Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κενό 5.546 οργανικών θέσεων στις εφορίες

Πρσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι στις οικονομικές υπηρεσίες

Στην ενημέρωση της Βουλής για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις φορολογικές υπηρεσίες, σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που υπηρετούν προχώρησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.
 
Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή στις εφορίες σήμερα υπηρετούν 9.826 εφοριακοί, ενώ οι οργανικές θέσεις που προβλέπονταν πριν τους νόμους των μνημονίων ήταν 15.372.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι επίσης και το ΣΔΟΕ, στο οποίο υπηρετούν πανελλαδικά και με 24ωρη λειτουργία μόνο 1.011 εφοριακοί, ενώ οι οργανικές θέσεις ήταν 1.500.
 
«Όπως αντιλαμβάνεστε στις εφορίες δεν περισσεύει ούτε ένας υπάλληλος για απολύσεις, εφεδρείες, κλπ. αντίθετα είναι απαραίτητες επειγόντως προσλήψεις, γιατί από τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ήδη 83 εφοριακοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό λόγω πολύ χαμηλών μισθών των 680 ευρώ μηνιαία», τονίζεται στην επιστολή της ΠΟΕ -ΔΟΥ.
 

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description rooky | Ιουλίου 5, 2012 5:24 π.μ. | Reply
Παλιά οι 15.372........ξεχάστε τα αυτά......ανοίγαμε δουλειές για να μπάζουμε κόσμο, ψηφαλάκια και χαρτζηλίκια....κάνατε και "αυτοψίες" στις ενάρξεις τρομάρα σας........ δεν μπορεί ΣΗΜΕΡΑ ένας φορολογούμενος με τα όποια ψυχικά αποθέματα του έμειναν όταν κάνει διακοπή στην επιχείρηση του, να απαιτείται να κάτσει στην ουρά σε όλα τα τμήματα (Εισόδημα, ΦΠΑ, Έσοδα, ΚΒΣ, Μητρώο, Έλεγχο, Δ/ντη Ελέγχου και τελικά στον Έφορο να τσεκάρει και καλά τους προηγούμενους) την στιγμή που μπορεί ο ορισμένος από τον Έφορο Ελεγκτής να τα δει όλα από την "οθόνη του" σε 5-7 λεπτά........νομίζω elenxis το λένε το application που δεν ξεφεεεύγ? και να στέλνει στο Μητρώο έτοιμο τον άνθρωπο να διακόψει, άντε και λίγο ΚΒΣ για ακύρωση στοιχείων....κάποιοι μάγκες Έφοροι το κάνουν και οι διακοπές ξεπετάγονται στο μπάμ....απλά γίνεται η περισσότερη δουλειά και εφόσον είναι πλέον εφικτό από ένα πρόσωπο. Δεν προλαβαίνετε τις μεταβολές στα Μητρώα?....μην στενοχωριέστε ομορφάάάντρες και γοργόνες μου.....η αρχή στο taxis (με τις μεταβολές διευθύνσεων) έγινε....σε λίγο όλα ηλεκτρονικά.......όσον αφορά τα 680 ευρώ για τους καινούριους νομίζω ξεχάσατε να βάλετε τα ΔΙΒΕΤ κι αν συνδυαστούν με τα ανθρώπινα ωράρια που εργάζεται ακόμα το Δημόσιο, εκτιμώ πως παραπληροφορείτε με κροκοδείλια......καλή δύναμη στους ειλικρινείς, τίμιους και ευγνώμονες συναδέλφους.....στους υπόλοιπους "βολεμένους" καλή φώτιση και μετάνοια!
image description AN | Ιουλίου 5, 2012 8:54 π.μ. | Reply
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΤΕ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΒΕΕΤ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΞΕΦΤΙΛΑ...ΚΑΙ ΤΑ 680 ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ..ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΙΣ.,
image description kostas | Ιουλίου 5, 2012 8:42 π.μ. | Reply
688 einai gia tin akrivia!! sou stelnw kai ekatharisi na deis an thes!
image description x | Ιουλίου 5, 2012 8:05 π.μ. | Reply
Κωστα και ΑΝ μπορεί να έχετε δίκαιο σε αυτα που λέτε, αλλά για για τη διακοπή και τον τρόπο που γίνεται όπως το ανέφερε ο rooky δε λέτε κάτι.
image description mm | Ιουλίου 5, 2012 9:51 π.μ. | Reply
Από τα γραφόμενα σου rooky αποδεικνύεις οτι δεν ξέρεις τι σημαινει elenxis και πόσο χρονοβόρο είναι. Προφανώς ανήκεις στην φουρνιά των λίγων ευτυχώς λογιστών που αντιμετωπίζουν τους εφοριακούς ως αντιπάλους και όχι ως συνεργάτες, και αυτό διότι αυτή η φουρνιά πολύ θα ήθελε να είναι στη θέση των εφοριακών. Τα όποια σχόλια λοιπόν είναι προιόν φθόνου και μόνο, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των λογιστών που βλέπουν τους εφοριακούς ως συνεργάτες.
Μια συμβουλή αγαπητέ rooky. Πριν κάνεις αυτού του είδους τα δηλητηριώδη σχόλια βούτα τη γλώσσα σου η μάλλον τη πέννα σου στο μυαλό σου αν έχεις λίγο απ΄αυτό.
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 12:02 μ.μ. | Reply
Κανένας φθόνος αγαπητοί τα ψέματα τελείωσαν......γιατί λεφτά δεν υπάρχουν τουλάχιστον για τον κοσμάκη....πιο είναι το χρονοβόρο με το elenxis που δεν έχουμε ιδέα? Δεν αναφέρθηκα σε εργασίες τακτικού ελέγχου, συμπλήρωσης φύλλων ελέγχου και καταλογισμών....το παράδειγμα είναι μια απλή διακοπή.. την ίδια οθόνη που βλέπουν τα επιμέρους τμήματα όπου αναλώνουν το πολύ 3-5 λεπτά ο καθένας βλέπει και ο ελεγκτής με την διαφορά ότι ο υπόχρεος γλιτώνει τις ουρές. Είπαμε κάποιοι Έφοροι το εφαρμόζουν γιατί απλά κάνουν καλά τη δουλειά τους ρωτήστε να μάθετε...Πιθανόν να παράξει έργο τις ώρες της αναμονής...όσον αφορά τις πολυπόθητες θέσεις σας για ξανασκεφτείτε την εκτίμηση σας....ο μέσος Λογιστής με 10-15 χρόνια σκληρή δουλειά, εμπειρία και πελατεία έχει εξασφαλίσει ένα πολύ μεγάλο εύρος γνώσεων στη Λογιστική, τις Φορολογίες τα Εργατικά και τα Ασφαλιστικά. Πιστεύετε αλήθεια ότι θα πουλήσει τον αγώνα του και την δημιουργικότητα που απολαμβάνει δίπλα στον κάθε έστω "παράξενο" επιχειρηματία, για να καθηλωθεί σε μια καρέκλα όπου εξυπηρετεί ένα σύστημα όπου όλοι (πλην Γερμανών) γελάνε μαζί μας? Το 4-4-2 (40% έκπτωση, 40% ΔΙΑΦΘΟΡΆ ΕΚΑΤΈΡΩΘΕΝ, 20% στα ταμεία του κράτους) που ανέφερε ένας τίμιος και ειλικρινής (επί κεφαλής) συνάδελφος σας δεν ήταν δηλητηριώδες σχόλιο, ήταν η αλήθεια και πιστέψτε το αυτοί οι άνθρωποι και έχουν και βουτάνε την πέννα τους στο μυαλό πριν γράψουν. Πόνεσε όμως η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΈΝΗ αλήθεια! Απειλές για αγωγές στον άνθρωπο και κουραφέξαλα. Ο άνθρωπος είπε την αλήθεια την οποία πολλοί από εμάς τους Λογιστές επιβεβαιώνουμε. Και δεν θέλω καμία "καλή σχέση" με τους εφοριακούς αλλά ούτε τους βλέπω ως αντιπάλους, τη δουλειά μας να κάνουμε τίμια και αποδοτικά όλοι μας με την "καλημέρα μας"....αυτό θέλω. Οι επιχειρηματίες εκτιμούν τον Λογιστή που δεν είναι "συνεργάτης" με τους Εφοριακούς κι ας υπάρχει μεγάλη φουρνιά που πίνουν "καφεδάκια". Όσον αφορά τα ΔΙΒΕΕΤ με συγχωρείτε για την ελλειπή ενημέρωση μου. Επιτρέψτε μου όμως να μην συμπάσχω πάρα ταύτα γιατί απλά το 688 δεν είναι ο ΜΟ των αμοιβών σας προκειμένου να πατάτε πάνω και να γενικεύετε την γκρίνια. Ο ΜΟ του συνόλου του κλάδου σας πόσος είναι άραγε? Διαχειριζόμαστε εκκαθαρίσεις μισθοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και πιστέψτε το πρέπει να είστε ευγνώμονες. Στην αύξηση του ποσοστού της ανεργίας που βαράει ριχτερ κάθε μήνα δεν συμμετέχετε καθόλου. Εάν αρθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο τότε θα καταλάβετε πολλά! Αγαπητέ/η ΑΝ ο μέσος Λογιστής οφείλει να αποδείξει (με τίμημα) γνώσεις σε όλους τους χορούς που χορεύετε εκεί μέσα....όχι μόνο ΦΠΑ ή ΚΒΣ....τι να πω αμείβεσαι έστω και με 680 και γράφεις το "ΜΑΘΕΝΕΙΣ" με Ε? Αυτό είναι ξεφτίλα αδερφέ και όχι η αλήθεια που όποιος τολμά (και εκ των έσω) τρέχετε να τον φάτε. Η ανάρτηση έκλεισε με μια ευχή.....την οποία θα επαναλάβω! Καλή δύναμη στους ειλικρινής και τίμιους συναδέλφους...
image description sklavos | Ιουλίου 5, 2012 7:59 μ.μ. | Reply
Φίλε Rooky ο μισθός των νεοπροσληφθέντων είναι ακριβός 680 €. ΔΙΒΒΕΤ δεν υπάρχουν. Μάθε πριν πεις κάτι. Είναι αίσχος αυτό που έγινε.
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 8:53 μ.μ. | Reply
Συγγνώμη και πάλι για την ανακρίβεια με τα ΔΙΒΕΕΤ, όντως έτσι είναι.....κουράγιο στου νεοπροσλήφθέντες θα έρθουν και οι καλύτερες αποδοχές αν μειωθεί το προσωπικό......ο ΜΟ αποδοχών που είπαμε...υπομονή και σας στηρίζουμε με χίλια
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 6, 2012 11:29 π.μ. | Reply
Φίλε ROOKY σε απάντηση όσων αναφέρεις σου παραθέτω μία περίπτωση "μεγαλοεξαγωγέα" που με καθοδήγηση και συμβουλές από λογιστές ρήμαξε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ εισπράτοντας παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 11.000.000 ΕΥΡΩ, με χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ.
«Μεγαλοεπιχειρηματίας» στο Κιάτο, ο οποίος είναι από τους κυριότερους εμπλεκόμενους σε διεθνές κύκλωμα κυκλικής απάτης ΦΠΑ (απάτη τύπου CAROUSEL), στο οποίο οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις εμφανίζουν εικονικές συναλλαγές (ανύπαρκτες) μεταξύ τους αλλά και ανύπαρκτες ενδοκοινοτικές παραδόσεις και αποκτήσεις, «έστησε» όμιλο επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και τρεις εξαγωγικές και «ρήμαξε» το Δημόσιο Χρήμα από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ κατά τα έτη 2003-2007 με το συνολικό ποσό των 11.000.000€.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο «διευκολύνθηκε» ο «μεγαλοεξαγωγέας» και ανέπτυξε την «εξαγωγική του δραστηριότητα».

Για τα έτη 2003 και 2004 έγινε φορολογικός έλεγχος το 2008 και διαπιστώθηκε η λήψη ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ αξίας 3.900.000 € και για το λόγο αυτό καταλογίσθηκε συνολικό πρόστιμο 13.200.000€.


Από το ανωτέρω ποσό βεβαιώθηκε το 2009, λόγω προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια, ποσό 1.320.000€ από το οποίο δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ΕΥΡΩ μέχρι σήμερα.

Ο ανωτέρω «μεγαλοεξαγωγέας» από το Κιάτο καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 12 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου την 13-12-2011 για λήψη ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ συνολικής αξίας 3.900.000 €, και εκτίει σήμερατην ποινή του καθότι απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου.

Για την ανωτέρω σοβαρότατη υπόθεση φοροαπάτης και καταδίκης το ΥΠΟΙΚ κώφευσε και παρότι η υπόθεση ήταν γνωστή στην ανώτατη πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου, δεν δόθηκε στην δημοσιότητα η υπόθεση αυτή. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ "ΠΑΡΘΕΝΕΣ" ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.
image description ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ | Ιουλίου 5, 2012 9:04 π.μ. | Reply
Αν δεν σας αρκούν τα 688 ευρώ (και δίκιο έχεις, ούτε κι εμένα θα μου αρκούσαν γι'αυτο και το παλεύω στον ιδιωτκό) για μια θέση υπαλλήλου με ωράριο ούτε καν 8ωρο και ΟΛΕΣ τις αργίες αναγνωρισμένες και άγραφες, να πάτε να εργαστείτε στον ιδιωτικό τομέα με μισθό 500 ευρώ και ωράριο 08:00-18:00 αν είσαι τυχερός!!!!
image description frogy | Ιουλίου 5, 2012 9:03 π.μ. | Reply
Αν είσαι μάγκας και μαθηταράς και μυαλό Κύριε ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ πήγαινε δώσε γραπτό διαγωνισμό στο ΑΣΕΠ και αν μπεις τότε τα λέμε, προς το παρόν ψύσε κανά καφέ στο αφεντικό σου μη και χάσεις και αυτά τα 500 ευρώ.
image description ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ | Ιουλίου 5, 2012 9:25 π.μ. | Reply
Επειδή είμαι και μάγκας και μαθητάρας και μυαλό, να σε ενημερώσω προς μεγάλη σου λύπη ότι εγώ (ακόμη τουλάχιστον) δεν ανήκω σε αυτή την αδικώς κακοπληρωμένη ομάδα μισθωτών υπαλλήλων και αμοίβομαι πάρα πολύ καλά.
Σε όποιο σοβάρο και ανεπτυγμένο κράτος και αν δεις, δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ αυτό που ίσχυε μέχρι πρώτινος στην Ελλάδα.... Δήμοσιος τομέας καλοπληρωμένος, Ιδιωτικός τομέας κακοπληρωμένος!!!! Και αν θες να ξέρεις εσύ έδωσες μια φορά εξετάσεις και πέρασες, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!! Εγώ δίνω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στους πελάτες για να μην τους χάσω!!!!
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 12:40 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ φιλέ FROGGY μπράβο για το μυαλό και την μαγκιά σου που πέτυχες στον ΑΣΕΠ....δεν θα ήταν εύκολο....το σχόλιο όμως περί "ψήσε έναν καφέ στο αφεντικό σου" σε έναν άνθρωπο που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα για να φέρει τίμια το ψωμί στα παιδάκια του, αναδεικνύει ότι στις εξετάσεις περί "παιδείας", ωριμότητας και επαγγελματισμού, πρέπει να ξαναδώσεις τον Σεπτέμβρη... εάν δεν σας μαζέψουν οι δικοί σας θα πάτε όλοι Κάπου εκεί στην Σπάρτη, στον Ταϋγετο....Καιάδας λέγεται νομίζω! Και κρίμα γιατί πραγματικά υπάρχουν Εφοριακοί διαμάντια!
image description Auditor | Ιουλίου 5, 2012 9:03 π.μ. | Reply
Μη μαλώνετε και κοιτάξτε τι δρόμο διάλεξε ο καθένας.
Διάλεξες να μπεις στο δημόσιο; απολαμβάνεις τις 7,5 ώρες δουλειάς τον χαλαρό εργοδότη σου, τον σίγουρο μισθό σου.
Διάλεξες ιδιωτικό τομέα; απολαμβάνεις τα 586,08 ευρώ ΜΙΚΤΑ (489 καθαρά) αν είσαι πάνω από 25. Αν είσαι κάτω από 25 απολαμβάνεις τα 510,95 μικτά (426 καθαρά), τον μαλακό πάνω από το κεφάλι σου, το "ελεύθερο ωράριο" και τις οφειλόμενες αποδοχές.
Με το ρυθμό που προχωράει το taxisnet δε νομίζω ότι υπάρχει πλέον ανάγκη για τόσους υπαλλήλους. Αν τελειώσει δηλαδή αυτό το κακό με τους κλειδαρίθμους στο μητρώο, θα μείνει η ουρά του ΚΒΣ του οποίου η σειρά έρχεται.
image description ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ | Ιουλίου 5, 2012 9:00 π.μ. | Reply
Ο Auditor με κάλυψε... i rest my case! καλημέρα σε όλους!
image description frogy | Ιουλίου 5, 2012 9:39 π.μ. | Reply
Κύριε ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου για το ΑΣΕΠ άντε και γρήγορα να γίνεις εφοριακός.
image description Auditor | Ιουλίου 5, 2012 9:13 π.μ. | Reply
Αυτό πάλι που επειδή πέτυχαν στον ΑΣΕΠ νομίζουν πως έχουν κάνει κάποιο τρομερό κατόρθωμα...
Υπάρχουν και μεγαλύτερα κατορθώματα, κάποιοι διατηρούν ανοιχτά γραφεία και απασχολούν κόσμο.
image description MIKE | Ιουλίου 5, 2012 10:08 π.μ. | Reply
ωραια λογικη. Αντι να τα βαλετε με αυτους που σας κρατανε 12 ωρες στη δουλεια και σας εκμεταλλευονται, σας φταινε αυτοι που δουλευουν το νομιμο 8ωρο!!!
image description ASDASD | Ιουλίου 5, 2012 10:58 π.μ. | Reply
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ. ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΩΔΕΚΑΩΡΟ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ.
image description ΓΙΑΝΝΗΣ | Ιουλίου 5, 2012 10:14 π.μ. | Reply
Μεγάλωσαν τα γένια μας η ψυχή μας αλλιώτεψε
αγριεμένο το σκυλί γαβγίζει τη φωνή του
βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας.

Ψυχραιμία!!!!
image description Juventinos | Ιουλίου 5, 2012 11:31 π.μ. | Reply
Υπαρχουν 2 κατηγοριες εφοριακων.
α.η γενια 1981-199... που εμπαινε ο καθε τεμπελης-ηλιθιος και αγραμματος.μεχρι και καθαριστριες επαιρναν μεταταξη για τις ΔΟΥ.
β.υπαρχουν και οι νεοτεροι που μπηκαν παναξια και ειναι αδικο να τους τσουβαλιαζουμε μαζι με τους προηγουμενους.
Λυπαμαι μονο για τους δευτερους για τα χρηματα που παιρνουν.
image description HMARTON | Ιουλίου 5, 2012 12:14 μ.μ. | Reply
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΠΟΥ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΣΕΠ. ΑΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΑΤΟΜΑ ΟΧΙ ΕΚΑΤΟ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΟΥΝ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.
image description ΡΕ ΑΙΝΤΕ ΠΑΓΑΙΝΕ | Ιουλίου 5, 2012 12:21 μ.μ. | Reply
ΕΝ ΕΤΕΙ 2012, ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΡΗ, ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΟΡΟΦΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ 200 ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΦΕ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΧΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ
image description frogy | Ιουλίου 5, 2012 1:41 μ.μ. | Reply
Κύριε ΗΜΑΡΤΟΝ ότι δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει Κρεμαστάρια, όσο αναφορά εσένα κύριε ΡΕ ΑΙΝΤΕ ΠΑΓΑΙΝΕ ούτε για καθαρίστρια δεν κάνεις.
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 1:28 μ.μ. | Reply
Συνεχίζεις να εκτίθεσαι με την συμπεριφορά σου.....δεν αξίζει! Σ' αυτό το forum μπορεί να διαφωνούμε αλλά κάτι μας μένει στο τέλος....καλό!
image description frogy | Ιουλίου 5, 2012 1:13 μ.μ. | Reply
Rooky τον Σεπτέμβριο θα εκδοθεί εντολή τακτικού ελέγχου για τα φορολογικά στοιχεία που έχεις εκδόσει, ο πυθμένας του φορολογικού Καιάδα είναι στο Γραφείο σου!!!! Θα ταυτοποιηθούν τα e-mail των λογιστών για την αποστολή των φορολογικών δηλώσεων και θα συσχετιστούν με τις εκδοθείσες Α.Π.Υ. Αυτό που πραγματικά σε καίει είναι που σου κόπηκαν τα παιχνίδια με τις δηλώσεις!!!
image description Μιχάλης | Ιουλίου 5, 2012 2:38 μ.μ. | Reply
Frogy: Κλασική περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου που ξεμένει απο επιχειρήματα και το ρίχνει στις φωνές και στα μπινελίκια. Λοιπόν, φίλε μου κάθε πρώι να δοξάζεις τον θεό που έγινες δημόσιος υπάλληλος, γιατί με την νοοτροπία και την παιδεία που κουβαλάς, στον ιδιωτικό θα πείναγες...Είναι λυπηρο να βλέπεις ανθρώπους να τους εκμεταλλεύονται εργασιακά και να σκύβουν το κεφάλι υπό την απειλή της απόλυσης για να μην πεινάσουν τα παιδάκια τους και κάποιοι σαν εσένα να κάθονται απέναντι, εκ του ασφαλούς, χλευάζοντάς τους. Εικρινά ΚΡΙΜΑ...
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 3:21 μ.μ. | Reply
Το μεγαλύτερο ποσοστό των αμοιβών στα Λογιστικά Γραφεία και συναφείς επιτηδευματίες προέρχεται από επιχειρήσεις όπου απαιτείται υπογραφή λόγω τζίρου, νομικής μορφής κλπ. άρα και ΑΠΥ.Συνεπώς ΑΠΥ πάντα υπάρχουν και για πολλούς άλλους λόγους της πιάτσας (παρακράτηση 20% που επιβαρύνεται -παρανόμως-ο πελάτης)κλπ. Τώρα εάν το στοιχείο είναι υποτιμολογημένο η επιχείρηση χάνει το έξοδο της και δεν το επιθυμεί ιδιαίτερα. Εάν αναφερόμαστε στο μικρότερο ποσοστό των δηλώσεων ιδιωτών, σε πληροφορώ αγαπητέ ότι ο συνταξιούχος απέκτησε φορολογική συνείδηση και ζητά πλέον απόδειξη αλλά ακόμα και αυτά να "πιάσετε" να δω πόσο θα καταφέρετε να αναστρέψτε το έλλειμμα στα έσοδα. Εάν απαιτείται να μειώσει την φορολογία του ο Λογιστής έχει άλλα νόμιμα εργαλεία για να μην τρώει στα μεγάλα του κέρδη 40%....θα σου πω όταν έρθεις...! Μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψεις μέχρι την Κύπρο ή την Βουλγαρία! Αυτό που με καίει είναι να μπορέσουμε σαν Έλληνες και ας πούμε και συνάδελφοι να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε. Όσον αφορά τις ταυτοποιήσεις και τους συσχετισμούς......τα παιδιά στο taxis παλεύουν να κρατήσουν "όρθιους" τους servers. προς το παρών...όλα θα γίνουν στην ώρα τους.....αλλά μην βιάζεσαι να "σκοράρεις" μόνο με δηλώσεις. Η δουλειά αυτή βαθμολογείται εκ των ενόντων. Φιλικά να σου πω ως εργαλείο στην εφόρμηση σου τον Σεπτεμβρίο ότι είναι πολύ μεγαλύτερη η ζημιά που υφίστανται οι "τολμηροί" από τις επισφάλειες και τα φέσια 30-40% επί του τζίρου που αφήνουν οι "πτωχευμένοι" πελάτες και δυστυχώς δεν υπάρχει ένα κομμένο φορολογικό στοιχείο ή συμφωνητικό ρε αδερφέ. Δεν είναι τα Λογιστικά Γραφεία όπως τα "μαγαζάκια" παράλληλης εργασίας αρκετών εκ των συναδέλφων σου. Η αδήλωτη παροχή υπηρεσίας στον χώρο γίνεται από σας και επίτρεψε μου με την σειρά μου να σας πω ότι με την υποχρεωτική υπογραφή και πιστοποίηση που διαλαλείς πρώτοι εσείς καίγεστε ....και μην κάνεις πως πέφτεις απ' τα σύννεφα μ' αυτά που ακούς "για πρώτη φορά". Αγαπητέ ,ακόμα κι αν είσαι από τους "καλούς" ελεγκτές πρέπει να βρεις όμοιους στα συνεργεία εφόρμησης....μάλλον θα τους χαλάσεις την πιάτσα και δεν θα καταλάβεις για πότε βρέθηκες "εκτός"....καλή τύχη και μακάρι να σώστε την Ελλάδα από την φοροδιαφυγή των Λογιστών!
image description frogy | Ιουλίου 5, 2012 2:17 μ.μ. | Reply
Μιχαλάκη σου κόπηκε και σένα η μάσα από τα παιχνίδια στην πλάτη των εφοριακών???
image description Μιχάλης | Ιουλίου 5, 2012 2:54 μ.μ. | Reply
Φίλε μου δεν μου κόπηκε καμία μάσα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι διαφωνείς με το αυτονόητο. Ο καθένας πρέπει να πληρώνεται βάσει αυτού που αποδίδει.
Διαφωνείς? Γιατί εγώ πρέπει να πληρώνω την κυρία στην εφορία που αντί να με εξυπηρετεί καθαρίζει φασολάκια με την ανοχή του διευθυντη της ΔΟΥ(το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια). Αν σε αυτό δεν βλέπεις αδικία....
image description frogy | Ιουλίου 5, 2012 2:23 μ.μ. | Reply
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συνομιλητές μου καλό κουράγιο ότι επάγγελμα και να κάνουν!!!
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 4:52 μ.μ. | Reply
Έτσι μπράβο με ευγένια και αρχοντιά καλύτερα δεν είναι.....όχι όπως στον γκισέ!
image description ΑΙΣΧΟΣ... | Ιουλίου 5, 2012 2:01 μ.μ. | Reply
ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ ...ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 100 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ .
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ...
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ (ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ) ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ.
image description ΡΕ ΑΙΝΤΕ ΠΑΓΑΙΝΕ | Ιουλίου 5, 2012 3:00 μ.μ. | Reply
FROGY, ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ... ΕΝΑΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ (ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ). ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΕΑΝ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ. ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΕΞΥΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΑ ΣΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΡΕ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
image description EEEEEEEEEE | Ιουλίου 5, 2012 3:32 μ.μ. | Reply
ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!! ΟΟΟΟΟΟΟΞΩ!!! ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ!! ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΑ? ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗ
image description ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ | Ιουλίου 5, 2012 3:52 μ.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο-Λ-Α.
image description asdas | Ιουλίου 5, 2012 3:09 μ.μ. | Reply
ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ EMAIL ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. ΕΞΥΠΝΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΡΞΗ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΒΕ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ EMAIL ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ
image description 55132 | Ιουλίου 5, 2012 3:11 μ.μ. | Reply
Σωστός ο asdas. Ας αρχίσουν αυτά τα κόλπα και θα σας πάρει η μπόρα όλους. Διότι εμείς τις ΑΠΥ θα τις κόψουμε. Εσείς που στέλνετε τις δηλώσεις των γνωστών σας τι θα κάνετε; Ελευθέριο επάγγελμα είναι ξέρετε...
image description ego | Ιουλίου 5, 2012 4:20 μ.μ. | Reply
Είμαι κι εγώ ένας εφοριακός των 680 ευρώ δουλευω στο τμημα του κώδικα και επειδή η ΔΟΥ είναι μικρή είμαι μόνος. Εχω να αντιπαλέψω θεωρήσεις, πρόστιμα, ήφαιστους, ακυρώσεις. Παραλληλα επειδη ο πρωτοκωλιάρης μας την κάνει που και που βγάζω και πρωτόκολλα για να μην περιμένει ο κόσμος. Όλα αυτά χωρίς ούτε μια ώρα εκπαίδευσης ή σεμιναρίου. Παρόλα αυτά και χωρίς να με συμφέρει λέω πως εαν έπαιρνα 2500χιλιάρικα με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα θα ντρεπόμουν να το πω (ίσως να οφείλεται ότι 8χρόνια ήμουν στον ιδιωτικό τομέα). Αλλά από την άλλη είναι τουλάχιστον εξοργιστικό και υποτιμητικό να αμοίβομαι χαμηλότερα από την καθαρίστρια. Όσο για το ποιος δουλεύει και ποιος αμοίβεται και ποιος είναι καλύτερος και αποδοτικότερος και ομορφότερος μην τσιμπάτε. Διαίρει και βασίλευε ελεγαν οι παλιοί. Σκεφτείτε μόνο πως αν είμασταν όλοι μια γροθιά απέναντι σε αυτους που θέλουν να μας εξαθλιώσουν πολύ απλά δεν θα το πετύχαιναν.
image description MMMM | Ιουλίου 5, 2012 4:42 μ.μ. | Reply
ΚΑΛΟ ΚΟΛΠΟ... ΕΛΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΤΕ.... ΜΟΥΑΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ!!
image description ego | Ιουλίου 5, 2012 5:31 μ.μ. | Reply
MMMM θα έρθω, απλά περιμένω να τελειώσουν οι δηλώσεις πρώτα :)
image description JIMNER | Ιουλίου 5, 2012 4:09 μ.μ. | Reply
Ντροπή σε όλουσ για τα σχόλια σας. Αντί να κοιτάμε να διορθώσουμε όλοι τα κακώς κείμενα στις δουλειές μας είτε στον ιδιωτικό είτε στον Δημόσιο τομέα κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Γι αυτό πάμε κατά διαόλου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν κοιτάμε την καμπόυρα μας αλλά μόνο την καμπούρα των άλλων.
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 5:40 μ.μ. | Reply
Εντελώς αντικειμενικά και με πληρή σεβασμό στο αίσθημα δικαιοσύνης που υπαγορεύεις -έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι και να κοιτάμε την καμπούρα μας όπως λες- ........αλλά ακόμα κι αν αποφύγουμε την απόδοση ευθυνών σε πρόσωπα.....ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ κυρίως λόγω μονιμότητας! Εννοείτε ότι υπάρχουν αγωνιστές και τίμιοι Δημόσιοι....αλλά ρε παιδιά κακά τα ψέμματα η γενιά του 80' και 90' το ξεφτύλισαν το θέμα και πρέπει να αντικατασταθούν όσοι έχουν μείνει.....μαζί με τις πλάτες τους στην Βουλή. Εάν ακούστε κάποιον παλιό Συνταξιούχο να σας περιγράψει το ξήλωμα των άξιων υπαλλήλων από τους πρασινοφρουρούς (και οι άλλοι τα ίδια έθα καναν αν ήταν επάνω) θα καταλάβετε γιατί η Δοιήκηση σκοπίμως υποβαθμίστηκε με χαϊβάνια! Για να χαίρονται που έπιασαν την "μη έκδοση ΑΠΛ" από τον φούρνο της γειτονιάς και η ουσιαστική φοροκλοπή να οργιάζει....αλλά finito la musica όλα ηλεκτρονικά και αν δεν αποδίδουν οι εφοριακοί ξήλωμα και η εισπραξή σε Ελεγκτικές και λοιπούς ικανούς Λογιστές και Δικηγόρους.
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 5:23 μ.μ. | Reply
ουπς sorry για το μάτι ....."Διοίκηση"
image description Γραφικός | Ιουλίου 5, 2012 6:56 μ.μ. | Reply
είναι στραβό το κλίμα άμα το φάει και ο γάιδαρος...ας κοιτάξει κανείς τα του οίκου του...τα του εαυτού του και έπειτα ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο.....!!!
ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ....ή όλοι μαζί να κάνουμε την χώρα ή όλοι μαζί εμφύλιο!
ούτε οι επαγγελματίες ούτε οι λογιστές ούτε οι υπάλληλοι είναι όλοι καλοί ας δούμε τα στραβά να τα παλέψουμε αλλιώς ... πονάει μάτι βγάζει μάτι
image description 152 | Ιουλίου 5, 2012 6:15 μ.μ. | Reply
AYTA TA "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ...Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΖΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΟ? ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΞΥΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η' ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ.
image description Γραφικός | Ιουλίου 5, 2012 7:32 μ.μ. | Reply
αναφέρομαι στο εφικτό...αν είναι εφικτό να φύγουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι / αν είναι εφικτό να μπουν πρόστιμα σε όλες τις επιχειρήσεις / τα ξέρουμε τα στραβά και όλοι τα ξέρουν ..... να σου θυμίσω ένα λαϊκό άσμα ....ποιός θα κρεμάσει την κουδούνα στου γάτου την ουρά!!! η φύση έχει τα ποντίκια έχει τις γάτες και τους σκύλους... όλα χρειάζονται
image description kornelius | Ιουλίου 5, 2012 7:05 μ.μ. | Reply
ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΙΕΙ ROOKY, ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ....??? ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ. ΠΟΣΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΧΕΙΣ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.... ΠΟΣΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΦΡΑΣΗ "ΔΩΣΕ 5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙ Ο ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΚΑΤΙΤΙΣ..." ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΣΥ. ΚΙ ΑΠ ΟΤΙ ΕΙΠΕΣ ΕΧΕΙΣ ΕΔΡΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ... ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΝ ΒΑΦΚΑΛΙΖΕΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΟΙ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΠΟΝΗ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΕΚΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΙΛΑΝΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΙΤΕ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 8:33 μ.μ. | Reply
Ωπ άλλος ένας που ενοχλήθηκε....το κράτος θα πάρει τις εισπράξεις αγαπητέ και οι επαγγελματίες την αμοιβή τους που αναλογικά θα είναι στο σύνολο της πολύ μικρότερη από το κόστος των αποδοχών τόσων Εφοριακών-Ελεγκτών...αξιοθαύμαστα τα επιχειρήματα σου....κουμάσια οι Ελεγκτικές εταιρείες και οι όμοιοι τους....δηλαδή αυτές οι εταιρείες παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα που "πωλούν" ως το καλύτερο "προιόν" τους την σύσταση εταιρειών σε χώρες (και επιτέλους κατανοήστε τη διαφορά μεταξύ offshores και Κοινότητας) με ευνοϊκότερη φορολογία και οι πελάτες τους είναι λαμόγια? το μεγαλύτερο ποσοστό των εφοπλιστών που έχουν ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ έδρα στο Λονδίνο ας πούμε επείδη το Ελληνικό κράτος τους διώχνει κακήν κακώς ολοένα .....εεε κι αυτοί λαμόγια είναι....θα έπρεπε να έχεις την ελάχιστη διάκριση προκειμένου να καταλάβεις ότι τουλάχιστον προσωπικά το αποφεύγω το σπορ με τα κατιτις όπως τα λες γιατί προσπαθώ στην κουβέντα μας να επιχειρηματολογήσω κατά αυτού! Καλόπιστα δέξου το μπας και δώσεις σημασία στην ουσία της συζήτησης! Προφανώς κάτι έχεις στο νου σου για τα Λαμόγια τους Λογιστές που τα κρατούν όλα για την πάρτη τους και δεν δίνουν κάτι τι στους άμοιρους εφοριακούς......θες να κάνεις κάτι καλό και ουσιαστικό ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ! Λεβέντες με την γηπεδική γλώσσα ....για όλους τελειώσαν τα κόλπα Λογιστές και Εφοριακούς. Εάν ο κλάδος των Λογιστών εργάζεται σε "καθαρό" περιβάλλον θα αμοίβεται πάρα πολύ καλύτερα. Ρίξτε μια ματιά στην Ευρώπη....η ρημάδα η άδεια και η υπογραφή έχει πολύ μεγάλη αξία και δεν την θυσιάζεις για τίποτα ακόμα κι αν είσαι πονηρούλης! Φοβάσαι.....
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 7:51 μ.μ. | Reply
1+1 πόσο κάνουν? 2 ή 11.....ας το βλέπει όπως θέλει ο καθένας μας το πρόβλημα.....αλλά όταν τελειώνει η θεωρία έρχεται η Μερκελ και η πείνα....τότε δεν θα έχουμε περιθώρια να συζητάμε πόσο κάνει 1+1.....διότι οι Γερμανοί θέλουν τα λεφτά τους πίσω καλώς ή κακώς και αυτοί όταν λένε 1+1 = 2 το εννοούν......ξέρετε πολλοί λαοί προσπαθούν να υποτάξουν τους αδυνατότερους και η Ιστορία δείχνει ότι οι Γερμανοί το καταφέρνουν αποδοτικά......μέχρι ανατροπής βέβαια γιατί υπάρχει και Θεός απ' ότι φαίνεται που παρεμβαίνει και ειδικά εμάς τους Έλληνες πάντα μας γλυτώνει τελικά.
image description GIORGOS K. | Ιουλίου 5, 2012 7:40 μ.μ. | Reply
Διάβασα όλα τα σχόλια εδώ, εγώ δεν είμαι λογιστής αλλά για να πώ την αλήθεια δηλαδή αυτό που αισθάνομαι είναι οτι πολύ δύσκολα μπορώ να νοιώσω κάποια συμπόνια για τον κλάδο των ΔΥ, αν και καταλαβαίνω απόλυτα οτι δεν είναι όλοι οι κακοί ΔΥ οι τεμπέλιδες και διεφθαρμένοι. Το 2008 είχα πάει κάποτε στο ΥΠΕΧΩΔΕ να πάρω μια βεβαίωση για το σπίτι μου που χρειαζόμουν για την ΔΟΥ. Τότε κατάλαβα από εκεί τι εστί δημόσιος υπάλληλος, τουλάχιστον για την πλειοψηφία, απίστευτο κομπλεξιλίκι όλοι, άμα οι κεντρικές υπηρησίες των υπουργείων στελεχόνονται από τέτοια άτομα λογικό είναι ο πολίτης και ο ιδιοτικός υπάλληλος να βρίζει τον ΔΥ. Δεν θέλω να μακρυγορίσω για συμπεριφορές ατόμων που είδα εκεί για να μην γίνω κουραστικός. το μόνο που λέω είναι οτι έβγαινα έξω και ξεφυσούσα αέρα από το άγχος μου.
image description KORNELIUS | Ιουλίου 5, 2012 8:53 μ.μ. | Reply
ROOKY, ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΣΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΞΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΟΒΩ, ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 8:10 μ.μ. | Reply
Α ρε γάτα είσαι! Ευτυχώς που έχουμε πολλούς σαν εσένα εκεί μέσα...και πιάνετε πουλιά στον αέρα.....αλλά το καλόπιστα δεν σου λεεί τίποτα όπως ούτε και έστω μια γραμμή απ΄τα προφανή που αναφέρομαι .....στα οποία δυστυχώς αναφέρονται και οι "επίτροποι" .......μακάρι στο μέλλον να κάτσουμε απ' το πρωί παρέα σαν καλοί συνάδελφοι να βγάλουμε δουλειά, κι ας σπάμε τα 14ωρα με αργόσχολες κουβεντούλες.
image description kornelius | Ιουλίου 5, 2012 8:57 μ.μ. | Reply
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ....? ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΔΕΝ ΞΥΝΟΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠ ΤΟ PC ΟΠΩΣ ΕΣΥ..... , ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ....) ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΟΥ.... ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΣΕ ΚΟΒΩ.....
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 9:22 μ.μ. | Reply
Τα έμπλεξες λίγο στο μυαλουδάκι σου......δεν πειράζει...άντε αύριο πάλι.....ρίξε μια ματιά σ' αυτά που γράφουμε πιο ήρεμα κι ας διαφωνήσεις.....κι άσε τις μεγάλες κουβέντες γιατί σε λίγο δεν θα έχουμε και πολλές επιλογές που και με πόσα θα εργαζόμαστε!
image description kornelius | Ιουλίου 5, 2012 9:45 μ.μ. | Reply
ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΜΕΝΟ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΣΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΡΩΣ ΑΠ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΜΠΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ TSONTOSITE ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΕΙΣ, Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΟΜΑ.
image description Rooky | Ιουλίου 5, 2012 9:22 μ.μ. | Reply
Από λαμόγιο μεγαλολογιστή (γιατί αυτοί τσιμπάνε όπως λες τα 5.000ρα) που με έκοψες στην αρχή, με έκοψες μετά για εφοριακό και μετά για φραγκάτο κληρονόμο.....άστο σου λέω μπεκάτσες....στην ανάρτηση και τις αρλούμπες της ανέβηκαν ουκ ολίγες απαντήσεις από τους σοβαρούς και μη του site...στο 90 δίνουμε χέρια και πάμε στα αποδυτήρια.....ή όπου αλλού ξεθυμαίνει ο καθένας. Νέος σχετικά Λογιστής είμαι που παλεύω απ' τις 6 το πρωί μέχρι τώρα να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου..μην βγάζεις εύκολα συμπεράσματα ίσα-ίσα να γίνει βαβούρα....άντε καληνύχτα και αύριο πάλι.
image description AN | Ιουλίου 5, 2012 11:51 μ.μ. | Reply
ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΧΩΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ....ΑΝΤΕ ΝΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΕΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΙΣ ΦΤΑΙΕΙ...ΕΝΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟΣΑΣ (ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΧΙ ΒΕΒΒΑΙΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ). ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ....,,,
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 5, 2012 11:34 μ.μ. | Reply
Φίλε ROOKY πολλά από αυτά που αναφέρεις είναι σωστά και "δικαιολογημένα από την δική σου άποψη.
Θα ήθελα λοιπό να απαντήσεις σε ορισμένα εύλογα ερωτήματα.
-Ποιός κάνει έναρξη σε οικόπεδο με πλαστό μισθωτήριο και πλαστή ταυτότητα για να εκδοθούν στη συνέχεια ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ?
-Ποιός συμβουλεύει τους απατεώνες δήθεν επιχειρηματίες για τις φορολογικές κομπίνες που κάνουν, όπως παράνομη είσπραξη ΦΠΑ με ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, κλπ.?
-Ποιός στήνει κυκλώματα επιχειρήσεων κυκλικής απάτης ΦΠΑ (απάτη τύπου CAROUSEL), οι οποίες με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ρήμαξαν το Δημόσιο Χρήμα εισπράτοντας παράνομα ΦΠΑ πολλών δις ΕΥΡΩ?

Η κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων είναι αποτέλεσμα της συνειδητής αδρανοποίησης και στη συνέχεια διάλυσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού βάσει ενός σατανικού σχεδίου διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας που εδώ και χρόνια σταδιακά υλοποιείται και σκοπό έχει:
Α) Να αποδυναμώσουν τελείως τα δημόσια έσοδα με αποτέλεσμα να ξεπουληθεί η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία με Βουλγαροποίηση των μισθών και των συντάξεων και φτωχοποίηση των Ελλήνων γενικά και
Β) Να απενεργοποιηθεί και στη συνέχεια να διαλυθεί ο υπάρχον φοροελεγκτικός μηχανισμός με κατασυκοφάντηση και διασυρμό των εφοριακών ελεγκτών με Γκαιμπελίστικο τρόπο, ότι είναι ανίκανοι και διεφθαρμένοι και για το λόγο αυτό καταρρέουν τα Δημόσια έσοδα, ώστε να παραχωρηθεί ο νευραλγικός τομέας του φορολογικού ελέγχου και η είσπραξη των εσόδων του δημοσίου από φόρους σε ιδιωτικές εταιρείες δημιουργώντας έτσι (σε «Παγκόσμια Πρώτη») τους σύγχρονους «ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ» για να συνεχισθεί πλέον το «άγριο πάρτυ της φοροδιαφυγής και της φοροαπάτης», στην κρίσιμη αυτή στιγμή που η χώρα καταρρέει από την μη ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής με αποτέλεσμα την μη είσπραξη των δημοσίων εσόδων αλλά και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
Η σύσταση του νέου σώματος «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μόνο από την ονοματολογία δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις του υπουργείου, δηλαδή της κατάργησης του θεσμού του εφοριακού ελεγκτή.

Η επάνδρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών με υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου είναι δυστυχώς τελείως αδόκιμη γιατί είναι πολύ λίγοι έως ελάχιστοι οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες για ελεγκτική Υπηρεσία γιατί αν υπήρχαν τέτοιοι υπάλληλοι σίγουρα θα υπηρετούσαν ήδη στις ελεγκτικές υπηρεσίες οι οποίες είχαν και έχουν πάρα πολλές ελλείψεις προσωπικού και μάλιστα ικανού και με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.

Ο στόχος των διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας, της αποδιοργάνωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών επιτεύχθηκε πλήρως, γιατί το μόνο που θέλουν είναι η κατάργηση του ουσιαστικού φορολογικού ελέγχου ή την πραγματοποίηση του από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους για να αποδυναμώσουν τελείως τα δημόσια έσοδα.

Ο Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, την 9 Νοεμβρίου 2011 με την Αρ. Πρωτ: Δ6Α1153411 ΕΞ2011 απόφαση, με την οποία καθόρισε των αριθμό και την κατανομή ανά υπηρεσία των «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», προβλέπει την επάνδρωση της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ με 100 μόνο ελεγκτές από τους 2335 ελεγκτές που θα επανδρώσουν όλες τις ελεγκτικές φορολογικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, χωρίς να προβλέπεται ούτε ένας ελεγκτής για τις υπόλοιπες περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, γιατί προφανώς έχει αποφασισθεί η κατάργηση τους.

Με την ίδια απόφαση του Βενιζέλου δεν προβλεπόταν ούτε ένας ελεγκτής για τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ) του ΥΠΟΙΚ, των οποίων ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (στην ουσία καταργήθηκαν) από 1-2-2012 και τα οποία είχαν συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές και σταμάτησαν σοβαρούς φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα απάτης ΦΠΑ, που με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ, εισέπραξαν παράνομα εκατοντάδες εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τις ΔΟΥ όλης της χώρας. Οι έλεγχοι αυτοί ήταν σε τελικό στάδιο σύνταξης πορισμάτων και καταλογισμού προστίμων δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Γιατί σταμάτησαν αιφνιδίως αυτούς τους ελέγχους, ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν? Μήπως για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ.

Από το νόμο προβλέπεται η επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγείς και επενδυτές. Εκμεταλλευόμενοι τις διάτρητες και ασαφείς διατάξεις περί επιστροφής ΦΠΑ αλλά και την εύκολη και απλή διαδικασία, οργανωμένες συμμορίες έχουν ρημάξει το Δημόσιο παίρνοντας παράνομα δισεκατομμύρια ευρώ με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ. Από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν επιστραφεί 5.000.000.000€ το 2010, άλλα 5.500.000.000 € το 2011 και προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2012 άλλα 3.800.000.000. Οι "εξαγωγείς" και η "παρέα" τους μαθημένοι στο μεγάλο φαγοπότι των τεράστιων ποσών παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, διαμαρτύρονται συνεχώς γιατί καθυστερεί η άγρια "μάσα", αλλά δεν εκδίδουν επουδενί Ειδικά Δελτία Απαλλαγής ΦΠΑ, που έχουν δικαίωμα και θα έλυναν έτσι το πρόβλημα ρευστότητας, γιατί ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.
image description Νίκος | Ιουλίου 5, 2012 11:24 μ.μ. | Reply
Πολύ καλή προσέγγυση που καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα. Να αδειάσουν οι εφορίες από υπαλλήλους διεκεραιωτές της άχρηστης χαρτούρας και να ασχοληθούν αυτοί που πρέπει με τους ελέγχους. Κανείς δεν αμφισβητεί το ΣΔΟΕ και τα ΠΕΚ και κυρίως την Διοίκηση του ΥΟ. Μιλάς με τους ανθρώπους σε άλλο επίπεδο.
image description Rooky | Ιουλίου 6, 2012 12:13 μ.μ. | Reply
Καταρχήν χαίρομαι που σ' αυτό το forum υπάρχουν όντως πολλοί σοβαροί συνομιλητές προσπαθώντας με συγκροτημένες απαντήσεις να συμφωνήσουμε σε κάτι ή έστω και να διαφωνήσουμε... το 40% του περίφημου και τόσο πραγματικού 4-4-2 που τσεπώνουν οι ελεγκτές (δηλώσεις αξιόλογων στελεχών του ΥΟ στην ημερίδα "Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη" όχι δικές μου) προφανώς μοιράζεται και με άλλους εξωτερικούς Λογιστές και μη....το ζήτημα πιστεύω δεν είναι ποιοι "δασκαλεύουν" πρώτοι. Είναι πολλές δεκαετίες μη αποδοτικό το όλο Σύστημα και η διαφθορά πλέον εκπορεύεται κι από τις δύό πλευρές ανταγωνιστικά. Προβληματίζει η απότομη διακοπή των ελέγχων.......δεν μπορώ με βεβαιότητα όμως να πω ότι εξελίσσεται ένα καινούριο σατανικό σχέδιο. Μάλλον έγινε το γνωστό κουκούλωμα και η συνήθης τακτική δεκαετιών που οπωσδήποτε εξυπηρετεί συμφέροντα μέσα και έξω από την χώρα. Είναι μια καλή ευκαιρία όμως τώρα που μας έχουν στριμώξει να βγει και κάτι καλό όσο είναι εφικτό....να πέσουν οι μάσκες και να στηθεί απ' την αρχή αποδοτικά.....Και συμφωνώ τα μάλα ως προς την επιτακτική ανάγκη επάνδρωσης των υπηρεσιών με έμπειρους Ελεγκτές με αυξημένες αρμοδιότητες και εργαλεία. Για να καλυφθούν όμως οι απαραίτητες οργανικές θέσεις με τα έμπειρα στελέχη που αναφέρεστε πρέπει να αδειάσουν οι γκισέδες που εν πάση περιπτώσει και οι καλοί υπάλληλοι που υπηρετούν εκεί αχρηστεύονται γιατί απλά εξυπηρετούν την δαιδαλώδη ΆΧΡΗΣΤΗ γραφειοκρατεία....έχει αρχίσει και γίνεται καλή δουλειά και στο taxis και στην ευρύτερη υποδομή.....αναπόφευκτα θα ενοχληθούν πολλοί.....ας σκούζουν όσο θέλουν.....και για τους ευγενείς ενοχλημένους συνομιλητές με τις εύστοχες εκτιμήσεις προσώπων, παραθέτω απόσπασμα από τις θέσεις (των πρώην ΓΓ Πλ. Συστ. και Δ/ντη ΣΔΟΕ) μήπως και η ιδιότητα και το αξίωμα πείσει....αν και αμφιβάλλω...είδαμε τι έγινε και τότε..."Οι εφορίες παίζουν ακόμη 4-4-2...
Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη ρουτίνα της μίζας που συνεχίζεται και σε καιρό κρίσης"Εσοδα 13 δισ. ευρώ, ποσοστό 5%-6% επί του ΑΕΠ, χάνει κάθε χρόνο το κράτος από τη φοροδιαφυγή που οργιάζει στη χώρα μας, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη θέση του πρωταθλητή ανάμεσα στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.
Συγκλονιστικά στοιχεία για το ύψος της φοροδιαφυγής που πνίγει τα έσοδα του προϋπολογισμού ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας, στη διάρκεια εκδήλωσης του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπου ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλλης, μίλησε για τη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τον κανόνα του 4-4-2 (ή 40%-40%-20%) που, όπως είπε, αποτελεί κοινό μυστικό στον χώρο. Το 40% αφορά την «έκπτωση» επί του προστίμου που κάνει στον φορολογούμενο ο ελεγκτής, το άλλο 40% είναι το ποσό που «τσεπώνει» ο ελεγκτής και μόνο το 20% είναι το τελικό έσοδο που καταλήγει στα κρατικά ταμεία!
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τόσο νυν όσο και μέχρι πρότινος στελέχη του υπ. Οικονομικών παραδέχονται δημόσια το πόσο βαθιά διαβρωμένος είναι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αμέσως επόμενη αναφορά Σπινέλλη. «Είναι επίσης γνωστό ότι όταν πρόκειται το κράτος να επιστρέψει αρκετά υψηλά ποσά φόρου στον φορολογούμενο, ένα 8% πηγαίνει κατευθείαν στην τσέπη του εφοριακού υπαλλήλου», συμπλήρωσε ο πρώην γ.γ. του ΚΕΠΥΟ, για να τον διορθώσει από το πάνελ της ίδιας εκδήλωσης ο νυν διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ότι «το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί στο 10%»!
Και οι καταγγελίες που ακούστηκαν στην εκδήλωση με τίτλο «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη», την οποία διοργάνωσαν το ΕΛΙΑΜΕΠ από κοινού με το ΙΟΒΕ, την Kantor και την Κίνηση Πολιτών, έχουν συνέχεια. Εκτός από τη διαφθορά, τα άλλα δύο προβλήματα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, όπως είπε ο κ. Σπινέλλης, είναι η αναποτελεσματικότητα και η κακοδιοίκηση. Και δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του διαπίστωσε φαινόμενα «περιχαράκωσης αρμοδιοτήτων» μέσα στο υπ. Οικονομικών, φέρνοντας ως παράδειγμα απόφαση που εκδόθηκε για συγκεκριμένο φορολογικό έλεγχο αλλά που ήταν κατά τέτοιο τρόπο διατυπωμένη, ώστε οι ελεγκτές της ομάδας δράσης να μην μπορούν να ελέγξουν τον φορολογούμενο για άλλες παραβάσεις, παρά μόνο για όσα περιέγραφε η απόφαση! Ετσι, ακόμη κι αν είχαν ενδείξεις για άλλα αδικήματα, π.χ. μη απόδοση ΦΠΑ, η διατύπωση του κειμένου δεν τους επέτρεπε τον έλεγχο! Παρουσίασε επίσης στοιχεία από την εποχή της θητείας του στη ΓΓΠΣ με εφορίες που είχαν κλείσει λιγότερο από το 6% των υποθέσεων που τους είχαν ανατεθεί και ΔΟΥ που χρειάζονται… 20 μήνες για να κλείσουν μια υπόθεση.
«Ισως ο λόγος που ο κ. Σπινέλλης δεν βρίσκεται πια στη θέση του γενικού γραμματέα του ΚΕΠΥΟ να είναι επειδή ακριβώς συγκρούστηκε με τα βαθιά κατεστημένα του υπ. Οικονομικών», είπε από το πάνελ της ίδιας εκδήλωσης ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Λοιπόν πάω προς το παρόν να ασχοληθώ με τα τσοντοκάναλα μου και θα επανέλθω όταν η πραγματικότητα θα σας έχει αλλάξει γνώμη.....
image description jiji | Ιουλίου 6, 2012 8:16 π.μ. | Reply
Rooky από ότι φένεται είσαι ένας άχριστος λογιστής χωρίς κανένα πελάτη για αυτό και ξενυχτάς στα τσοντοκάναλα αλλά πρόσεχε μη σε χτυπήσει στο κεφάλι η μαλακία.
image description jiji | Ιουλίου 6, 2012 12:43 μ.μ. | Reply
Άντε δούλεψε ρε τεμπελχανά Rooky τσοντοφιλόσοφε.
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 6, 2012 1:23 μ.μ. | Reply
Φίλε ROOKY επιμένεις!!!!!
Σε απάντηση λοιπόν σου αναφέρω:
Ο κ. Σπινέλης ο άνθρωπος που ενεπνευσε την πολιτική ηγεσία ότι οι εφοριακοί είναι διευθαρμένοι και "μιάσματα' ανέλαβε την περαίωση με τον Ν. 3888/2010 και δήλωνε με περίσσιο κομπασμό ότι οι φορολογούνοι θα περαιώσουν αυτόματα χωρίς να έλθουν σε επαφή με εφοριακούς και ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ, στο τέλος αφού η ΓΓΠΣ τα έκανε μπάχαλο και γέλασε και ο κάθε πικραμένος με όσα τραγελαφικά προέκυψαν κατά την εφαρμογή της περαίωσης, παρέπεμψε την ολοκλήρωση της περαίωσης και την επίλυση των μυρίων προβλημάτων που προέκυψαν στις Δ.Ο.Υ.
Εκτός των ανωτέρω, με την περαίωση του Ν 3888/2010 έδωσαν άφεση αμαρτιών στους μεγάλους ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ και ΦΟΡΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, συμπεριλαμβάνοντας στην περαίωση και τους εκδότες και λήπτες ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ, χωρίς να τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα ΚΒΣ (πολλών δις ΕΥΡΩ), με αντίστοιχη ζημία του Δημοσίου.
Οσον αφορά την υπηρεσιακή ηγεσία του ΣΔΟΕ σε παραπέμπω σε παλαιότερη ανάρτηση μου:
Η υπηρεσιακή ηγεσία του ΣΔΟΕ μας έχει πλέον συνηθίσει στα επικοινωνιακά παραμύθια για μεγάλους ελέγχους, σύλληψη μεγάλης φοροδιαφυγής, αποκάλυψη φοροφυγάδων, αποκάλυψη εικονικών τιμολογίων κλπ. με πληροφορίες, συνεντεύξεις και πολλά κούφια λόγια με σκοπό την παραπληροφόρηση των πολιτών και τον καθησυχασμό τους, ότι δήθεν λειτουργεί ο φοροελεγκτικός μηχανισμός και έχει και φοβερά και τρομερά αποτελέσματα για να μην αντιδρούν στην λαίλαπα των μέτρων που τους εξαθλιώνει εδώ και δύο χρόνια και οδηγεί το βιοτικό τους επίπεδο σε Βουλγαροποίηση .

Στα πλαίσια της επικοινωνιακής παραπληροφόρησης εντάσσεται και το δημοσίευμα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» την 24-5-2012 ότι από «έγκυρες» πληροφορίες από στελέχη του ΣΔΟΕ γνωστοποιήθηκε ότι:

«Φύλλο και φτερό κάνει το ΣΔΟΕ τις φορολογικές δηλώσεις τις τραπεζικές καταθέσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα 500 πρώην βουλευτών, υπουργών, δημάρχων και νομαρχών.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες για γρήγορο πλουτισμό ορισμένων προσώπων και σταδιακά εξελίχθηκαν σε γενικευμένη έρευνα από ειδική ομάδα του Σώματος.»

Αλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΣΔΟΕ.

Γιατί κρύβουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ ότι οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ οδεύουν ολοταχώς προς κατάργηση με απόφαση του Βενιζέλου, η οποία προβλέπει την επάνδρωση της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ με 100 μόνο ελεγκτές από τους 2335 ελεγκτές που θα επανδρώσουν όλες τις ελεγκτικές φορολογικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, χωρίς να προβλέπεται ούτε ένας ελεγκτής για τις υπόλοιπες περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, γιατί προφανώς έχει αποφασισθεί η κατάργηση τους?

Γιατί παραμυθιάζουν τους πολίτες για μεγαλόγδουπους ελέγχους που ποτέ δεν ολοκληρώνουν?

Γιατί σταμάτησαν οι έλεγχοι στα μεγάλα σκάφη αναψυχής?

Γιατί δεν ανοίγουν τους λογαριασμούς αυτών που έστειλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό την τελευταία πενταετία?

Γιατί δεν αναφέρουν τίποτα για την πλήρη διάλυση του φοροελεγτικού μηχανισμού γενικά?
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΕΡΈΧΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ "ΑΧΡΗΣΤΩΝ", "ΑΝΙΚΑΝΩΝ" ΚΑΙ "ΛΑΜΟΓΙΩΝ" ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ , ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ TAXHEAVEN:

Φοροτεχνικούς και λογιστές με πλαστά πτυχία οικονομικών επιστημών έχει εντοπίσει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Από τις διασταυρώσεις που έχει πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τις γραμματείες των τμημάτων οικονομικής επιστήμης των ελληνικών πανεπιστημίων έχει ήδη εντοπίσει τουλάχιστον 40 φοροτεχνικούς που πήραν τη σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος υποβάλλοντας πλαστό τίτλο οικονομικών σπουδών. Οι έρευνες του επιμελητηρίου συνεχίζονται καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη «φάμπρικας» παραγωγής πλαστών πτυχίων οικονομικής επιστήμης που αγοράστηκαν από όσους είχαν στόχο την άσκηση του επαγγέλματος του φοροτεχνικού και λογιστή χωρίς να έχουν τα σχετικά ακαδημαϊκά προσόντα.

Πριν από περίπου δυο χρόνια η κεντρική διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου ξεκίνησε στο πλαίσιο της πιστοποίησης των φοροτεχνικών λογιστών τη διαδικασία επαλήθευσης των τίτλων σπουδών σε συνεργασία με τις γραμματείες των οικονομικών σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, άρχισε να στέλνει στις σχολές τα στοιχεία των πτυχίων που είχαν υποβάλει στο επιμελητήριο οι οικονομολόγοι προκειμένου να πιστοποιηθούν και να λάβουν άδεια φοροτέχνη λογιστή. Από τις πρώτες απαντήσεις που άρχισαν να καταφθάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του επιμελητηρίου έγινε κατανοητό ότι το ελληνικό «δαιμόνιο» δεν είχε αφήσει ούτε αυτόν τον κλάδο ανέγγιχτο. Στις απαντητικές επιστολές των πανεπιστημίων σημειωνόταν ότι συγκεκριμένα ονόματα δεν βρίσκονται στη λίστα των πτυχιούχων των σχολών. Επίσης εντοπίσθηκαν περιπτώσεις πτυχίων που είχαν υποβληθεί στο επιμελητήριο και τα οποία έφεραν έγκυρο αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά στη συγκεκριμένη εγγραφή του μητρώου πτυχιούχων της σχολής εμφανιζόταν άλλο όνομα, συνήθως κάποιου αλλοδαπού πτυχιούχου.

«Η προσπάθεια προκειμένου να αποκαλυφθούν όλοι όσοι παρανόμησαν και απέσπασαν άδειες άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος χωρίς να τις δικαιούνται θα συνεχιστούν έως ότου διασταυρωθούν όλα τα πτυχία που μας έχουν υποβληθεί», τονίζει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κος Πελοπίδας Καλλίρης. «Οσοι έχουν παρανομήσει, εκτός από την αυτονόητη αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος που τους έχει χορηγηθεί παραπέμπονται από το επιμελητήριο και στον εισαγγελέα».

Στελέχη του επιμελητηρίου σημειώνουν ότι υπάρχουν γραμματείες οικονομικών σχολών οι οποίες κωλυσιεργούν στη διασταύρωση των πτυχίων παρά τα συνεχή αιτήματα από τις υπηρεσίες του. Η στάση αυτή προκαλεί εύλογες υπόνοιες για την ύπαρξη κυκλωμάτων εντός των πανεπιστημίων που πλούτιζαν από την πώληση πλαστών πτυχίων σε «ενδιαφερόμενους» που επιθυμούσαν να ασκήσουν το λογιστικό επάγγελμα.

Όσοι εντοπίζονται να έχουν καταθέσει πλαστά πτυχία χάνουν, μετά από έγγραφο που αποστέλλει το Οικονομικό Επιμελητήριο προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, και την πιστοποίηση και πρόσβασή τους στο taxisnet. Έτσι αδυνατούν ουσιαστικά να εργαστούν αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για τους πελάτες τους.

Να σημειωθεί, ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι το πρώτο που προχωρά σε ταυτοποίηση των πτυχίων των μελών του. Μάλιστα, τα τελευταία δυο χρόνια ο έλεγχος της γνησιότητας των πτυχίων που υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους γίνεται άμεσα κατά τη διαδικασία της πιστοποίησής τους με ηλεκτρονικό τρόπο.
image description Rooky | Ιουλίου 6, 2012 2:47 μ.μ. | Reply
Ας επανέλθουμε καλύτερα στο θέμα μετά από λίγο καιρό......ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και στους μεν και στους δε....για τους οποίους πουθενά στα ανωτέρω δεν "υποστηρίζω" ότι είναι "παρθένες" ....αναφέρω πάλι..."το 40% του περίφημου και τόσο πραγματικού 4-4-2 που τσεπώνουν οι ελεγκτές (δηλώσεις αξιόλογων στελεχών του ΥΟ στην ημερίδα "Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη" όχι δικές μου) προφανώς μοιράζεται και με άλλους εξωτερικούς Λογιστές και μη....το ζήτημα πιστεύω δεν είναι ποιοι "δασκαλεύουν" πρώτοι. Είναι πολλές δεκαετίες μη αποδοτικό το όλο Σύστημα και η διαφθορά πλέον εκπορεύεται κι από τις δύό πλευρές ανταγωνιστικά." ...και προφανώς γνωρίζω τα παραδείγματα που αναφέρετε στον κλάδο των Λογιστών....πολλάκις αναφέρθηκα ξεκάθαρα σε ΜΕΡΙΔΑ Εφοριακών, υποστηρίζοντας ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ τα πραγματικά διαμάντια που αδικούνται παντός τρόπου. ...και επαναλαμβάνω " Και συμφωνώ τα μάλα ως προς την επιτακτική ανάγκη επάνδρωσης των υπηρεσιών με έμπειρους Ελεγκτές με αυξημένες αρμοδιότητες και εργαλεία. Για να καλυφθούν όμως οι απαραίτητες οργανικές θέσεις με τα έμπειρα στελέχη που αναφέρεστε πρέπει να αδειάσουν οι γκισέδες που εν πάση περιπτώσει και οι καλοί υπάλληλοι που υπηρετούν εκεί αχρηστεύονται γιατί απλά εξυπηρετούν την δαιδαλώδη ΆΧΡΗΣΤΗ γραφειοκρατεία..." δεν είναι προφανές ότι αναγνωρίζω την αξία και την ανάγκη μεγάλης μερίδας εξ αυτών? Τώρα όσον αφορά τα προαναφερθέντα πρόσωπα του ΥΟ μακάρι να διαψευσθούν τελικά και εμείς όσοι υποστηρίξαμε τις θέσεις τους....καλή συνέχεια
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 6, 2012 4:10 μ.μ. | Reply
Φίλε ROOKY δεν επιθυμώ αντιπαράθεση μαζί σου γιατί τελικά κατάλαβα ότι καλοπροαίρετα αναφέρεσαι στους εφοριακούς και το μόνο που επιθυμείς είναι ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών που παρέχονται στις Δ.Ο.Υ.
ΑΛΛΟΥ όμως να ψάξεις την αιτία της κατάστασης που επικρατεί σήμερα και όχι στους υπαλλήλους που και αυτοί ταλαιπορούνται μαζί με σένα.
ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ανάρτηση μου αναφέρω:

""Το επικοινωνιακό παραμύθι της υπηρεσιακής ηγεσίας (και όχι μόνο) του φορολογικού μηχανισμού της χώρας μας συνεχίζεται ανερυθρίαστα.
Αυτοί οι ανίκανοι «σοφοί», που αναρριχήθηκαν μέσα από ίντριγκες και διαπλοκές στις ανώτατες βαθμίδες της υπηρεσιακής ηγεσίας του φορολογικού μηχανισμού, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κατάρρευσης των Δημοσίων Εσόδων.
Οι κύριοι λοιπόν αυτοί οφείλουν να απαντήσουν και να δώσουν εξηγήσεις:
Πόσοι εφοριακοί υπάλληλοι υπηρετούσαν το έτος 2000 και πόσοι σήμερα?
Γιατί καταργήθηκαν τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού σε 200 Δ.Ο.Υ.?
Γιατί καταργήθηκαν το 2004 τα ΤΟΠΙΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΤΕΚ)?
Γιατί αδρανοποιήθηκαν και μετονομάσθηκαν σε ΥΠΕΕ οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ από το 2004 μέχρι το 2010?
Γιατί αποδεκατίσθηκαν από ελεγκτές οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ από το 2010 και υπολειτουργούν σήμερα με προγραμματισμένη την κατάργηση των περιφερειακών υπηρεσιών του?
Γιατί αδρανοποιήθηκαν από το 2004 και στη συνέχεια διαλύθηκαν την 1-2-2012 τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ)?
Γιατί υποβαθμίστηκαν τα ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΔΕΚ) με την δημιουργία μιας δυσλειτουργικής μονάδας της Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων?
Γιατί αλλάζουν εξ ολοκλήρου τον ελεγκτικό φορολογικό μηχανισμό με ασχέτους, ανίκανους και εντελώς άπειρους «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», ενώ διέθετε συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές, αντί να τον εξυγιάνουν και συμπληρώσουν με νέους ελεγκτές?
Γιατί δεν αναφέρουν που βρήκαν ξαφνικά τις 20 ομάδες δράσης (ΡΑΜΠΟ!!!) που θα εισπράξουν τα δημόσια έσοδα?
Γιατί τόσο παραμύθι και προς τον νέο υπουργό?
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ. ""

Πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη αξίες σε αυτή τη χώρα που αξίζει να παλαίψουμε για αυτές.
Μην καταδικάζουμε λοιπόν έτσι εύκολα ανθρώπους που είναι σε άλλους κλαδους από εμάς και μοχθούν για το καλύτερο.
image description Thanos | Ιουλίου 6, 2012 2:17 μ.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.
ΑΝΑΨΑ ΕΝΑ ΤΣΙΓΓΑΡΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ .ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑ.ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ.ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΒΑΛΤΟΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ , ΤΣΙΜΠΗΣΑΤΕ ΟΛΟΙ,ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΑΣΕΤΕ ΒΡΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ.................
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΠΩΣ ΠΕΣΑΤΕ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕΤΟ.
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 6, 2012 4:56 μ.μ. | Reply
THANOS ο νέος είναι ωραίος και ο παλιός είναι αλιώς και εγώ είμαι παλιός πιό παλιός και από σένα, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα ότι δεν πρέπει να ανοίξη πόλεμος μεταξύ εφοριακών - λογιστών γιατί "το γινάτι βγάζει μάτι", όπως λέι και ο θυμόσοφος λαός. Ομως μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο