Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Μπαίνουν τελικά στο Αναπτυξιακό τα 5άστερα ξενοδοχεία

Ο «κύβος ερρίφθη» από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο ζήτημα της ένταξης των πεντάστερων ξενοδοχειακών επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο και έτσι όλα τα σχετικά επενδυτικά σχέδια σε όλη τη χώρα, πλην της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως έχει γράψει το «Κ» προ διμήνου, θα μπορούν να τύχουν των κινήτρων του αναπτυξιακού...

Ο «κύβος ερρίφθη» από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο ζήτημα της ένταξης των πεντάστερων ξενοδοχειακών επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο και έτσι όλα τα σχετικά επενδυτικά σχέδια σε όλη τη χώρα, πλην της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως έχει γράψει το «Κ» προ διμήνου, θα μπορούν να τύχουν των κινήτρων του αναπτυξιακού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Χρ. Φώλιας και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, με εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ξεκαθαρίστηκε ότι η κυβερνητική απόφαση είναι να ενταχθούν οι επενδύσεις σε 5άστερα ξενοδοχεία στον Αναπτυξιακό Νόμο και ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) έχει υπογραφεί και από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και «οδεύει» για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών φορέων επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να μεταπείσουν το κυβερνητικό επιτελείο ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να εξετασθεί μετά την εκπόνηση του χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό, χωρίς όμως επιτυχία.


Κατά τις πληροφορίες, πάντως, τα επενδυτικά σχέδια, που θα υποβάλλονται στις αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές, θα περνούν από «εξονυχιστικό κόσκινο» για να διαπιστώνεται ότι πρόκειται για μονάδες πολυτελείας.
Η δημοσίευση της ΚΥΑ αναμένεται να ενεργοποιήσει άμεσα επενδυτικά σχέδια στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, αλλά και σε περιοχές, όπως η Ζάκυνθος, όπου λείπουν τα ξενοδοχεία πολυτελείας. Από ξενοδοχειακούς παράγοντες της Ρόδου εκτιμάται ότι μόνο στο σμαραγδένιο νησί έχει καταγραφεί ενδιαφέρον για 90.000 νέες κλίνες (!) και, ως εκ τούτου, αναμένεται με ενδιαφέρον πόσα τελικά επενδυτικά σχέδια θα «χτυπήσουν» την πόρτα του Αναπτυξιακού Νόμου και που θα βρεθούν οι επιδοτήσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις του.
Γι αυτό το λόγο, άλλωστε, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζήτησε να γνωστοποιηθεί το ύψος των κονδυλίων που απομένουν προς διάθεση μέσω των διατάξεων του Αναπτυξιακού, αφήνοντας υπονοούμενα ότι από το μέτρο αυτό μπορεί τελικά να ευνοήσει «ολιγάριθμες επιχειρήσεις» για την ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, πιθανότατα μάλιστα σε τουριστικά υπερ-αναπτυγμένες περιοχές, θίγοντας, έτσι, όπως ανέφερε, την ισορροπία της αγοράς.


Με δεδομένο, πάντως, ότι εδώ και χρόνια έχει κατατεθεί το ενδιαφέρον ξένων και ελληνικών επενδυτικών ομίλων για τη δημιουργία μεγάλων και σύνθετων ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές, γίνεται κατανοητό ότι τα κονδύλια δεν φτάνουν για όλους (εκτός κι αν ο κ. Αλογοσκούφης βρήκε τρόπους να βάλει στο παιχνίδι και τους πόρους του Δ ΚΠΣ...).
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο