Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξόφληση σε 6 δόσεις των φόρων από τα εκκαθαριστικά

Μόνο 1,9 εκατ. δηλώσεις επί συνόλου 5,7 εκατ. είχαν υποβληθεί μέχρι και χθες

Εξόφληση σε 6 δόσεις των φόρων από τα εκκαθαριστικά

Μόνο 1,9 εκατ. δηλώσεις επί συνόλου 5,7 εκατ. είχαν υποβληθεί μέχρι και χθες

Ρύθμιση για την εξόφληση των επιβαρύνσεων που προκύπτουν από τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών δηλώσεων, σε περισσότερες από τρεις δόσεις, πιθανότατα έξι, εξετάζει το νέο οικονομικό επιτελείο προκειμένου να αποτρέψει την εκδήλωση ενός...κινήματος «δεν υποβάλλω φορολογική δήλωση».

Μέχρι και χθες, 17 μόλις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων και μία μόλις εργάσιμη ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής χειρόγραφων δηλώσεων, είχαν υποβληθεί μόνο 1,9 εκατ. δηλώσεις, επί συνόλου 5,7 εκατομμυρίων.

Δηλαδή, λίγες μέρες πριν λήξουν οι προθεσμίες είχε υποβληθεί μόλις το 1/3 των δηλώσεων.

Στο υπ. Οικονομικών εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί φορολογούμενοι όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα φόρων που έρχεται με τα εκκαθαριστικά, κηρύσσοντας αναγκαστικά στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, αλλά θα αρνηθούν να υποβάλουν ακόμη και τη φορολογική τους δήλωση για να αποφύγουν τις υπέρμετρες επιβαρύνσεις.

Για να μη δημιουργηθεί μια νέα «γενιά» οφειλετών του Δημοσίου, και αυξηθούν κατακόρυφα οι ανείσπρακτες οφειλές που ήδη υπερβαίνουν τα 45 δισ. ευρώ, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν μια ειδική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία να εξοφλήσουν τους φόρους που θα περιλαμβάνονται στα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα (φόρο εισοδήματος, έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος) σε περισσότερες από τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζονται προβλέπει την καθιέρωση τουλάχιστον έξι δόσεων. Τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των περισσότερων δόσεων θα έχουν κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι (χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι) και ενδεχομένως τα νοικοκυριά, που εκτός από τον φόρο εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν και φόρους στην ακίνητη περιουσία.

Πηγή Εθνος.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Ιουλίου 2, 2012 12:01 π.μ. | Reply
Ό,τι και να κάνουν δεν υπάρχει σάλιο. "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"...
image description ότι ναναι | Ιουλίου 2, 2012 8:10 π.μ. | Reply
Το καλύτερο φορολογικό σύστημα της Ευρώπης έχουμε! Ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων, παρατάσεις επί παρατάσεων,νόμοι,εγκύκλιοι,πολ,υπουργικές αποφάσεις!Όλα για τον Έλληνα πολίτη! Όλα για τους λογιστές!
image description Ναι Σε Ολα | Ιουλίου 2, 2012 10:22 π.μ. | Reply
ΣΤΗΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠ` ΟΨΙΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΠΟΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
image description name name | Ιουλίου 2, 2012 11:44 π.μ. | Reply
ο άλλος έπεσε από το μπαλκόνι για το εξώδικο της έξωσης...έχει γίνει νέα γενιά οφειλετών ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αλλά ΔΕΝ ΕΧΩ...ίσως γίνει και καμιά γενιά αυτόχειρων λογιστών ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ / επιχειρηματιών(αυτοαπασχολούμενων δηλαδή που βαφτίζουν επιχειρηματίες για εισπρακτικούς λόγους) ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΩ / εργαζόμενων ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΙΑ κ.α. ...................................................... πάνω που έμαθα το γάιδαρο να κουβαλάει και να μην τρώει πέθανε!

SHMERA EPESE KI ALLOS ANT8RWPOS....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο