Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το νέο βιβλίο του Χ. Μελά «Ολυμπιακοί Αγώνες τώρα και τότε» - "Olympic Games now and then"
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ»
“OLYMPIC GAMES NOW AND THEN”

Κυκλοφόρησε αυτοτελές περιοδικό με αποκλειστικό θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έχει τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες τώρα και τότε».

Το έχει επιμεληθεί ειδική ομάδα, έτσι ώστε το περιοδικό να είναι πλήρες επιστημονικά αλλά και εύχρηστο για τον αναγνώστη.

Δίνει τις απαραίτητες οδηγίες για τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων και απαντάει σε 46 συνηθισμένα ερωτήματα και απορίες που μπορεί να έχει κάποιος για τους αγώνες.

Το συντονισμό για την έκδοση του περιοδικού έκανε ο συγγραφέας Χρήστος Μελάς.

Περιλαμβάνει τρία μέρη.

Το πρώτο μέρος, που αναφέρεται στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, έχει όλες τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τον καθένα είτε είναι θεατής είτε όχι.

Ενδεικτικά, οι πληροφορίες αναφέρονται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στην προμήθεια των εισιτηρίων, τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι θεατές και άλλα.

Έχει το αναλυτικό πρόγραμμα με τα αγωνίσματα, τις μέρες διεξαγωγής και τους χώρους που θα γίνουν.

Και όσον αφορά στην… αθέατη πλευρά της κάθε Ολυμπιάδας, περιλαμβάνει τα "παρατράγουδα και τα παράξενα" των Αγώνων από τους πρώτους αρχαίους αγώνες μέχρι τους σύγχρονους.

Έχει αναλυτικές πληροφορίες για τις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες που έγιναν στο Λονδίνο το 1908 και το 1948.

Αναφέρεται στην ανάθεση των αγώνων, στους χειμερινούς αγώνες, τους παραολυμπιακούς αγώνες και τους αγώνες των νέων.

Έχει κεφάλαιο για την ολυμπιακή φλόγα, την λαμπαδηδρομία, τα Ολυμπιακά μετάλλια και τις μασκώτ των αγώνων.
Αναφέρεται στις Ολυμπιακές παραδόσεις, τον Ολυμπιακό ύμνο, την Ολυμπιακή σημαία, το ολυμπιακό σύνθημα και το Ολυμπιακό πιστεύω.

Το δεύτερο μέρος, που αναφέρεται στους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες από 1896 μέχρι και το 2008.

Αναφέρεται στην αναβίωση των αγών και έχει τις σημαντικότερες πληροφορίες για κάθε μία Ολυμπιάδα από το 1896 στην Αθήνα μέχρι το 2008 στο Πεκίνο.

Περιλαμβάνονται οι Ολυμπιονίκες (άνδρες και γυναίκες) που έχουν πάρει τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία των σύγχρονων αγώνων.

Το τρίτο μέρος, που αφορά τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες (776 π.Χ. – 393 μ.Χ.), αναφέρεται στο ιστορικό της έναρξης των αγώνων στην αρχαιότητα, στην ιερή εκεχειρία, στο Ολυμπιακό ιδεώδες στους κανονισμούς με τους οποίους γίνονταν οι αρχαίοι αγώνες, στα αγωνίσματα που υπήρχαν, στο πρόγραμμα των αγώνων, στις τιμές που γίνονταν στους Ολυμπιονίκες, στους σημαντικότερους αρχαίους Ολυμπιονίκες και τέλος στην κατάργηση των αρχαίων αγώνων.

Το περιοδικό είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα.

Κυκλοφορεί και σε ηλεκτρονική έκδοση και μπορεί κανείς να το προμηθευτεί ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου (amazon.com).

Το περιοδικό έχει ISBN 978 960 15 2570 9.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο