Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σταματά ο δανεισμός επιχειρήσεων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Λίγες μέρες απομένουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν κεφάλαιο κίνησης με την εγγύηση του δημοσίου.
Μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δανείζονται για κεφάλαιο κίνησης ή για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών όριζε ότι σε δανειακές συμβάσεις που θα καταρτιστούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012 μεταξύ επιχειρήσεων όλων των εταιρικών μορφών και μεγεθών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας (οι οποίες έχουν συσταθεί μέχρι τη 18η Ιουλίου 2011) θα παρέχεται η εγγύηση του Δημοσίου σε ποσοστό 70%.

Η εν λόγω απόφαση προέβλεπε πως οι επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση του μέτρου δεν πρέπει να είναι προβληματικές και τα εν λόγω δάνεια θα πρέπει να αφορούν:

α) Μικρομεσαίες επιχειρήσεις για κεφάλαιο κίνησης και για επενδυτικούς σκοπούς,

β) Μεγάλες επιχειρήσεις για επενδυτικούς σκοπούς.

Η εγγύηση που παρέχει το Δημόσιο έχει μέγιστη διάρκεια 10 ετών, ενώ κατά τη διάρκεια της παρεχόμενης εγγύησης η εξόφληση του δανείου θα γίνεται σε εξαμηνιαία βάση (στις 30/6 και στις 31/12 κάθε έτους) και οι δόσεις θα είναι ισόποσες.

Όπως προέβλεπε η απόφαση, το μέγιστο ύψος του δανείου θα έπρεπε να αποτελεί συνάρτηση των οικονομικών μεγεθών της δανειολήπτριας επιχείρησης και να μην υπερβαίνει το ετήσιο μισθολογικό της κόστος για το 2010.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Justive for All | Ιουνίου 26, 2012 1:30 μ.μ. | Reply
Το ίδιο θα ισχύσει και για το δανεισμό των χρεοκοπημένων κομμάτων ή θα εξακολουθούν να δανείζονται ενώ οι εταιρείες έχουν στερέψει ? Τα δάνεια που προεξοφλήσαν με τα παλιά ποσοστά θα τα επιστρέψουν ή και αυτά θα πάνε υπέρ πατρίδος ????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο