Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κ. Λαγκάρντ: «Δεν έχω διάθεση να επαναδιαπραγματευθώ το δάνειο προς την Αθήνα»

4 Ιούλιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα πως «δεν έχει καμία διάθεση» να επαναδιαπραγματευθεί το δάνειο που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα από το Ταμείο, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

«Ουδεμία διάθεση έχω να διαπραγματευθώ και να αναδιαπραγματευθώ. Διάθεση έχουμε να βρούμε τα δεδομένα», τόνισε η Λαγκάρντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Είμαι βεβαία πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει λαμπρά αριθμητικά στοιχεία να μας παρουσιάσει. Ανυπομονώ να δω τι έχει πράξει τους τελευταίους μήνες για να προσαρμοσθεί στο πρόγραμμα» που έχουν καταρτίσει οι τρεις διεθνείς δανειστές της, τόνισε η Λαγκάρντ.

Η τρόικα θα καταγράψει τι έγινε και τι δεν υλοποιήθηκε στην Ελλάδα

Οι συζητήσεις των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα θα καταγράψουν τι έγινε και τι δεν υλοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, ανέφερε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον για την έκθεση του ΔΝΤ όσον αφορά την αμερικανική οικονομία.

Η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι θα δούμε τι έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες και πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Αναφερόμενη στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ευρωζώνη, η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους παραμένει ένας «παράγοντας αστάθειας» που επιδρά αρνητικά στις προσπάθειες ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επωφεληθεί όταν η ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενωμένη.

Πηγή: ΑΠΕ
 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης