Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέγα - διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης φορολογικών οφειλών

Ο βομβαρδισμός φόρων έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενος σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους.
Η πρώτη διαπραγμάτευση του νέου υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με την τρόικα, στις αρχές μάλλον της μεθεπόμενης εβδομάδας, θα έχει ως αντικείμενο και την επιμήκυνση της περιόδου εξόφλησης φορολογικών οφειλών.

Ο βομβαρδισμός φόρων έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενος σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους και πλέον καθίσταται αδήριτη η ανάγκη διευκολύνσεων για την εξόφληση των υποχρεώσεων, ώστε οι όροι αυτοί να καταβληθούν και να μην καταστούν μονίμως απλήρωτοι.

Ήδη η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης επεξεργάζεται σχέδιο των υπηρεσιών του υπουργείου για την εξόφληση οφειλών με ρύθμιση μόνιμου χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που θα θεσπισθεί διακανονισμός της οφειλής σε 60 δόσεις, οι οφειλές δεν θα επιβαρύνονται με προσαυξήσεις (εκτός εάν κάποιος μπει στη ρύθμιση και ύστερα δεν πληρώνει τις δόσεις), δεν θα υπάρχει «οροφή» στο ύψος των χρεών που μπορούν να διακανονισθούν, ενώ η υπαγωγή στη ρύθμιση θα παύει τα όποια αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έχουν ήδη αποφασιστεί.

Η διαπραγμάτευση του κ. Στουρνάρα με την τρόικα για το συγκεκραμένο θέμα δεν θα είναι εύκολη. Υπενθυμίζεται πως στις 2 Φεβρουαρίου 2012 η τρόικα παρενέβη προς την κυβέρνηση Παπαδήμου και αξίωσε και πέτυχε περιορισμό των δόσεων της τότε ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που μόλις είχε ψηφισθεί από τη Βουλή.

Η ρύθμιση εκείνη έδινε άλλη μία ευκαιρία σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 44 δισ. ευρώ να τα ξεπληρώσουν με ελάχιστη μηνιαία δόση 100 ευρώ σε διάστημα που μπορούσε να φτάνει τα πέντε χρόνια.

Με τις πρώτες οχλήσεις της τρόικας ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τροποποίησε τις διατάξεις δίνοντας τη δυνατότητα των 60 δόσεων μόνο σε όσους φορολογουμένους προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία τους για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο