Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Ιδρύεται Ταμείο Αλληλεγγύης για ανέργους

Δραστική αντιμετώπιση της ανεργίας, που πλήττει τομείς της βιομηχανίας, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τελούσα και υπό την πίεση κριτικής για την πρόωρη συνταξιοδότηση ανέργων της Νάουσας, η κυβέρνηση αποφάσισε να ιδρύσει, κατά το γερμανικό πρότυπο, ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης....

Δραστική αντιμετώπιση της ανεργίας, που πλήττει τομείς της βιομηχανίας, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τελούσα και υπό την πίεση κριτικής για την πρόωρη συνταξιοδότηση ανέργων της Νάουσας, η κυβέρνηση αποφάσισε να ιδρύσει, κατά το γερμανικό πρότυπο, ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Η σημαντική πρωτοβουλία, που θα ανακοινωθεί επισήμως τις ερχόμενες μέρες, συζητήθηκε χθες κατά τη συνεργασία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη και αποβλέπει στην ανακούφιση των ασφαλιστικών ταμείων.

Πάντως, δεν πρόκειται να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

Το νέο ταμείο θα χρηματοδοτηθεί από την ανακατανομή πόρων για την ανεργία, από την επανεξέταση κονδυλίων του ΟΑΕΔ, αλλά και από κοινοτικούς πόρους.

Παράλληλα ξεκινά για πρώτη φορά πολιτικός και θεσμικός διάλογος για το ασφαλιστικό. Την ερχόμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Μαΐου, θα συνεδριάσουν από κοινού οι διακομματικές επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ασφαλιστικό. Στην πρεμιέρα του διαλόγου αναμένεται να τεθούν όλα τα βασικά δεδομένα που αφορούν το ασφαλιστικό.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο