Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικός μηχανισμός και οφειλές Δημοσίου στο τραπέζι Ράιχενμπαχ - Στουρνάρα

Φορολογικός μηχανισμός και οφειλές Δημοσίου στο τραπέζι Ράιχενμπαχ - Στουρνάρα

Ο φορολογικός μηχανισμός και η συλλογή φόρων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσεως Χορστ Ράιχενμπαχ και ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας παρουσία του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών Γ. Ζανιά. Στην ίδια συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και το στέλεχος της Task Force Ζωρζέττα Λάλη.
 
Ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε μετά την συνάντηση : «Η μεγάλη πρόκληση για το υπουργείο Οικονομικών είναι η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες για να βελτιωθεί η χρηματοδότηση της οικονομίας. Δεν υπάρχει τεχνική βοήθεια για το πρόβλημα της ρευστότητας».
 
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έκαναν λόγο για εποικοδομητική συνάντηση στην οποία εξετάσθηκαν θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής και ανάπτυξης και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών κυρίως στο θέμα της συλλογής εσόδων και για τον καλύτερο έλεγχο των δαπανών της γενικής κυβέρνησης. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αντηλλάγησαν απόψεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
 
Τέλος, εξετάστηκαν τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην παροχή τεχνικής βοήθειας από την πλευρά της Task Force για τον έλεγχο των δαπανών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων που στέλνουν οι φορείς της γενικής κυβέρνησης.
 
 Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο