιτεύχθηκε πλήρως, γιατί το μόνο που θέλουν είναι η κατάργηση του ουσιαστικού φορολογικού ελέγχου ή την πραγματοποίηση του από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους για να αποδυναμώσουν τελείως τα δημόσια έσοδα.

Ο Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, την 9 Νοεμβρίου 2011 με την Αρ. Πρωτ: Δ6Α1153411 ΕΞ2011 απόφαση, με την οποία καθόρισε των αριθμό και την κατανομή ανά υπηρεσία των «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», προβλέπει την επάνδρωση της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ με 100 μόνο ελεγκτές από τους 2335 ελεγκτές που θα επανδρώσουν όλες τις ελεγκτικές φορολογικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, χωρίς να προβλέπεται ούτε ένας ελεγκτής για τις υπόλοιπες περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, γιατί προφανώς έχει αποφασισθεί η κατάργηση τους.

Με την ίδια απόφαση του Βενιζέλου δεν προβλεπόταν ούτε ένας ελεγκτής για τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ) του ΥΠΟΙΚ, των οποίων ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (στην ουσία καταργήθηκαν) από 1-2-2012 και τα οποία είχαν συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές και σταμάτησαν σοβαρούς φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα απάτης ΦΠΑ, που με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ, εισέπραξαν παράνομα εκατοντάδες εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τις ΔΟΥ όλης της χώρας. Οι έλεγχοι αυτοί ήταν σε τελικό στάδιο σύνταξης πορισμάτων και καταλογισμού προστίμων δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Γιατί σταμάτησαν αιφνιδίως αυτούς τους ελέγχους, ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν?
image description Θανάσης | Ιουλίου 10, 2012 1:09 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ και εγώ με τον ανωτέρω plapouta, με μία παρατήρηση: Όταν οι έλεγχοι θα γίνονται μόνο από ιδιώτες ελεγκτές, το όργιο της φοοροδιαφυγής θα γίνεται μόνο μεταξύ των ημετέρων και μεγάλων, με μεγαλύτερη ακρίβεια. Σε αντίθεση με ό,τι γινόταν μέχρι τώρα, που και πολλοί μικροί κάτι εξοικονομούσαν κουτσα-στραβά. Όπως και στην Γερμανία, που δεν υπάρχει η "μικροδιαφθορα" αλλά οργιάζει η "μεγαλοδιαφθορά".
image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Ιουλίου 10, 2012 4:47 μ.μ. | Reply
ελεγκτές και σταμάτησαν σοβαρούς φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις "που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα απάτης ΦΠΑ, που με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ, εισέπραξαν παράνομα εκατοντάδες εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τις ΔΟΥ όλης της χώρας. Οι έλεγχοι αυτοί ήταν σε τελικό στάδιο σύνταξης πορισμάτων και καταλογισμού προστίμων δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Γιατί σταμάτησαν αιφνιδίως αυτούς τους ελέγχους, ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν?"
ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΗΡΑΞΕ Η ΤΟ 40-40-20 ΤΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 10, 2012 5:22 μ.μ. | Reply
ΦΙΛΕ "ΛΟΓΙΣΤΗ" ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ "Ο ΦΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ".
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σε απάντηση όσων αναφέρεις σου παραθέτω μία περίπτωση "μεγαλοεξαγωγέα" ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ, Ο ΟΠΟΙΟΣ με καθοδήγηση και συμβουλές από λογιστές ρήμαξε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ εισπράτοντας παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 11.000.000 ΕΥΡΩ, με χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ. Ο«Μεγαλοεπιχειρηματίας» αυτός στο Κιάτο, ο οποίος είναι από τους κυριότερους εμπλεκόμενους σε διεθνές κύκλωμα κυκλικής απάτης ΦΠΑ (απάτη τύπου CAROUSEL), στο οποίο οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις εμφανίζουν εικονικές συναλλαγές (ανύπαρκτες) μεταξύ τους αλλά και ανύπαρκτες ενδοκοινοτικές παραδόσεις και αποκτήσεις, «έστησε» όμιλο επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και τρεις εξαγωγικές και «ρήμαξε» το Δημόσιο Χρήμα από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ κατά τα έτη 2003-2007 με το συνολικό ποσό των 11.000.000€. Κατ’ αυτόν τον τρόπο «διευκολύνθηκε» ο «μεγαλοεξαγωγέας» και ανέπτυξε την «εξαγωγική του δραστηριότητα». Για τα έτη 2003 και 2004 έγινε φορολογικός έλεγχος το 2008 και διαπιστώθηκε η λήψη ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ αξίας 3.900.000 € και για το λόγο αυτό καταλογίσθηκε συνολικό πρόστιμο 13.200.000€. Από το ανωτέρω ποσό βεβαιώθηκε το 2009, λόγω προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια, ποσό 1.320.000€ από το οποίο δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ΕΥΡΩ μέχρι σήμερα. Ο ανωτέρω «μεγαλοεξαγωγέας» από το Κιάτο καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 12 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου την 13-12-2011 για λήψη ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ συνολικής αξίας 3.900.000 €, και εκτίει σήμερα την ποινή του καθότι απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου. Για την ανωτέρω σοβαρότατη υπόθεση φοροαπάτης και καταδίκης το ΥΠΟΙΚ κώφευσε και παρότι η υπόθεση ήταν γνωστή στην ανώτατη πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου, δεν δόθηκε στην δημοσιότητα η υπόθεση αυτή. Τα συμπεράσματα δικά σας. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΗΣ ΤΗΝ "ΠΑΡΘΕΝΑ" ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.
ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΝΑΜΑΣΑΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΝΕΛΗ, ΠΟΥ ΟΣΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΙΠΕ ΤΙΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο