Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Για «ιδιοτέλεια» κατηγορεί την Γερμανία ο Σόρος

«Η Γερμανία κινδυνεύει να γίνει το κέντρο μιας αυτοκρατορίας υπεύθυνης για την κατάρρευση της ευρωζώνης».
Η Γερμανία πρέπει να αλλάξει την «δεν μπορώ» πολιτική ενάντια στην άμεση δημιουργία μιας ενοποιημένης ευρωπαϊκής δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης, ή, κινδυνεύει να γίνει «το κέντρο μιας αυτοκρατορίας» υπεύθυνης για την κατάρρευση της ευρωζώνης, ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σόρος στους Financial Times η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει αντισταθεί σε όλες τις προτάσεις για την παροχή αρωγής προς την Ισπανία και την Ιταλία.

Κατά τον Σόρος η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα «φιάσκο», λόγω της θέσεως της Γερμανίας να αφήσει τα υπόλοιπα μέλη της ζώνης του ευρώ χωρίς ένα ισχυρό τείχος προστασίας ώστε να προστατευθούν από την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει σε μικρό βαθμό την ιδιοτέλεια της Γερμανίας αλλά θα δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική Ευρώπη» είπε ο Σόρος.

Ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος προέτρεψε τη Μέρκελ να εγκαταλείψει τη «μη ρεαλιστική και παράλογη ιδέα» ότι μια πολιτική ένωση θα πρέπει να προηγηθεί ενός πλήρους ανεπτυγμένου τραπεζικού τομέα και μιας δημοσιονομικής ένωσης.


Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Thanos | Ιουνίου 27, 2012 12:54 μ.μ. | Reply
ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΣΚΕΤΗ ΦΩΤΙΑ.
ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ ΠΡΙΝ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΕΕΙ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο