Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με διαδικασίες εξπρές το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Πού εστιάζει το υπ. Οικονομικών

Ειδική ομάδα που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις των κοινωνικών φορέων στην κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου συστήνει το υπουργείο Οικονομικών, με απώτερο στόχο την ολοκλήρωσή του μέσα στο καλοκαίρι με διαδικασίες-εξπρές. Ζητούμενα στο νέο φορολογικό πλαίσιο είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, η ελάφρυνση των νοικοκυριών και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής.

Ολα αυτά, βέβαια, πρέπει να γίνουν σε συνάρτηση με τις οδηγίες που προβέπει το Μνημόνιο, ώστε να γίνουν δεκτά μέτρα όπως η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, η σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου ορίου και η μείωση των συντελεστών φορολόγησης επχειρήσεων. Η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο Μνημόνο, καθώς και στις εκθέσεις που έχουν υποβληθεί από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο