Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξονυχιστικοί έλεγχοι - Στο «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ 1.340 πολυτελή σκάφη

«Φύλλο και φτερό» θα κάνουν 1.340 υπερπολυτελή κότερα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ψάχνοντας για… λαβράκια που κρύβονται πίσω από τη βιτρίνα.

Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πολλοί «έχοντες», οι οποίοι είναι και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των σκαφών, «κρύβονται» πίσω από πρόσωπα και εταιρείες-βιτρίνες προκειμένου να γλιτώσουν από τη φορολόγηση των σκαφών.

Σύμφωνα με στοιχεία, τα τελευταία 2 χρόνια έχουν ελεγχθεί περίπου 500 σκάφη με αποτέλεσμα 100 ιδιοκτήτες να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τις οποίες απέφευγαν επί πολλά συναπτά έτη.

Την ίδια ώρα, οι συνεχείς και εξονυχιστικοί έλεγχοι είχαν προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς άλλους ιδιοκτήτες οι οποίοι είχαν οικειοθελώς σπεύσει να καταβάλλουν τις οφειλές τους στις εφορίες προκειμένου να μην έχουν «πάρε-δώσε» με το νόμο. Έτσι, μπήκαν στα κρατικά ταμεία περίπου 80 εκ. ευρώ.

Η στασιμότητα του κρατικού μηχανισμού τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, έχει… επαναφέρει τον εφησυχασμό σε δεκάδες φοροδιαφεύγοντες ιδιοκτήτες σκαφών.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Thanos | Ιουλίου 4, 2012 7:48 μ.μ. | Reply
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΗΣΥΧΟΥΣ.ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΝΗΓΑΤΕ;
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΑΦΑΚΙ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΣΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ;ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ. ΛΥΠΗΘΗΤΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ.

Ε ΡΕ JUMBO ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο