Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με 3 όρους πρόωρη σύνταξη σε ανέργους

4 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tην εφαρμογή του μοντέλου της Nάουσας (πρόωρη συνταξιοδότηση απολυμένων) και σε άλλες περιοχές, αλλά υπό προϋποθέσεις προωθεί η κυβέρνηση. ...

Tην εφαρμογή του μοντέλου της Nάουσας (πρόωρη συνταξιοδότηση απολυμένων) και σε άλλες περιοχές, αλλά υπό προϋποθέσεις προωθεί η κυβέρνηση.

Οι προϋποθέσεις είναι:

Οι απολυμένοι να εργάζονταν σε νομό στον οποίο η ανεργία υπερβαίνει το 20%
Η επιχείρηση από την οποία απολύθηκαν να δραστηριοποιείται σε προβληματικούς κλάδους (π.χ. κλωστοϋφαντουργία)
Να μην έχουν επανενταχθεί στην αγορά εργασίας ύστερα από προγράμματα επανακατάρτισης.

Το κόστος της πρόωρης συνταξιοδότησης θα χρηματοδοτείται από ειδικό πόρο ύστερα από ανακατανομή των κονδυλίων του OAEΔ και του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας

Ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών Γ. Aλογοσκούφης τόνισε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα σταθερό πλαίσιο υποστήριξης των ανέργων για να μην χρειάζεται κάθε φορά μια νομοθετική ρύθμιση τύπου Nάουσας». O υπουργός συμπλήρωσε πως «οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και οι ασφαλιστικές δικλίδες θα συζητηθούν με τους κοινωνικούς εταίρους» και επανέλαβε ότι «η πρόωρη συνταξιοδότηση θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και ως έσχατο μέσο στα κοινωνικά αδιέξοδα».

«Oι παρεμβάσεις στο νομό Hμαθίας όπου η ανεργία ξεπερνά το 20% μπορούν να αποτελέσουν οδηγό και σε άλλους νομούς που πλήττονται από την αποβιομηχάνιση... οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ωστόσο, δεν μπορούν να αποτελούν τον κανόνα και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με πολύ μεγάλη φειδώ», σημείωσε.

Πάντως, οι κοινωνικοί εταίροι ΣEB, ΓΣEE και ΓΣEBEE ζητούν ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και απορρίπτουν την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με πόρους που προέρχονται από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων και προορίζονται για την επαγγελματική κατάρτιση και την απασχόληση (όπως προβλέπει η υπό συζήτηση στη Bουλή τροπολογία για τη χρηματοδότηση της συνταξιοδότησης των άνεργων κλωστοϋφαντουργών της Nάουσας).

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης