Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. για παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected], [email protected]
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Θεσσαλονίκη 28/6/2012

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ׃
1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
2)  ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
κ. Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
3)  Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Φ.Π.
4)  TAXISNET
5)  Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
6)  O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
7)  Ε.Ε.Θ.
8)  Β.Ε.Θ.
9)  Ε.Β.Ε.Θ.
10)  Ο.Ε.Ε.Θ.
11)  Ο.Β.Σ.Θ.
12)  Ε.Σ.Θ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στις 2/7/2012 λήγει η προθεσμία  υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012 που υποβάλλονται χειρόγραφα μέσων των Δ.Ο.Υ.

Επειδή την περίοδο αυτή λόγω της μεγάλης προσέλευσης των φορολογουμένων στις Δ.Ο.Υ. για την υποβολή των δηλώσεων αυτών, οι Δ.Ο.Υ. αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον όγκο δουλειάς κι επειδή οι περισσότεροι συνταξιούχοι λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας των αδυνατούν να περιμένουν ατέλειωτες ώρες στις ουρές που δημιουργούνται κι επειδή τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν στις μέρες που απομένουν τη δουλειά αυτή συντάσσοντας χειρόγραφες δηλώσεις, παρακαλούμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και των λογιστικών-φοροτεχνικών γραφείων να δοθεί παράταση για την υποβολή των δηλώσεων αυτών μέχρι τις 31/7/2012.

Επίσης παρακαλούμε να δοθεί παράταση ως 31/7/2012 και για τις δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Τaxisnet, διότι πάρα πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν πάρει ακόμη τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης και συνωστίζονται στα τμήματα μητρώου των Δ.Ο.Υ. κι επειδή ο όγκος των δηλώσεων που θα υποβληθεί στις 15 μέρες που απομένουν δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί από τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία αλλά και από το ίδιο το σύστημα του Τaxisnet.


Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                          

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description 2 | Ιουνίου 28, 2012 3:43 μ.μ. | Reply
τον Ιούλιο με ΦΠΑ B κατηγορίας και ΑΠΔ...θα προλάβεις!!! τον Αύγουστο θα πας διακοπές..... και τον Σεπτέμβριο έχει συγκεντρωτικές .....πες μέχρι Σεπτέμβριο την παράταση για να αντέχει και το taxis, να προλαβαίνουν οι λογιστές και να μπορεί ο κόσμος να πληρώσει!!!
image description 3 | Ιουνίου 28, 2012 3:13 μ.μ. | Reply
Συμφωνω με 2. Τον 7ο εχουμε περαιωση ΦΠΑ, ΦΠΑ τριμηνου, ΑΠΔ και άδειες να υπολογισουμε και φυσικα το ε9. Τον 8ο λειπουμε εμεις και ο κόσμος, τον 9ο οι Συγκεντρωτικες και η οριστικη φορου ελευθερων κλπ - δεν το αφηνουμε για να έχουνε μπει για τα καλα τα κρυα? Αληθεια με την βλακεια του ΓΕΜΙ θα μιλησει κανεις ή θα το καταπιουμε αμάσητο?
image description game over.... | Ιουνίου 28, 2012 3:31 μ.μ. | Reply
Η παράταση που θα δοθει θα ειναι τουλάχιστον μεχρι τις 20 Αυγούστου. Ψυχραιμία...
image description 2 | Ιουνίου 28, 2012 3:54 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ με 3.
image description 5 | Ιουνίου 28, 2012 4:00 μ.μ. | Reply
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ , ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ
image description nikos | Ιουνίου 28, 2012 4:54 μ.μ. | Reply
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ . ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΖΗΤΑ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΘΕΛΩ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΔΙΧΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ TAXISNET ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ .
image description ΑΤΑΡΑΧΟΣ_ | Ιουνίου 28, 2012 5:49 μ.μ. | Reply
συναδερφοι ψυχραιμία.Με βάση τη λογική και τη νηφαλιότητα θα πάμε εως 15 Αυγούστου.Το θέμα είναι όμως να μην χαλαρώσουμε αλλα να δουλεύουμε μεθοδικά.
image description 7 | Ιουνίου 28, 2012 5:52 μ.μ. | Reply
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ 3,ΜΕ 2,ΚΑΙ ΜΕ 5
image description A | Ιουνίου 28, 2012 6:12 μ.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
Οι αλλοι "συνδικαλιστές" "εκπρόσωποι" που είναι?
Κάνουν μπάνια?
image description Εχω ανοσία πια | Ιουνίου 28, 2012 7:24 μ.μ. | Reply
Για τις διακοπές εργασιών καμια απόφαση θα βγει? Να υποθέσω αν παρουν παραταση οι δηλώσεις θα παρει και αυτο?
image description Μ | Ιουνίου 28, 2012 8:28 μ.μ. | Reply
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟ
image description germanicus | Ιουνίου 28, 2012 8:24 μ.μ. | Reply
Κάθε χρόνο χρειαζόμαστε πρακτικά 3,5 μήνες για να ολοκληρώσουμε όλες τις δηλώσεις ΦΠ&ΝΠ. Από 1/3 μέχρι 31/5. Συν ένα 15νθημερο που δίνεται ας πούμε χαριστικά για να βγει η δουλειά. Από τη στιγμή που οι δηλώσεις ξεκίνησαν πρακτικά στις 26/4 (ημερομηνία που δημοσίευσαν την ΠΟΛ με τις οδηγίες συμπλήρωσης των δηλώσεων για ΟΕ&ΕΕ), 3 μήνες είναι μέχρι 26/7. Τόσο απλά. Αυτό έπρεπε να είναι το όριο εξ'αρχής.
image description broster | Ιουνίου 28, 2012 9:29 μ.μ. | Reply
Τουλάχιστον άστοχο το σχόλιο ........ με το 3μηνο και αυτό για πολλούς λόγους .
Η σωστή ημερομηνία είναι 30/09 όλα τα άλλα είναι π....... μπλέ
image description germanicus | Ιουνίου 28, 2012 10:37 μ.μ. | Reply
:) Άμα παραβλέψουμε το ότι το 30/9 είναι ένα όριο που ζητάς εδώ και χρόνια, τι το άστοχο βλέπεις σε μια δήλωση της υφής "η όλη διαδικασία εδώ και 15 (τουλάχιστον) χρόνια απλώνεται σε διάστημα 3 μηνών (συν τις παρατάσεις που πάντα ζητάμε) οπότε και τώρα θα έπρεπε να απλώνεται τουλάχιστον σε 3 μήνες (πέραν του ότι συνέχεια ζητούνται περισσότερα πράγματα σε κάθε δήλωση)"? :-) (δεν με χαλάει το 30/9. απλώς έχω την περιέργεια στο που βλέπεις την αστοχία)
image description KALASTY | Ιουνίου 28, 2012 11:21 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ με τον broster...30/09!
Κάτι ξέρει...
image description SARAKINOS | Ιουνίου 29, 2012 12:38 π.μ. | Reply
Το γεγονός ότι ξενυχτάμε για να σχολιάσουμε την παράταση, δείχνει την ανάγκη ύπαρξης σταθερής και γνωστής από την αρχή του χρόνου ημερομηνίας. Τώρα αν συζητάμε για 26/7 ή 31/8 ή 30/9, πιστεύετε ότι θα φτιάξει η κατάσταση ; Η μήπως θα χάσουμε όλο το καλοκαίρι πάνω στο πληκτρολόγιο, μέρα-νύχτα και με το άγχος της ενημέρωσης και των ελέγχων , που όπου να ΄'ναι καταφθάνουν ; Καλοδεχούμενη η παράταση, αλλά ως πότε θα την ζητιανεύουμε; Καληνύχτα και καλή δύναμη σε όλους.
image description germanicus | Ιουνίου 29, 2012 10:36 π.μ. | Reply
Το ιδανικότερο είναι το να έχουμε τη δυνατότητα να υποβάλλουμε τα πάντα από 1/1. Να μπορούμε να πιάνουμε μια επιχείρηση και μέσα σε μια ημέρα να υποβάλλουμε εκκαθαριστική ΦΠΑ, δήλωση εισοδήματος, Ε7, ΦΑΠ, πελατών-προμηθευτών και ότι άλλο τους καπνίσει (θεωρώ ουτοπικό το να μην αλλάζουν τη φορολογία κάθε χρόνο και να μην τους καπνίζει συνέχεια κάτι καινούργιο :) ). Το ότι πρέπει να έχω αρχείο για το ποιος έχει ΚΑΙ Ε9 (από τη στιγμή που μας αναγκάζουν εμάς να το κάνουμε) γιατί δεν είναι ανοιχτό, είναι γελοίο. Το ότι στείλαν τέλη Μαϊου τα χαρτιά του ΟΓΑ, είναι γελοίο. Το ότι η Εθνική Τράπεζα δεν γράφει στις βεβαιώσεις των στεγαστικών το ύψος του δανείου, είναι γελοίο. Το ότι ανοίξαν το σύστημα για τα ΦΠ στις 9/5.... είναι εγκληματικό. Αυτή τη στιγμή όμως, προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι ζητάμε παράταση. Προσωπικά αισθάνομαι ότι φέτος απλώς ζητάμε να μας δοθεί ο ίδιος (τουλάχιστον) χρόνος που μας δίνεται κάθε χρόνο. Δεν ευθυνόμαστε εμείς που αυτοί τρενάραν τα πάντα. Ούτε που μας αναγκάζουν να κάνουμε άλλη μια δουλειά τους (την καταχώρηση των στοιχείων των δηλώσεων για τα ΦΠ) Ούτε που μέσα στη τούρλα του Σαββάτου θυμήθηκαν όσους δεν έκλεισαν ποτέ τα βιβλία τους. Ούτε, ούτε, ούτε, ούτε.... :)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο