Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Αποχώρηση, υποτίμηση και επανένταξη» για τις προβληματικές χώρες

«Αποχώρηση, υποτίμηση και επανένταξη» για τις προβληματικές χώρες

Αντίθετος στην κοινοτικοποίηση του χρέους ο Βέρνερ Ζιν

«Αποχώρηση, υποτίμηση και επανένταξη», θα πρέπει να είναι το μότο για τις χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, καθηγητή Χανς Βέρνερ Ζιν, ο οποίος υποστηρίζει ότι η κοινοτικοποίηση του χρέους θα οδηγήσει την Ευρώπη στην κατάρρευση.
 
«Σε περίπτωση που όλα τα χρέη έμπαιναν στο ίδιο καζάνι και δεν ευθυνόταν πλέον κάθε χώρα ξεχωριστά για τις δικές της υποχρεώσεις, σύντομα η κορυφαία αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Γερμανίας θα ετίθετο σε κίνδυνο», δήλωσε ο Γερμανός οικονομολόγος σε εκδήλωση στο Μόναχο και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην πτώση όλης της Ευρώπης. Τάχθηκε δε υπέρ της πολιτικής που ασκεί η γερμανική κυβέρνηση, στην κατεύθυνση της δημιουργίας κινήτρων για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους. «Το ευρώ πρέπει να διατηρηθεί, αλλά όχι με όλες τις χώρες», προσέθεσε ο κ. Ζιν και έκανε λόγο για την ανάγκη εξυγίανσης χωρών όπως η Ελλάδα, πιθανόν και η Ισπανία - λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας - και επανένταξής τους όταν θα έχουν καταστήσει τις οικονομίες τους υγιείς και ανταγωνιστικές.
 
Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο