Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με χαμηλότερους τόκους έναντι των ιδιωτών οι οφειλές του Δημοσίου

Με χαμηλότερους τόκους έναντι των ιδιωτών οι οφειλές του Δημοσίου

Απόφαση με την οποία το Δημόσιο μπορεί να πληρώνει χαμηλότερους τόκους υπερημερίας (ύψους 6%) για τις οφειλές του, ενώ οι ιδιώτες που οφείλουν στο Δημόσιο πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερο επιτόκιο (από 8,75% έως 12,25%), έλαβε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 10 – 3, σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Π. Ευστρατίου.
Η βάση της επιχειρηματολογίας και του σκεπτικού της απόφασης, είναι η οικονομική κρίση και η προσπάθεια αποκατάστασης της δημοσιονομικής ισορροπίας. Για να φτάσει το θέμα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, προηγήθηκαν αντίθετες αποφάσεις μεταξύ του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε κρίνει αντισυνταγματική τη διάκριση αυτή και του Αρείου Πάγου, που την είχε κρίνει συνταγματική.
Η απόφαση για τις διακρίσεις των επιτοκίων, αναμένεται να δημοσιευθεί με την είσοδο του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου 2012.

ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description MAD | Ιουλίου 2, 2012 1:40 μ.μ. | Reply
ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ή ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ [ΜΙΖΑ] ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ HAIRCAT 20%ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙ ΟΤΙ ΟΣΑ ΦΑΓΑΤΕ-ΦΑΓΑΤΕ ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ 20% ΠΙΣΩ ΝΑ ΠΑΤΣΙΣΟΥΜΕ . ΚΙ ΕΓΩ ΡΩΤΑΩ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΑ ΑΠ΄ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ 20%K.ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ;

ΠΑΛΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΙ 50% ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο