Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με «Point system» η σειρά προτεραιότητας υποθέσεων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Με «Point system» η σειρά προτεραιότητας υποθέσεων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού              

 
«Point system» για τον προσδιορισμό της σειράς με την οποία θα εξετάζονται οι υποθέσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καθόρισε με απόφασή της η Αρχή, με στόχο να διερευνώνται κατά προτεραιότητα οι φάκελλοι που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους καταναλωτές, την αγορά και την οικονομία. Το σύστημα μοριοδότησης που θέσπισε με την απόφασή της η Επιτροπή βαθμολογεί τις υποθέσεις με κριτήρια τη φύση της παράβασης (αν δηλαδή πρόκειται για καρτέλ που επηρεάζουν τιμές, μερίδια αγοράς, νόθευση διαγωνισμών κλπ.), τα είδη που αφορούν (ποσοστό συμμετοχής στον πληθωρισμό και το ΑΕΠ), την γεωγραφική εμβέλεια (αν η παράβαση επηρεάζει όλη τη χώρα ή ένα τμήμα της ή άλλες χώρες της ΕΕ.


Θα εξετάζονται επίσης κατά προτεραιότητα υποθέσεις για τις οποίες έχει κατατεθεί αίτηση επιείκειας (δηλαδή επιχειρήσεις - μέλη του καρτέλ είναι πρόθυμες να δώσουν στοιχεία για την παράνομη συμπεριφορά με αντάλλαγμα μειωμένες ποινές), εκείνες για τις οποίες υπάρχουν πλήρη και σοβαρά στοιχεία. Τέλος θα εξετάζεται αν η παράβαση είναι επαναλαμβανόμενη όπως και η νομική της σημασία.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο