Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΕΕ: Κάθε «λουκέτο» σημαίνει απώλειες από 13 έως 285 χιλιάδες ευρώ για το δημόσιο

Από 13.000 έως 285.000 ευρώ υπολογίζει η ΕΣΕΕ την ετήσια απώλεια για το δημόσιο, από κάθε επιχείρηση που βάζει «λουκέτο». Όχι σε νέες μειώσεις μισθών ζητούν οι έμποροι. Οι προτάσεις για τόνωση της αγοράς.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπόρων Ελλάδος (ΕΣΕΕ) σε αναλυτικό υπόμνημα που απέστειλε στην κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι η απώλεια για το κράτος μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 8 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, λόγων της μείωσης των εσόδων από φόρους, δημοτικά τέλη, ασφαλιστικές εισφορές και της καταβολής επιδομάτων ανεργίας.

«Αντί να λιθοβολούνται οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να απαιτείται η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η περαιτέρω μείωση των μισθών ως μέτρα απαραίτητα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, θα ήταν καλύτερο οι προσπάθειες βελτίωσης των δομών της ελληνικής οικονομίας να επικεντρωθούν στον τρόπο λειτουργίας των θεσμών» σημειώνει η ΕΣΕΕ.

 
Πηγή moneyonline.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Myself | Ιουνίου 27, 2012 10:39 π.μ. | Reply
Αυτό που δεν λένε να καταλάβουνε είναι ότι αν δεν διώξουν κόσμο από το δημόσιο,ότι μέτρα και να πάρουν τίποτα δεν θα καταφέρουν. Ότι λεφτά και να πάρουν από φόρους θα πάνε για πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων και πάλι δεν θα φτάνουνε....
image description ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ | Ιουνίου 27, 2012 10:21 π.μ. | Reply
Το μεγαλυτερο αγκαθι πραγματι ειναι το υδροκεφαλο δημοσιο που απαρτηζεται απο ασχετουσ υπαλληλησκους με μονο μελημα τους η ωρα της ληξης της εργασιας τους και η ωρα της συνταξιοδοτησης τους.Ολοι οι υπολοιποι ειμαστε απλα πολιτες με υποχρεωσεις εναντι του κρατους.Τα δικαιωματα τα αποκτας μονο αν το βιβλιαριο υγειας σου ειναι του δημοσιου.Θυμαμε καλα ή παλια ηταν κακο να σε λενε δημοσια.Τωρα ειναι τιτλος τιμης.Με γεια μας!!!!!!!!!!!
image description Ιδιωτικός υπάλληλος | Ιουνίου 27, 2012 11:23 π.μ. | Reply
Το πρόβλημα με το δημόσιο ΔΕΝ είναι οι υπάλληλοι, αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοι, δηλαδή οι υπουργοί και όσοι ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ τους επί της ουσίας παράνομους διορισμούς για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν διόριζαν τον εαυτό τους. Κάποιοι με ονοματεπώνυμο έβαζαν την υπογραφή τους στις προσλήψεις. Το δημόσιο έγινε υδροκέφαλο γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα (κυρίως) το είχαν κάνει κομματικό τσιφλίκι. Αντί να προσλαμβάνουν υπαλλήλους "παραγωγής", προσελάμβαναν διοικητικούς. Γι' αυτό και στους τομείς των κοινωνικών παροχών (υγεία, παιδεία) υπάρχουν τρομερές ελλείψεις προσωπικού. 'Ομως τα πολλά λεφτά του δημοσίου δεν πήγαιναν σε μισθοδοσία (που στο κάτω-κάτω επέστρεφε σε μεγάλο ποσοστό στο δημόσιο σχεδόν αμέσως με την άμεση φορολογία μισθών και την έμμεση φορολογία μέσω του ΦΠΑ της κατανάλωσης) αλλά στις κρατικές προμήθειες, στις στρατιωτικές δαπάνες και στα πανωτόκια των αναχρηματοδοτήσεων των κρατικών δανείων. Για να γίνεται όλα αυτά τα χρόνια η καταλήστευση του δημόσιου χρήματος έπρεπε να εξαγοραστούν συνειδήσεις για να κάνουν όλοι τα στραβά μάτια. Μόνο έτσι θα υπήρχε (και οι εκλογές έδειξαν ότι θα συνεχίσει να υπάρχει) ένα παρασιτικό πολιτικό σύστημα, που έκανε τα πάντα (χρησιμοποιώντας προεκλογικά και ξένα δεκανίκια τρομοκράτησής μας όπως η "εξοχοτάτη" Μέρκελ και όλος ο συρφετός που μας απειλούσε) για να παραμείνει στην εξουσία και να συνεχίζει να υπηρετεί τα αφεντικά του, που σίγουρα δεν είναι ο ελληνικός λαός. Και τέλος να σας θυμίσω ότι το μεγάλο πάρτυ των διορισμών έγινε τη δεκαετία του 80, αλλά τότε δεν χρεοκόπησε η χώρα γιατί είχε δικό της νόμισμα και οι κυβερνήσεις μπορούσαν να κάνουν νομισματική πολιτική. Η μεγάλη κατρακύλα και η εκτίναξη του χρέους ξεκίνησε από το 2001 που μπήκαμε στην ευρωζώνη, απελευθερώθηκε η κίνηση κεφαλαίων και καταργήθηκαν οι δασμοί στα εισαγόμενα προϊόντα. Ας μην μας παραμυθιάζουν λοιπόν με την καραμέλα των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή η λογική εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν διχασμένους εργαζομένους που δεν έχουν αλληλεγγύη μεταξύ τους.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο