Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανυποχώρητη η τρόικα για τον κατώτατο μισθό

Η ΤΡΟΙΚΑ ήρθε στην Αθήνα αποφασισμένη να επιμείνει στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και στο ύψος του κατώτερου μισθού. Όπως έγινε γνωστό στις Βρυξέλλες, η τρόικα έχει πάρει εντολές να μην κάνει πίσω στα δύο αυτά επίμαχα θέματα, σε περίπτωση που προκύψουν σχετικά ελληνικά αιτήματα. Η θέση της, λοιπόν, θα είναι ανυποχώρητη και δεν πρόκειται να δεχθεί τροποποίηση του προγράμματος για τα κλειστά επαγγέλματα και τον κατώτερο μισθό.

Στο μεταξύ, πέφτουν στο κενό οι απειλές της Φινλανδίας και της Ολλανδίας ότι ενδέχεται να εμποδίσουν την αγορά ομολόγων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης, με το επιχείρημα ότι απαιτείται ομοφωνία για την εφαρμογή της απόφασης που ελήφθη κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής των «27».

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γίρκι Κατάινεν, που ακόμη δεν μπορεί να «χωνέψει» την απόρριψη της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστήριξε ότι «στο μέλλον η ομοφωνία είναι αναγκαία» για αποφάσεις που προβλέπουν την αγορά από τον ΕSM ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά και «η επίτευξη ομοφωνίας δεν είναι δυνατή λόγω των επιφυλάξεων της Ολλανδίας και της Φινλανδίας».

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Σιμόν Ο'Α Κόνορ, υπενθύμισε ότι ακόμη και αν ισχύει κατά γενικό κανόνα η αρχή της ομοφωνίας, αρκεί να συμφωνήσει μια ομάδα χωρών που εκπροσωπούν το 85% του κεφαλαίου του ΕSM «όταν χρειάζεται επείγουσα απόφαση για τη διατήρηση της σταθερότητας της ευρωζώνης». Η Φινλανδία και η Ολλανδία, όμως, εκπροσωπούν μαζί κάτω από το 15% του κεφαλαίου (1,79%  και 5,71% αντίστοιχα). Συνεπώς δεν μπορούν να μπλοκάρουν την απόφαση... Τη δυνατότητα αυτή έχουν η Γερμανία (27,14%), η Γαλλία (20,3%) και η Ιταλία (17,9%)...

Ο Σιμόν Ο'Α Κόνορ υπενθύμισε, επίσης, ότι στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής αναφέρεται ότι η αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά εκ μέρους του ΕSM υπάγεται στην εκπλήρωση όρων και την ένταξη σε μνημόνιο... Και επιβεβαίωσε ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του EFSF και του ΕSM δεν χρειάζεται αλλαγή της Συνθήκης.

Όλα αυτά, τη στιγμή που η τρόικα αναλαμβάνει δράση σε τρεις χώρες, Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία. Η Μαδρίτη διαπραγματεύεται με την Κομισιόν τους όρους χρηματοδοτικής ενίσχυσης των τραπεζών της. Η διαπραγμάτευση αφορά ως επί το πλείστον τα ιδρύματα που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες, όπως δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος. Αποφάσεις για το όλο θέμα αναμένεται να ληφθούν στην επόμενη σύνοδο της ευρωζώνης, που θα συνέλθει τη Δευτέρα.

Η Κύπρος αρχίζει τις διαπραγματεύσεις, μην ανοίγοντας τα χαρτιά της όσον αφορά την αναζήτηση διακρατικών δανείων από την Κίνα ή τη Ρωσία. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της κυπριακής προεδρίας, ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, δήλωσε ότι η τρόικα θα συλλέξει στοιχεία στην Κύπρο, κάτι που θα πάρει περίπου μία εβδομάδα, και στη συνέχεια, αφού μελετήσει, την κατάσταση, θα επανέλθει. Τέλος, ο κ. Σιαρλή χαρακτήρισε το ΔΝΤ «καλό τραπεζίτη»...

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Ιουλίου 4, 2012 11:24 π.μ. | Reply
Δεν φοβόμαστε. Έχουμε τον μέγα διαπραγματευτή Σαμαρά. Θα τους λιώσει ο Terminator...
image description stefos | Ιουλίου 4, 2012 11:52 π.μ. | Reply
Και με το ένα μάτι κιόλας!
image description thanos | Ιουλίου 4, 2012 2:12 μ.μ. | Reply
ΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ NA ΤΟΥΣ ΠΑΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ ΚΑΛΥΜΕΝΑ.

ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ EINAI MASTER NINJA.
image description spirosp | Ιουλίου 4, 2012 3:42 μ.μ. | Reply
Να μην υποβάλλει κανένας δηλώση φόρου εισοδήματος, αν δεν κάνουν βήματα πίσω στο θέμα των δόσεων εξόφλησης των φόρων, της κατάργησης των τεκμηρίων διαβίωσης σε άνεργους και συνταξιούχους, της διασφάλισης των συλλογικών συμβάσεων. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολιτών.
image description IDO | Ιουλίου 4, 2012 10:33 μ.μ. | Reply
Τελικά σε αυτή τη χώρα όντως στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο