Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν έργα του ΙΚΑ

Έχουν προϋπολογισμό 14.738.043,38 ευρώ

Την ένταξη σειράς έργων για τη βελτίωση των υπηρεσιών του σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Τα ενταγμένα και υπό ένταξη έργα, συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 14.738.043,38 ευρώ, στοχεύουν μεταξύ άλλων:
 
Στον εκσυγχρονισμό του μηχανισμού είσπραξης των τρεχουσών εισφορών, στην εντατικοποίηση των μέτρων κατά της εισφοροδιαφυγής, στην ενδυνάμωση των διοικητικών και τεχνολογιών υποδομών του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, στην μετεξέλιξη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε έναν εθνικό οργανισμό συντάξεων.
 


Τα ενταγμένα (1-3) και υπό ένταξη έργα (4-5) είναι τα ακόλουθα:
 
1. Επιχειρησιακός σχεδιασμός και πληροφοριακό σύστημα κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
 
2. Καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 
3. Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης ακίνητης περιουσίας.
 
4. Έκδοση σύνταξης σε μία μέρα.
 
5. Διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριών, του λογισμικού και των υποδομών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την εξασφάλιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
 
Παράλληλα, στο στάδιο αξιολόγησης βρίσκονται οι ακόλουθες δράσεις:
 
- Οργανωτική αναδιάρθρωση και λειτουργικός σχεδιασμός του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ανάπτυξη συστήματος διοικητικής πληροφόρησης.
 
- Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 
- Εμπλουτισμός και επικαιροποίηση του μητρώου άμεσα ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και συμπλήρωσή του με στοιχεία έμμεσων μελών.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο