Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Καμία διαπραγμάτευση χωρίς εφαρμογή του μνημονίου»

«Καμία διαπραγμάτευση χωρίς εφαρμογή του μνημονίου»

Ξεκάθαρο μήνυμα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έστειλαν το πρωί οι εκπρόσωποι της τρόικας. Λίγες ώρες μετά την ομιλία του κ. Στουρνάρα στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων και μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν κανένα σημείο του μνημονίου εάν πρώτα δεν υπάρξουν δείγματα γραφής από την ελληνική πλευρά για την εφαρμογή και υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.
 
Το μήνυμα αυτό στην ουσία έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τα όσα δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Στουρνάρας σε συνεντεύξεις του προετοιμάζοντας στην ουσία το έδαφος και διαμορφώνοντας το κλίμα μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.
 
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Γιάννης Στουρνάρας θα βρεθεί αύριο, για πρώτη φορά, ενώπιος ενωπίω με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, οι οποίοι και θα περιμένουν να ακούσουν από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών τις άμεσες δράσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση, μέσα στο καλοκαίρι ακόμα και εντός του τρέχοντος μήνα.
 
Πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις οργανισμών αλλά και παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα της χώρας με το σχετικό νομοσχέδιο να αναμένεται μέχρι το τέλος Αυγούστου.
 
Νεκτάριος Β. Νώτης 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο