Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε φορολογικό... κλοιό η ανέγερση οικοδομών

Πρόσθετο διαχειριστικό κόστος συνεπάγονται για τους κατασκευαστές ακινήτων οι 7 νέες φορολογικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν μετά την επιβολή του ΦΠΑ. Παρά τον κίνδυνο το κόστος να μετακυλισθεί στις τελικές τιμές, η κυβέρνηση τις αξιολογεί ως απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής στον χώρο της οικοδομής. ...

Πρόσθετο διαχειριστικό κόστος συνεπάγονται για τους κατασκευαστές ακινήτων οι 7 νέες φορολογικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν μετά την επιβολή του ΦΠΑ. Παρά τον κίνδυνο το κόστος να μετακυλισθεί στις τελικές τιμές, η κυβέρνηση τις αξιολογεί ως απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής στον χώρο της οικοδομής.

Με 3 εγκυκλίους που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας, καθορίζονται οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν πλέον οι κατασκευαστές –οι οποίοι τίθενται υπό καθεστώς στενής φορολογικής παρακολούθησης– και αυτές συνίστανται στην τήρηση, υποβολή ή έκδοση:

1. Δηλώσεων μεταβολών ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ. Θα υποβάλλονται εντός 30 ημερών και ειδικά για τη χρήση 2006, χωρίς κυρώσεις, έως 30 Ιουνίου.

2. Εντύπων κόστους.

3. Δήλωσης υποκαταστήματος.

4. Βιβλίου κοστολογίου οικοδομών.

5. Εντύπων προϋπολογιστικού κόστους.

6. Περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Για φορολογικές περιόδους που λήγουν έως και 31 Μαΐου 2006, αυτές θα υποβληθούν έως και τις 20 Ιουλίου χωρίς πρόστιμο.

7. Στοιχείων "παράδοση κτισμάτων" στους οικοπεδούχους κατά την αντιπαροχή

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο