Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ο ΟΑΕΕ προχωρεί στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών

ΣΤΗ λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για πρώτη φορά αναμένεται να προχωρήσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών σε όσους ασφαλισμένους δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους και δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΕ, από τους 300.000 περίπου οφειλέτες στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών εντάχθηκαν μόλις 28.000. Μάλιστα για τον περιορισμό των παράνομων συντάξεων ο oργανισμός θα προχωρήσει σε απογραφή συνταξιούχων τις προσεχείς εβδομάδες.  
Αυτή τη στιγμή το 45% των ασφαλισμένων του οργανισμού αδυνατεί να καταβάλει εισφορές με τις οφειλές να προσεγγίζουν περίπου τα 2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, στον ΟΑΕΕ όσοι ασφαλισμένοι δεν αποπληρώσουν τις εισφορές τους δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.
Βάσει, δε, του προϋπολογισμού που θα εγκριθεί με τη νέα διοίκηση και τη νέα κυβέρνηση, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές το 2012 δεν θα ξεπεράσουν τα 1,487 δισ. ευρώ, όταν το 2011 η εκτίμηση του προϋπολογισμού ήταν 2,137 δισ. ευρώ. Συνολικά, τα έσοδα του ταμείου υπολογίζονται σε 4,311 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδα σε 5,133 δισ. ευρώ.

Οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δίνουν μάχη με το χρόνο για να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα χρήματα, ώστε στο τέλος του μήνα να καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις. Ο ΟΑΕΕ αναζητά 220 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων Ιουλίου και των επιδομάτων αδείας.
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description 2 | Ιουνίου 29, 2012 9:11 π.μ. | Reply
γιατί να πληρώνει κανείς σε ένα ασφαλιστικό ταμείο που δεν είναι βιώσιμο; και μάλιστα εισφορές που είχαν υπολογιστεί σε παλιότερες εποχές με άλλα δεδομένα.... και πόσο είναι ηθικό να αυτό το ταμείο να κάνει αναγκαστικά μέτρα;
αναγκαστικά μέτρα να κάνουν οι ασφαλισμένοι για τις παροχές που έχει που κατά το Σύνταγμα πρέπει να είναι ΥΨΗΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
image description 2 | Ιουνίου 29, 2012 10:39 π.μ. | Reply
σύνταξη άμα χρωστάς δεν δίνει....φάρμακα άμα χρωστάς δεν δίνει...πέρνει τα χρήματά του έντοκα....παροχές έχει; τι είναι;
image description THANOS | Ιουνίου 29, 2012 8:17 μ.μ. | Reply
ΑΠΟ ΤΙΣ 300 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΡΥΘΜΗΣΑΝ 28 ΧΙΛ.ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΝΔΙΝΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ.ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΟΑΕΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΙ ΘΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ;ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ 270 ΧΙΛ.ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ;
ΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ,ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΥΛΕΣ.ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ.
image description ΓΙΩΡΓΟΣ Α | Ιουλίου 1, 2012 9:16 π.μ. | Reply
Αφου μας καταστρέψατε, κλείσαμε τις δουλειές μας τώρα θα μας βάλετε
και στην φυλακή. 15 χρόνια πλήρωνα συνεχώς ειμαι άνεργος δύο χρόνια και το
ταμείο σας δεν μου έδοσε κανένα επίδομα ανεργείας. Αραγε γιατί πληρωνα
τόσα χρόνια για τα έξοδα της κηδείας μου:
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο