Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το 10% των επιχειρήσεων θα υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις

Οι επιχειρηματίες που δεν υπέβαλαν δηλώσεις καλούνται να τις υποβάλουν εκπρόθεσμα μέσα σε προθεσμία δέκα ημερών.
Το 10% περίπου των νομικών προσώπων δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος το 2012.

Οι επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, έχουν καταγραφεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και ήδη υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν αρχίσει τα τηλεφωνήματα και τα ειδοποιητήρια προκειμένου να τους οδηγήσουν στην Εφορία.

Η προθεσμία για τα νομικά πρόσωπα έληξε από τις αρχές Ιουνίου και η ΓΓΠΣ διαπίστωσε ότι περισσότερες από 20.000 επιχειρήσεις σε σύνολο 225.000 νομικών προσώπων δεν υπέβαλαν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, μεταθέτοντας χρονικά την εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Οι επιχειρηματίες που δεν υπέβαλαν δηλώσεις καλούνται να τις υποβάλουν εκπρόθεσμα μέσα σε προθεσμία δέκα ημερών, με πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου φόρου.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description game over.... | Ιουνίου 28, 2012 3:08 μ.μ. | Reply
Ναι, ενας - ενας μόνο, μη πάτε ολοι μαζί και περιμένετε στην ουρά....
image description ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ | Ιουνίου 28, 2012 4:52 μ.μ. | Reply
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ;
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΠΑΞ;
ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ;
image description Drakos | Ιουνίου 28, 2012 5:44 μ.μ. | Reply
Ποίος το λέει ότι χάνετα ιτο πλεονέκτημα των δόσεων???? Θα μας τρελλάνουν τελείως??? Απλά πληρώνεις την προσαύξηση στο σύνολο του φόρου και καταβάλεις τις δόσεις που θα έπρεπε να έχεις καταβάλει μέχρι την ημερομηνία που θα υποβάλλεις την δήλωση!!!!
image description dimi | Ιουνίου 28, 2012 6:22 μ.μ. | Reply
περυσι που εκανα καποιες εκπροθεσμες πληρωσα κανονικα με δοσεις δεν ισχυει φετος?
image description ΒΑΓΓΕΛΗΣ Α. | Ιουνίου 28, 2012 8:23 μ.μ. | Reply
""ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ; ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΠΑΞ; ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ; "" Αν ισχύει αυτό σημαίνει ότι για άλλη μια φορά ότι ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ!!! αλλά νομίζω ότι είναι κακή διατύπωση, πιστεύω ότι συνεχίζει να ισχύει ότι πληρώνεις την προσαύξηση στο σύνολο του φόρου και καταβάλεις τις δόσεις που θα έπρεπε να έχεις καταβάλει μέχρι την ημερομηνία που θα υποβάλλεις την δήλωση!!!! αλλιώς......
image description gus | Ιουνίου 29, 2012 5:41 μ.μ. | Reply
Ακριβώς ήταν κακή διατύπωση .
Καταβάλει τις δόσεις που θα έπρεπε να έχεις καταβάλει μέχρι την ημερομηνία που θα υποβάλλεις την δήλωση.
image description Ηλίας | Ιουλίου 2, 2012 3:35 μ.μ. | Reply
Εμένα πάντως προχθές μου πήραν μια δήλωση εκπ΄ροθεσμη και με δόσεις. Δηλαδή τώρα θα την πάρω πίσω; Θα στρώσουν τα πράματα, θα δείτε....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο