Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Παραίτηση «βόμβα» του υφυπουργού εργασίας Νίκου Νικολόπουλου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος

«Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό ο υφυπουργός εργασίας.

Ο κ. Νικολόπουλος που θεωρείται εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, απέστειλε εχθές Κυριακή, αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την επιστολή παραιτήσεώς του στον Αντώνη Σαμαρά.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός διάβασε σήμερα Δευτέρα την επιστολή και τηλεφώνησε στον κ. Νικολόπουλο λέγοντάς του ότι θα επικοινωνήσει αργότερα μαζί του. Αλλες πηγές κάνουν λόγο ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε συνάντηση με τον κ. Νικολόπουλο, αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε. Ο κ. Νικολόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραιτήσεως του με αποτέλεσμα την οργή του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντικαταστάτης του κ. Νικολόπουλου στο υπουργείο εργασίας θα είναι ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος (βουλευτής Ν. Καβάλας)

H επιστολή παραίτησης του κ. Νίκου Νικολόπουλου

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.

Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.

Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη την, άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».

Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.

Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.

Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι' αυτό αγωνίζομαι».Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description FAFOUTIS | Ιουλίου 9, 2012 3:12 μ.μ. | Reply
Χίλια Μπράβο για την κίνησή του.
image description gkazan | Ιουλίου 9, 2012 4:07 μ.μ. | Reply
Τι μπράβο;;;... "Παραιτούμαι από την θέση ευθύνης, για να μην αναγγείλω οτι θα πρέπει να μειωθούν εκ νέου οι μισθοί και με πάρουν με τις πέτρες αλλά θα συνεχίζω την στήριξη στην Νάντια (Κομανέτσι) γιατί εδώ και 20+ χρόνια, δεν ξέρω να κάνω άλλη δουλειά από το παιδί για τα θελήμματα του κόμματος"... Αν είχε τα ούμπαλα, ας ιδιώτευε...
image description ASDAS | Ιουλίου 9, 2012 4:09 μ.μ. | Reply
Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πόσο πολύ "διαπραγματευόμαστε" με την τρόικα.
image description All Bandy | Ιουλίου 9, 2012 4:53 μ.μ. | Reply
Tι έχουν τα ερμα και ψοφανε?
image description SARAKINOS | Ιουλίου 9, 2012 7:49 μ.μ. | Reply
Αμ, δεν ψοφάνε αυτοί. Εμείς θα ψοφήσουμε, αφού πολλοί από μας τους επανέφεραν. Η Καμπάνα χτύπησε δυνατά και όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά για όλους μας. Κουράγιο...
image description Thanos | Ιουλίου 9, 2012 8:42 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι κατάλαβε κανένας την κίνηση αυτή του Νικολόπουλου ;
Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και μετά απο 10 ώρες παραιτείται;
Αλήθεια τι μπορεί να περιμένει ο Έλληνας Πολίτης απο τους Νικολόπουλους;
Παραμένω στρατιώτης της παράταξης λέει,δίπλα στο Αντώνη Σαμαρά.
Τι στρατιώτης ρε άχρηστε;Σ΄έκανε αξιωματικό και συ επιμένεις να είσαι στρατιώτης;
Δηλαδή ρε παλιοντακότα μόνο για θελήματα γεννήθηκες;
Σαμαρά διώξτον τώρα απο την ΝΔ.να βγεί στο μεροκάματο ο ρίψασπις.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη απο βοηθητικούς αλλα απο γενναίους
image description kakouras | Ιουλίου 9, 2012 9:27 μ.μ. | Reply
Υπουργικη συνταξη θα παρει τωρα?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο