Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με 3 όρους πρόωρη σύνταξη σε ανέργους

Tην εφαρμογή του μοντέλου της Nάουσας (πρόωρη συνταξιοδότηση απολυμένων) και σε άλλες περιοχές, αλλά υπό προϋποθέσεις προωθεί η κυβέρνηση. ...

Tην εφαρμογή του μοντέλου της Nάουσας (πρόωρη συνταξιοδότηση απολυμένων) και σε άλλες περιοχές, αλλά υπό προϋποθέσεις προωθεί η κυβέρνηση.

Οι προϋποθέσεις είναι:

Οι απολυμένοι να εργάζονταν σε νομό στον οποίο η ανεργία υπερβαίνει το 20%
Η επιχείρηση από την οποία απολύθηκαν να δραστηριοποιείται σε προβληματικούς κλάδους (π.χ. κλωστοϋφαντουργία)
Να μην έχουν επανενταχθεί στην αγορά εργασίας ύστερα από προγράμματα επανακατάρτισης.

Το κόστος της πρόωρης συνταξιοδότησης θα χρηματοδοτείται από ειδικό πόρο ύστερα από ανακατανομή των κονδυλίων του OAEΔ και του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας

Ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών Γ. Aλογοσκούφης τόνισε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα σταθερό πλαίσιο υποστήριξης των ανέργων για να μην χρειάζεται κάθε φορά μια νομοθετική ρύθμιση τύπου Nάουσας». O υπουργός συμπλήρωσε πως «οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και οι ασφαλιστικές δικλίδες θα συζητηθούν με τους κοινωνικούς εταίρους» και επανέλαβε ότι «η πρόωρη συνταξιοδότηση θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και ως έσχατο μέσο στα κοινωνικά αδιέξοδα».

«Oι παρεμβάσεις στο νομό Hμαθίας όπου η ανεργία ξεπερνά το 20% μπορούν να αποτελέσουν οδηγό και σε άλλους νομούς που πλήττονται από την αποβιομηχάνιση... οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ωστόσο, δεν μπορούν να αποτελούν τον κανόνα και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με πολύ μεγάλη φειδώ», σημείωσε.

Πάντως, οι κοινωνικοί εταίροι ΣEB, ΓΣEE και ΓΣEBEE ζητούν ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και απορρίπτουν την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με πόρους που προέρχονται από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων και προορίζονται για την επαγγελματική κατάρτιση και την απασχόληση (όπως προβλέπει η υπό συζήτηση στη Bουλή τροπολογία για τη χρηματοδότηση της συνταξιοδότησης των άνεργων κλωστοϋφαντουργών της Nάουσας).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο