Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών για παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Σαρπηδόνος 22, 104 42 Αθήνα – Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310-FAX:210 51.32.661
Email: [email protected] - Web: www.lsa.gr

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
Υπουργό Οικονομικών
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ
 
Κοινοποίηση:
1. Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων 
κ. ΘΕΟΧΑΡΗ ΧΑΡΗ
2. Γεν. Διευθυντή Φορολογίας
κ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
4. TaxHeaven, Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης

Αθήνα, 05 Ιουλίου 2012

Θέμα: « ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Οικ. Έτους 2012»

Στις 02/07/2012 με ανακοίνωση τύπου του Υπ. Οικονομικών, κου Γιώργου Ζανιά, δόθηκε παράταση στην ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων 2012 που υποβάλλονται χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ. μέχρι και 10 Ιουλίου 2012.

Επανερχόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα για να ζητήσουμε ξανά την παράταση όλων των δηλώσεων που υποβάλλονται είτε χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ. είτε ηλεκτρονικά μέσω TaxisNet τουλάχιστον μέχρι τέλος του μήνα Ιουλίου.

Δεν είναι μόνο η αδυναμία των φορολογούμενων να αντεπεξέλθουν και σε αυτή την επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, που είναι και ο κύριος λόγος της καθυστέρησης υποβολής των δηλώσεων τους, αλλά και ο φόβος ότι το σύστημα δεν θα αντέξει την μαζική υποβολή όσων δηλώσεων υπολείπονται. Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και το γεγονός ότι τα λογιστικά γραφεία έχουν αυξημένες υποχρεώσεις μέχρι 31/07.

Θα θέλαμε τέλος, να επισημάνουμε ότι κατά την υποβολή των δηλώσεων το σύστημα σε άλλες δηλώσεις συνδέει τους κωδ. 105-106 με 175-176 και σε άλλους δεν αναζητούσε τη σύνδεση αυτή. Έχουμε δλδ στην ίδια χρονική περίοδο, μέσω συστήματος την υποβολή δηλώσεων δύο ταχυτήτων. Μια αβλεψία των υπευθύνων που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα αλλά και να ανακοινωθεί πως θα εξομοιωθούν οι ήδη υποβληθείσες δηλώσεις.Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος      

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΠΙΟΥ | Ιουλίου 5, 2012 11:13 π.μ. | Reply
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ 175-176 ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ 3%.ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΦΟΡΤΩΘΕΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΝΤΟΧΩΝ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΑΒΛΕΨΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΕΩΣ 30/09/2012.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.
ΒΛΕΠΩ ΝΕΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΜΑΙ
image description ΑΝΤΩΝΗΣ | Ιουλίου 5, 2012 11:32 π.μ. | Reply
Παιδια αυτο με τους κωδικους 175-176 εχω την αισθηση οτι ειναι απο αλλου η δουλεια. Οσοι εχουν εισοδηματα απο επαγγελματικες στεγες με ακινητα πανω απο 300τμ. πληρωναν στους δημους καποια ποσα απο περιβαντολλογικα τελη κλπ. Μετα απο καποιες δικαστικες αντιπαραθεσεις των επαγγελματιων με τους δημους, αφου κερδισαν την υποθεση οι επαγγελματιες ,οι δημοι αναγκαζονται αυτα τα χρηματα να τα επιστρεψουν. Τωρα ως διαμαγειας ερχεται η εφορια να χρεωσει παραπανω χαρτοσημο. Ωραια πραγματα!!!!! Και εις ανωτερα!
image description MΙΛΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ | Ιουλίου 5, 2012 11:16 π.μ. | Reply
Δεν είναι δυνατόν με τα τόσα προβλήματα που παρουσιάζει το taxis να παρακαλάμε για παρατάσεις, ή κάποιοι δεν βλέπουν τα προβλήματα ή δε θέλουν να τα δουν, ή πλανώνται πλάνην οικτράν...Από μόνη της, η ηγεσία του Υ.Ο. έπρεπε να ΄χει ήδη επιληφθεί του θέματος καιρό τώρα. Μας έχουν βγάλει το λάδι με τις προθεσμίες ας τελειώσει κάποτε το θέατρο του παραλόγου, παράταση έως 30/9/12.
image description ΠΕΤΡΟΣ | Ιουλίου 5, 2012 12:31 μ.μ. | Reply
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ.ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕΧΡΙ 30/09/2012 ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Φ.Ε. ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑ.ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΜΕ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΩΣ ΤΙΣ 10/07/2012 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.
image description MatX | Ιουλίου 5, 2012 2:35 μ.μ. | Reply
Δεν φτάνει που από φέτος είτε το εκκαθ/κο είναι μηδενικό, είτε πιστωτικό είτε χρεωστικό ο συμπληρωματικός φόρος υπάρχει, έκαναν και το μαγικό εδώ και 2 μέρες με τους κωδ.175-176 (ουσιαστικά διπλασιασμός του συμπληρωματικού φόρου) και ολοκληρώθηκε το θέατρο του παραλόγου!!! Ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική το 1492 και το ΥΠ.ΟΙΚ. ανακάλυψε τον (εις διπλούν) συμπληρωματικό φόρο το 2012... ΕΥΓΕ!!!
image description Νέος | Ιουλίου 5, 2012 2:36 μ.μ. | Reply
Παράταση εώς 30/09/12!!!!! Και επιτέλους ας γίνει ενας σωστός προγραμματισμος από το υπουργείο για όλες τις φορολογικές υποχρεωσεις ,δεδομένου οτι όλα ποια γίνονται από εμάς!!!! Και του χρονου το συστημα Ε1 & Ε9 ανοιχτό από 01/01/2013 όποιος μπορεί να στέλνει......Σε 2,5 μηνες ζηταν να στειλουμε τον όγκο,που το 2011 ηλεκτρονικα οι λογιστες και μεσο ΔΟΥ (χειρόγραφες) χρειάστηκαν 4 και 8 μήνες αντίστοιχα!!! Να δουμε η καινουργια διοίκηση πόσο σκέφτεται τους συνεργάτες!!!!
image description ΣΠΥΡΟΣ | Ιουλίου 5, 2012 3:09 μ.μ. | Reply
Το πρόβλημα με τον 175-176 παρουσιάζεται σε όλους απ ότι βλέπω....να μην πετάξω τον υπολογιστή απ το παράθυρο δηλαδή.....
image description nikos | Ιουλίου 5, 2012 3:35 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ (ΑΘΗΝΩΝ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΠΑΤΡΑΣ κλπ) ΖΗΤΑΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ? ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΝΤΙΛΑ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ 10 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΓΝΩΜΩΝ. ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ . ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ-ΚΡΑΤΟΣ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ( ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ )ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΡΗΞΕΙ ΣΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ? ΓΙΑΤΙ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΛΙ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ. ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΗΚΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΤΑ ΠΡΟΠΕΡΣΙΝΑ κλπ. ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ TAXISNET ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ. ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ !!!!!! ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 30/09 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
image description lena | Ιουλίου 5, 2012 4:30 μ.μ. | Reply
ρε παιδιά συγνώμη αλλά τι γίνεται με τον 175-176! εμένα ο πελάτης μου ενα ρημαδοκατάστημα νοικιάζει 58 τμ, γιατί μου το βγάζει αυτό? και τωρα τι πρέπει να κάνω?
image description DS | Ιουλίου 5, 2012 4:24 μ.μ. | Reply
Μπορείτε να στείλετε δήλωση σήμερα ή μόνο εγώ έχω πρόβλημα?
image description ELENA | Ιουλίου 5, 2012 9:35 μ.μ. | Reply
Συμφωνω με ΝΙΚΟΣ. Πρεπει επιτελους οι συλλογοι & οι υποτιθεμενοι εκπρωσωποι μας και το επιμελητηριο (που δεν εχω καταλαβει γιατι πληρωνουμε) να μας υπερασπιστει. Οχι παρακαλια - απαιτηση. Ενα συνστημα να δουλευει, οι δηλωσεις να μην διαγραφοται, οι τροποιποιητικες επιτρεπονται πάντα, καταστασειςνα μπορουμε υποβάλλονται πάντα ακομα και εκπροθεσμες, να εχουμε δικαιωμα πχ 1/1 να στειλουμε ΜΥΦ-Εκκαθαριστικη-Ε3. Να καταργηθουν οι βλακειες του τυπου, εστειλα την προσωρινη φορου, πρεπει τωρα να στειλω την οριστικη (αμαν με την γραφειοκρατεια), τα επιμελητηρια τα εχουν τα στοιχεια - γιατι να τα στειλουμε πάλι εμεις οι λογιστες? μηπως θα μας κοψουν και μεροκάμματο?. Οι συλλογοι να μιλησουν, να μας υπερασπιστουν για μια φορα, οχι να ικετευουν.
image description SARAKINOS | Ιουλίου 5, 2012 10:26 μ.μ. | Reply
Σας θυμίζω τί είχε ζητήσει ο Σύλλογος Λογιστών Πάρου-Αντιπάρου από την 6/6/12 και ας ελπίσουμε ότι θα ακουστεί η φωνή όλων μας.:

1 - Το σύστημα να μένει ανοιχτό από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Ιουνίου για τις δηλώσεις που θα αποδώσουν φόρο και μέχρι 31 Δεκεμβρίου, για τις υπόλοιπες πληροφοριακές και συγκεντρωτικές δηλώσεις και καταστάσεις.

Έτσι, δεν θα δίνονται οι παρατάσεις της τελευταίας στιγμής και μόνο για μια ή δυο εβδομάδες και εμείς θα έχουμε όλο το χρόνο για να ενημερώνουμε τους φορολογούμενους και να υποβάλουμε τις δηλώσεις.

Η τελευταία παράταση που δόθηκε για όλες τις δηλώσεις, αποδεικνύει το δίκαιο του αιτήματός μας, όπως άλλωστε και όλες οι παρατάσεις που δίνονται κάθε χρόνο, μετά από αγωνιώδεις εκκλήσεις των φορέων μας, με την μορφή, σχεδόν, επαιτείας.

Εφ΄ όσον κατοχυρωθεί νομοθετικά η πάγια λήξη των προθεσμιών, όπως προτείνουμε, θα είναι τα Λογιστικά Γραφεία, αποκλειστικά υπεύθυνα για την τήρησή τους, χωρίς να επαιτούν ολιγοήμερες παρατάσεις.

Aπαραίτητη προϋπόθεση, να υποχρεωθούν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΓΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ) να στέλνουν τις βεβαιώσεις τουλάχιστον ως την 30/4/ κάθε έτους.

Δεύτερη προϋπόθεση είναι η βελτίωση και επέκταση της βάσης δεδομένων του Υπουργείου, χωρίς την μεσολάβηση ιδιωτικών εταιρειών, για να μη δημιουργηθεί πάλι η γνωστή πλέον αλλοπρόσαλλη εμφάνιση στοιχείων ακινήτων, που νόμιμα και εμπρόθεσμα υποβλήθηκαν με το Ε9 και η απώλεια άλλων, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας των ελλήνων φορολογουμένων και η απώλεια εσόδων για το κράτος, αλλά και η μεγάλη επιβάρυνση των φορολογουμένων, με την καταβολή εφ΄ άπαξ των φόρων ακίνητης περιουσίας 2009-2010.

Τρίτη προϋπόθεση, η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία του taxis, χωρίς την συνηθισμένη πλέον και καθημερινή υπερφόρτωση, λόγω των στενών χρονικών ορίων υποβολής των δηλώσεων, με αποτέλεσμα να αναζητούμε νυχτερινές ώρες για την υποβολή, με αποτέλεσμα την φθορά της υγείας μας και τον κλονισμό του θεσμού της οικογένειας, λόγω της απομάκρυνσης από το σπίτι μας, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Ζητάμε να διευκολύνει το κράτος τον κλάδο μας, να του παράσχει μεγαλύτερη άνεση και λιγότερη δυσκολία στην εργασία που έχουμε αναλάβει, εκόντες - άκοντες. Συμφέρον της πολιτείας είναι να γίνεται η έγκαιρη και ανέξοδη (για την Πολιτεία) διεκπεραίωση των δηλώσεων από τα γραφεία μας.
image description Μ | Ιουλίου 5, 2012 10:35 μ.μ. | Reply
@SARAKINOS
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 1/1-30/6 ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟ ,ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΝΟΥΡΙΟ ΕΩΣ ΜΑΡΤΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΧΡΗΣΕΙΣ,ΕΚΚ.ΦΠΑ,Ε7 ΚΛΠ,ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ 1/3 ΕΩΣ 30/9 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ;
image description SARAKINOS | Ιουλίου 6, 2012 6:48 π.μ. | Reply
Ο διαχωρισμός είναι σαφής: Δηλώσεις που θα αποδώσουν φόρο (δηλώσεις εισοδήματος, ΦΑΠ), έως 30/6 και οι υπόλοιπες συγκεντρωτικές και πληροφοριακές έως 31/12 (ΚΕΠΥΟ κλπ). Δεν μιλάμε μόνο για χρεωστικές δηλώσεις.
image description Μ | Ιουλίου 5, 2012 10:35 μ.μ. | Reply
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔ.175 ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΤΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ 3%.ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΛΑΘΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΓΗ .ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ.
image description EVRIS | Ιουλίου 8, 2012 9:33 μ.μ. | Reply
Ο ΠΙΟΥ και ο nikos έχουν δίκιο.Παράταση μέχρι τις 30/09, αφού λεφτά δεν θα δουν μέχρι τότε!
image description ts | Ιουλίου 9, 2012 9:17 μ.μ. | Reply
Oλοι εσεις οι φοροτεχνικοι/λογιστες, τα μεγαλα κεφαλια που σας πληρωνουμε και σας εμπιστευομαστε για να κανετε τη δουλεια αντι ημων, δε μπορειτε να ειστε πιο ενημερωμενοι? Το βιβλιαρακι οδηγιων το λεει ξεκαθαρα για τον κωδικο 175. Ολα τα εισοδηματα απο ενοικια επαγγελματικης στεγης πρεπει να δηλωθουν και στο 175. ΜΑς ταλαιπωρει το κρατος, ερχομαστε σε σας, σας τα σκαμε και τωρα πρεπει να τρεχουμε και για συμπληρωματικες δηλωσεις. Αχρηστοι. δεν ξερετε που πανε τα 4.Μ'αρεσει που εχετε τα μουτρα να ειστε και απορημενοι μερικοι.
image description Μ | Ιουλίου 9, 2012 10:20 μ.μ. | Reply
ΚΥΡΙΕ ts ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΕΠΙΤΕΠΕΤΑΙ;ΤΟ ΡΩΤΩ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο