Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκτίναξη της ύφεσης στην Ελλάδα «βλέπει» το ΚΕΠΕ.

Εκτίναξη της ύφεσης στην Ελλάδα «βλέπει» το ΚΕΠΕ.

Στο 6,87% τοποθετεί το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) την πρόβλεψη για την εφετινή ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο που ολοκληρώνεται, από 6,54% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ εκτιμά ότι στο τρίτο τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) θα εκτιναχθεί έως το 9,14%. Στο σύνολο του 2012 η ύφεση υπολογίζεται πλέον ότι, αντί για περίπου 5% που ανέμενε η κυβέρνηση και η ΕΕ, θα είναι πολύ υψηλότερη, καθώς προβλέπεται στο επίπεδο του 6,7%.

Στην έκθεση του ΚΕΠΕ επισημαίνεται ότι, καθώς τα επίσημα τριμηνιαία δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) είναι προσωρινά και μη εποχικά διορθωμένα, οι τριμηνιαίες προβλέψεις θα πρέπει να αξιολογούνται με κάποια επιφύλαξη. Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει ολοκληρώσει την αναθεώρηση της χρονολογικής σειράς του ΑΕΠ και των συνιστωσών του, γεγονός που συνεπάγεται ότι υπάρχουν ασυνέχειες στη χρονολογική σειρά. Οι προβλέψεις του ΚΕΠΕ προκύπτουν από ένα «δυναμικό υπόδειγμα παραγόντων» (dynamic factor model).
 
Πηγή: ΑΠΕ 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο